5G.

Skal din portefølje opgraderes til 5G?

​Du tjekker lige ruten på Google Maps, mens du sidder i bilen. Betaler med MobilePay på det lokale loppemarked eller lægger et billede ud på Facebook fra ferien. Rigtig mange af de daglige rutiner foregår via det mobile internet, som er blevet en vigtig del af vores digitale infrastruktur.

I fremtiden skal nettet kunne bære endnu flere funktioner. Derfor er er 5G - femte generation af det internet, vi får via mobilmasterne, lige på tapperne. Det betyder, at din mobiltelefon, tablet og computer skal opgraderes for at kunne modtage det nye signal. Så måske er det tid til at forberede porteføljen til 5G-bølgen ruller ind over os?

I denne udgave af Nordnet Tema sætter vi fokus på G5. Du kan få inspiration til, hvilke aktier du kan investere i. Og inden du vælger de rette papirer til din portefølje, kan du fordybe dig i analyser fra Investtech.

Sådan kom vi fra 1G til 5G

 • De forskellige netværksgenerationer på smartphones:
  • 1G (1981): Et analogt netværk, der gør det muligt for trådløse enheder at kommunikere
  • 2G (1991): Digitalt netværk, som blandt andet medfører mulighed for at sende en sms
  • 3G (1998): Giver for alvor mulighed for at gå på internettet via din telefon
  • 4G (2010): Motor på smartphonebølgen, hvor telefonen bliver en computer, der kan streame i høj hastighed
  • 5G (2020 i DK): Ventes at blive omkring 100 gange hurtigere end 4G
  Kilde: Søndagsavisen

Sådan måler du indtjening.

En populær telefon eller tablet, der topper salgslisterne lige nu - er ikke ensbetydende med, at selskabet bagved er en god investering. Her kan du læse mere om forskellige metoder til at måle indtjeningen, inden du investerer.

Når du investerer i teknologibaserede virksomheder, skal du være opmærksom på, at det kan indebære en høj risiko. Det er nemt at fokusere på, hvilken producent der står bag den mest populære telefon eller hardware lige nu. Men en hype og en høj rangering på en liste kan hurtigt skifte. Så det er altså ikke ensbetydende med, at det er en god investering.

Inden du vælger at investere i et specifikt selskab, kan du for eksempel bruge af analysen fra Infront, hvor virksomhedens Price/Earning-værdi er segmenteret i forhold til selskabets peers og på analytikernes fremtidige forventninger til Earnings pr. Share / Dividend Yield.

Price Earnings
Price/Earning-værdien (P/E) angiver forholdet mellem kursen på en aktie og selskabets overskud. P/E-værdien for en aktie beregnes ved at dividere aktiekursen med overskuddet pr. aktie. P/E er en af de mest almindelige metoder til at vurdere, om en aktie er dyr eller billig. Det er også en enkel måde, hvis du vil sammenligne selskaber, f.eks. inden for samme branche.

En lav P/E-værdi indebærer en lav vurdering, mens en høj P/E-værdi er lig med en høj vurdering. En P/E-værdi på f.eks. 15 betyder, at du skal betale 15 kr. for hver 1 krone, der er overskud i selskabet.

P (Price) er seneste handelsdags lukkekurs.

(Earning) defineres som løbende kvartalsvise overskud for de seneste fire kvartaler. Hvis disse oplysninger mangler, anvendes seneste offentliggjorte overskud for helåret.

Earnings per Share
Earnings per Share (EPS) sætter et selskabs indtjening (indtægter minus omkostninger) i forhold til det samlede antal af aktier. I virkeligheden måler dette nøgletal altså den indtjening, som et selskab har genereret for hver aktie, der er i selskabet.

Hvis EPS er et positivt tal, betyder det, at virksomheden tjener penge, altså har overskud i det seneste regnskab. Hvis EPS er nul eller er negativt, så tjener selskabet ingen penge. Hvis Earnings per Share er negativ, kan man ikke beregne nøgletallet P/E (Price/Earning), som angiver prisen i forhold til indtægterne.

Svagheder ved EPS

EPS kan dog også være misvisende, da det ikke tager højde for, hvilket kapitalgrundlag et selskab har haft til at genere sin profit.

EPS kan være den samme for to selskaber, men det ene selskab har brugt færre midler til at genere overskuddet, og er derfor alt andet lige mere profitabelt.

EPS kan også være misvisende, da et selskab i perioder kan have engangsudgifter eller indtægter, der påvirker selskabets overskud i de enkelte perioder. Engangsindtægter som salg af bygninger kan øge EPS for den periode, det bliver solgt, men det siger meget lidt om selskabets egenskab til at genere profit.

Dividend Yield – definition:
Dividend Yield betegner selskabets aktuelle eller ventede udbytte pr. aktie som procent af aktiekursen.

Aktier.

Her finder du eksempler på aktier, du kan investere i, hvis du vil eksponere dig mod selskaber, som kan blive påvirket af 5G-bølgen.

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes.

Selskaberne er blevet segmenteret efter deres fokus og relevans i forhold til temaet 5G. Der er taget udgangspunkt i at finde de største og førende inden for deres felt. Der er udvalgt børsnoterede selskaber, som kan handles gennem Nordnet.

Nordiske aktier.


Aktie

Kommentar

Analyse per 11.10.19

Ericsson

Køb

Ericsson er en svensk international telekommunikationsvirksomhed. Ericsson blev grundlagt i 1876 af Lars Magnus Ericsson.

Analyse fra investtech

Nokia

Køb

Nokia er en finsk virksomhed, som er blandt verdens største producenter af mobilt telekommunikationsudstyr

Analyse fra investtech

Telenor

Køb

Telenor A/S er det førende telekommunikationsselskab i Norge og det største i Skandinavien. Det ejer danske tidligere Sonofon og tidligere Cybercity, der drives under navnet Telenor. Desuden ejer Telenor Canal Digital og driver lavprisselskabet CBB Mobil

Analyse fra investtech

Tele2

KøbTele2 er en af Europas største telekommunikationsoperatører med over 30 millioner kunder i 22 lande. Selskabet udbyder både fastnettelefoni, mobiltelefoni, kabel-tv og internet.


Telia

Køb

Telia Sverige AB er et internationalt teleselskab, der i Danmark primært udbyder mobiltelefonabonnementer, fastnetabonnementer, internetabonnementer og kabel-tv. Telia er en del af den svensk-finske TeliaSonera-koncern, som er fusion mellem de tidligere statsejede teleselskaber Telia i Sverige og Sonera i Finland.

Analyse fra investtech


Globale Aktier


Aktie

Kommentar

Analyse per 11.10.19

Acacia Communications

Køb

Acacia Communications er en optisk netværksstrategi og teknologivirksomhed, der giver cloud- og tjenesteudbydere mulighed for at imødekomme de voksende krav til data. Acacias innovative produkter fremskynder netværkets skalerbarhed gennem forbedringer i ydelse, kapacitet og omkostninger.

Analyse fra investtech

Apple

Køb

Apple er en ledende producent af smartphones, computere og wearables.

Analyse fra investtech

AT&T

Køb

AT&T Inc. er en amerikansk multinational telekommunikationsvirksomhed med hovedsæde i Whitacre Tower, Dallas, Texas. Det er USAs og verdens største teleselskab med en omsætning på US$ 127 mia. i 2011 og 256.440 ansatte. Det er desuden den næststørste mobiltelefoniudbyder i USA

Analyse fra investtech

China Mobile

Køb

Det største telekommunikationsselskab i verden med omkring 900 millioner abonnenter.

Analyse fra investtech

Ciena

Køb

Ciena Corporation er en USA-baseret global leverandør af telekommunikationsnetværksudstyr, software og tjenester.

Analyse fra investtech

Cisco Systems

Køb

Cisco tilbyder løsninger til tilslutning af enheder, analyse af data og cyber-sikkerhed.

Analyse fra investtech

Corning

Køb

Corning er verdens førende producent af optiskfiber, det materiale der fungerer som 5G's rygrad.

Analyse fra investtech

Crown Castle

Køb

Crown Castle er Amerikas største udbyder af fælles kommunikationsinfrastruktur med mere end 40.000 celletårne ​​og ca. 70.000 rute miles af fiber, der understøtter små celler og fiberløsninger på tværs af alle de store amerikanske markeder.

Analyse fra investtech

Dell

Køb

Dell Incorporated er en amerikansk computerproducent med hovedsæde i Round Rock, Texas. Dell er grundlagt af Michael Dell

Analyse fra investtech

HP

Køb

Hewlett-Packard Company, eller blot HP, er et stort internationalt it-firma baseret i Palo Alto i Californien, USA. Firmaet producerer hovedsageligt computere og printere, men sælger også software og it-ydelser.

Analyse fra investtech

Intel

Køb

Intel Corporation er et amerikansk multinationalt teknologiselskab med hovedkvarter i Santa Clara i Californien, USA. Det er målt på omsætning verdens største og mest værdifulde producent af halvlederchips og opfinderen af x86 mikroprocessorer, som findes i de fleste PC'er.

Analyse fra investtech

Keysight Technologies

Køb

Keysight Technologies er et amerikansk firma, der fremstiller elektronik test- og måleudstyr samt software.

Analyse fra investtech

Mastercard

Køb

Mastercard Incorporated er et multinationalt selskab med hovedsæde i Purchase i staten New York, USA. Selskabets primære forretningsområde er gennemførsel af betalingstransaktioner. Mere end 25.000 tilknyttede finansielle institutioner udsteder et kredit- eller debetkort med varemærket "Mastercard" til deres kunder.

Analyse fra investtech

Netflix

Køb

Netflix er en amerikansk leverandør af online-streaming af film og tv-serier over Internettet. Netflix blev grundlagt i 1997 af Marc Randolph og Reed Hastings. Tjenesten er tilgængelig næsten over alt i hele verden, og blev tilgængelig i Danmark den 16. oktober 2012

Analyse fra investtech

Qualcom

Køb

Qualcomm Incorporated er et amerikansk multinationalt firma for halvleder- og telekommunikationsudstyr, der designer og markedsfører trådløse telekommunikationsprodukter og -tjenester. Det henter de fleste af sine indtægter fra chipmaking og hovedparten af ​​dens fortjeneste fra patentlicensvirksomheder.

Analyse fra investtech


Skyworks Solutions

Køb

Skyworks Solutions, Inc. er et amerikansk firma med hovedsæde i Woburn, Massachusetts, USA. Skyworks fremstiller halvledere til brug i radiofrekvens- og mobilkommunikationssystemer. Dens produkter omfatter strømforstærkere, frontmoduler og RF-produkter til håndsæt og trådløst infrastrukturudstyr.

Analyse fra investtech

T-Mobile

Køb

T-Mobile er det mærke, der anvendes af det tyske teleselskabs mobilkommunikationsselskab Deutsche Telekom AG. Varemærket er aktivt i Tjekkiet, Holland, Polen og USA.

Analyse fra investtech


Verizon Communications

Køb

Verizon Communications Inc. er en international internetudbyder og teleselskab, der udgør en del af Dow Jones Industrial Average. Historien startede i 1983 som Bell Atlantic, der blev skabt ved at AT&T blev delt i syv regionale teleskaber, det skete for at undgå karteldannelse

Analyse fra investtech

Visa

Køb

VISA er en international udbyder af en række kreditkort lanceret under navnet Visa. Visa er et rekursivt akronym for VISA International Service Association. 18. marts 2008 gik firmaet på børsen, hvilket rejste en kapital på 17,9 mia. $.

Analyse fra investtech


Xilinx

Køb

Xilinx, Inc. er et amerikansk teknologiselskab, der primært er leverandør af programmerbare logiske enheder. Det opfandt det feltprogrammerbare gate array og er halvlederfirmaet, der skabte den første fabless-fremstillingsmodel.

Analyse fra investtech

 


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Se mere information on analysern.

Investtech er en analyseservice, der giver dig adgang til en lang række analyser og værktøjer til de nordiske markeder. Tjenesten omfatter:

 • Avancerede diagrammer for langsigtet og mellemlangsigtet investering i alle aktier i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
 • Specifikke købs- og salgssignaler
 • Top 50 over de teknisk mest positive aktier
 • Dagens case giver dig en udvalgt aktie med en positiv teknisk position
 • Modelporteføljen er en anbefalet portefølje fra Investtech. Porteføljen skifter ugentligt efter forskellige tekniske kriterier - med det formål at give de bedst mulige risikojusterede afkast.

Pris: 199 kr. pr. måned.

Læs mere om Investtech analysetjeneste på Nordnets platform

→ Besøg Investtecheksternt link, åbner i nyt vindue