Spring til hovedindhold

OTC-aktier.

Hvad er OTC-aktier?

Amerikanske OTC-aktier (over the counter) er unoterede aktier, der handles på en anden måde end gennem en organiseret handelsplads eller børs såsom NYSE, AMEX eller Nasdaq. I modsætning til selskaber der handles på en børs, behøver selskaber, der handles OTC, ikke at opfylde gældende minimumskrav eller foretage indberetning til det amerikanske finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission (SEC). Grunden til at en aktie handles OTC skyldes ofte, at virksomheden ikke kan eller vil opfylde kravene for at få deres aktier noteret på en børs.

Handel med OTC-aktier sker direkte mellem bankerne over telefonen eller via elektroniske netværk. I dag findes der to elektroniske opslagstavler såkaldte bulletin boards: OTC Markets, også kendt som "Pink Sheets", og OTC Bulletin Board, hvor kurserne på disse aktier er noteret. Af de to er kun OTC Bulletin Board under tilsyn af det amerikanske finanstilsyn (SEC).

Godt at vide...

  • Udbyttemuligheder og risici er større end for børsnoterede virksomheder
  • Mulighed for at investere i vækstraketter tidligt
  • OTC-handel kræver, at man har gennemgået vores videnstest for Unoterede og ikke elektronisk handlede værdipapirer
  • Du kan læse mere om OTC-aktier i vores FAQ
  • Kan kun købes med frie midler

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Aktier.

Her finder du listen over de OTC-aktier, du kan investere i hos Nordnet.

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes.


Aktie

Kommentar

Adyen N.V.
Køb

Adyen N.V. driver en betalingsplatform. Virksomheden leverer blandt andet gateway, risk management og settlement services. De tilbyder derfor en back-end infrastruktur for autoriserede betalinger på tværs af salgskanaler såsom online, mobil og i butikkerne. Med betalingsplatformen skabes der en forbindelse direkte til Visa, Mastercard og andre betalingsmetoder. Samtidig leverer de dataindsigt. Adyen N.V. blev grundlagt i 2006 og har base i Amsterdam, Holland.

Afterpay Limited
Køb

Afterpay Limited leverer betalingsløsninger til kunder, forhandlere og virksomheder i Australien, New Zealand, USA, Canada og Storbritannien. Virksomheden opererer gennem Afterpay ANZ, Afterpay US, Clearpay og Pay Now segments. Afterpay Limited blev stiftet i 2017 og har base i Melbourne, Australien.

Anglo American plc
Køb

Anglo American plc beskæfiger sig med minedrift samt forarbejdning af forskellige metaller og mineraler verden over. Virksomheden leder blandt andet efter hårde og polerede diamanter, kobber, platinmetaller og termisk kul samt jern. Anglo American plc blev grundlagt i 1917 og har hovedkontor i London, Storbritannien.

Appia Energy Corp.
Køb

Appia Energy Corp. erhverver, udforsker, udvikler og evaluerer mineraler i Canada. Selskabet udforsker primært uran og sjældne jordforekomster. Virksomheden blev stiftet i 2007 og har base i Toronto, Canada.

BYD Co
Køb

BYD Co opererer med tre segmenter: Genopladelige batterier og solceller, komponenter til mobile håndsæt og monteringstjenester samt biler og relaterede produkter. BYD Co blev grundlagt i 1995 og har hovedkontor i Shenzhen, Kina.

BYD COMPANY
Køb

BYD Company Limited opererer med tre segmenter: Genopladelige batterier og solceller, komponenter til mobile håndsæt og monteringstjenester samt biler og relaterede produkter. BYD Company Limited blev grundlagt i 1995 og har hovedkontor i Shenzhen, Kina.

CD Projekt S.A.
Køb

CD Projekt S.A. beskæftiger sig med udvikling og digital distribution af videospil over hele verden. Virksomheden opererer via to segmenter: PROJEKT RED og GOG.com. Virksomhedens portefølje omfatter blandt andet The Witche; The Witcher 2: Assassins of Kings; The Witcher 3: Wild Hunt, Hearts of Stone games, og Blood and Wine; Thronebreaker: The Witcher Tales; Gwent: The Witcher Card game; og Cyberpunk 2077. CD Projekt S.A. har hovedkontor i Warsawa, Polen.

CytRx Corporation
Køb

CytRx Corporation er en biofarmaceutisk virksomhed, der fokuserer på onkologi og sjældne sygdomme. Virksomheden beskæftiger sig blandt andet med opdagelsen, forskningen og den kliniske udvikling af ny kræftmedicin. CytRx Corporation blev grundlagt i 1985 og har hovedkontor i Los Angeles, Californien.

Deep Yellow Ltd
Køb

Deep Yellow Limited leder efter uran i Namibia. Virksomheden ejer 100% af projektet Reptile Uranium, der dækker et areal på 896 km2. Samtidig har de 65% andel i Nova Joint Venture, der dækker et område på 599 km2 og 85% i Yellow Dune Joint Venture, der dækker et areal på 190 km2. Virksomheden er også involveret i blandt andet ejendomsinvestering, og den blev stiftet i 1985 og har hovedkontor i Subiaco, Australien.

Federal National Mortgage Association
Køb

Federal National Mortgage Association er med til at finansiere realkreditlån i USA. Virksomheden opererer i to segmenter: Single-family og Multifamily. Federal National Mortgage Association blev grundlagt i 1938 og har hovedkontor i Washington, Columbia.

FansUnite Entertainment
Køb

FansUnite Entertainment Inc. er en sports- og underholdningsvirksomhed, som fokuserer på teknologi, der hjælper til reguleret og lovlig online sports-betting, kasino og andre relaterede produkter. Virksomheden er tidligere kendt som HIC Horizons Investment Capital Ltd., men skiftede navn i marts 2020. FansUnite Entertainment Inc. har hovedkontor i Vancouver, Canada.

Fanuc Corporation
Køb

Fanuc Corporation leverer automationsprodukter til Japan, USA, Europa og Asien. Virksomheden tilbyder blandt andet produkter i CNC-serien, servomotorer, lasere, robotter og maskiner med ultra præcision. Samtidig giver FANUC Intelligent Edge Link og Drive system en åben platform til produktionsindustrien. Virksomheden blev stiftet i 1950 og har hovedkontor i Yamanashi, Japan.

Freddie Mac
Køb

Freddie Mac opererer i det sekundære realkreditmarked i USA. Virksomheden køber realkreditlån, der stammer fra långivere, og samtidig investerer virksomheden i realkreditlån. Dette fungerer gennem tre segmenter: Single-family Guarantee, Multifamily og via kapitalmarkeder. Freddie Mac blev grundlagt i 1970 og har hovedkontor i McLean, Virginia.

Imperial Brands PLC
Køb

Imperial Brands PLC fremstiller, importerer, markedsfører og sælger tobak og tobaksrelaterede produkter. Virksomheden tilbyder et bredt udbud af cigaretter, røgfri tobak, papirer og cigarer samt e-dampprodukter. Imperial Brands PLC blev grundlagt i 1901 og har hovedkontor i Bristol, Storbritannien.

Kyocera Corporation
Køb

Kyocera Corporation udvikler, producerer og distribuerer fine keramiske teknologier til hele verden. Virksomheden tilbyder blandt andet fine keramiske komponenter, bilkomponenter og industrielle værktøjer til bilindustrien og byggeri. Kyocera Corporation blev grundlagt i 1959 og har hovedkontor i Kyoto, Japan.

Naspers Limited
Køb

Naspers Limited opererer i internetindustrien over hele verden. Virksomheden investerer blandt andet i levering af mad, betalinger og fintech, uddannelse, sundhed, e-handel og sociale platforme. Virksomheden udskriver, udgiver og distribuerer også aviser, magasiner og bøger gennem digitale platforme. Naspers Limited blev grundlagt i 1915 og har hovedkontor i Cape Town, Sydafrika.

Nintendo
Køb

Nintendo Co., Ltd. udvikler, fremstiller og distribuerer elektroniske underholdningsprodukter i blandt andet Japan, USA og Europa. De tilbyder platforme til videospil, spillekort og konsoler til hardwaresystemer. Virksomheden er tidligere kendt som Nintendo Playing Card Co., Ltd. men skiftede navn til Nintendo Co., Ltd. i 1963. Nintendo Co., Ltd. blev grundlagt i 1889 og har hovedkontor i Kyoto, Japan.

Northwest Biotherapeutics
Køb

Northwest Biotherapeutics er en bioteknologivirksomhed, som udvikler immunterapi til kræftpatienter i USA og resten af verden. Virksomheden udvikler sine produkter via en platformsteknologi, som bruger aktiverede celler til at mobilisere en patients eget immunsystem, således det kan angribe kræften. Virksomheden blev grundlagt i 1996 og har hovedkontor i Bethesda, Maryland.

Panasonic Corp
Køb

Panasonic Corporation udvikler, producerer, sælger og servicerer forskellige elektroniske produkter over hele verden. Virksomheden tilbyder blandt andet klimaanlæg, køleskabe, vaskemaskiner, støvsugere, mikrobølgeovne, riskogere, produkter til personlig pleje, tv, digitale kameraer, videoudstyr, lydudstyr til hjemmet, telefoner og kompressorer. Panasonic Corporation blev grundlagt i 1918 og har hovedkontor i Kadoma, Japan.

Roche Holding AG
Køb

Roche Holding AG beskæftiger sig med receptpligtig medicin og diagnostik i blandt andet Schweiz og Tyskland. Virksomheden tilbyder farmaceutiske produkter til behandling af blandt andet anæmi, kræft, hjertekarsygdomme, centralnervesystemet, dermatologi, hepatitis B og C, HIV/AIDS, inflammatoriske og autoimmune sygdomme, leukæmi, stofskifteforstyrrelser, respiratoriske lidelser og hudkræft. Virksomheden blev grundlagt i 1896 og har hovedkontor i Basel, Schweiz.

Semler Scientific
Køb

Semler Scientific, Inc. udvikler, fremstiller og markedsfører produkter, der hjælper sundhedspersonale med at evaluere og behandle patienter med kroniske sygdomme i USA. Virksomhedens produkter inkluderer blandt andet QuantaFlo, der gør det muligt at bruge blodgennemstrømningsmålinger i forskellige undersøgelser. Semler Scientific, Inc. blev grundlagt i 2007 og har base i Santa Clara, Californien.

SoftBank Group
Køb

SoftBank Group Corp. leverer telekommunikationstjenester i Japan og andre dele af verden. Virksomheden opererer gennem fire segmenter: SoftBank Vision Fund og andre SBIA-Managed Funds, SoftBank, Arm og Brightstar. SoftBank-segmentet tilbyder mobilkommunikation, bredbånd og fastnetkommunikationstjenester. Samtidig sælger virksomheden mobile enheder og er tilmed involveret i internetreklame samt e-handelsvirksomhed. SoftBank Group Corp. blev grundlagt i 1981 og har hovedkontor i Tokyo, Japan.

South32 Limited
Køb

South32 Limited fungerer som en metal- og minevirksomhed primært i Australien, Sydafrika, Nordamerika og Sydamerika. Virksomheden har en portefølje af aktiver og producerer blandt andet aluminium, metallurgisk kul, sølv, bly og zink. Virksomheden eksporterer også sine produkter. South32 Limited blev stiftet i 2000 og har hovedkontor i Perth, Australien.

Tencent
Køb

Tencent er et holdingselskab, som leverer value-added services (VAS) og services i forhold til reklamering på internettet i blandt andet Kina, USA og Europa. Virksomheden opererer gennem segmenterne VAS, FinTech og Business Services, Online Advertising samt andre. Samtidig tilbyder de online spil og sociale netværkstjenester; FinTech og cloud-tjenester; samt online annonceringstjenester. Virksomheden blev grundlagt i 1998 og har hovedkontor i Shenzhen, Kina.

Tencent Holdings Limited
Køb

Tencent Holdings Limited er et holdingselskab, som leverer value-added services (VAS) og services i forhold til reklamering på internettet i blandt andet Kina, USA og Europa. Virksomheden opererer gennem segmenterne VAS, FinTech og Business Services, Online Advertising samt andre. Samtidig tilbyder de online spil og sociale netværkstjenester; FinTech og cloud-tjenester; samt online annonceringstjenester. Virksomheden blev grundlagt i 1998 og har hovedkontor i Shenzhen, Kina.

Very Good Food Company
Køb

The Very Good Food Company Inc. er en plantebaseret madteknologivirksomhed, som designer, udvikler, producerer, distribuerer og sælger plantebaseret "kød" og andre fødevarealternativer. Virksomheden tilbyder blandt andet burgere, pepperoni, bøf og sæsonbestemte specialprodukter samt bestillingsprodukter såsom skinke og bacon. Very Good Food Company Inc. blev stiftet i 2016 og har hovedkontor i Victoria, Canada.

Where Food Comes From
Køb

Where Food Comes From, Inc. leverer verifikations- og certificeringsløsninger til landbrugs-, husdyr- og fødevareindustrien i USA. Virksomheden opererer gennem verifikation, certificering, softwaresalg og relaterede rådgivningssegmenter. Where Food Comes From, Inc. blev grundlagt i 1996 og har hovedkontor i Castle Rock, Colorado.

Zurich Insurance Group AG
Køb

Zurich Insurance Group AG leverer forsikringsprodukter og relaterede tjenester i Europa, Mellemøsten, Afrika, Nordamerika, Latinamerika og Asien. Virksomheden opererer blandt andet gennem ejendomme. Zurich Insurance Group AG blev grundlagt i 1872 og har base i Zürich, Schweiz.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.