Svenske favoritaktier.

"I Sverige findes der selskaber, der er lige så innovative i dag, som de var for 100 år siden".

Alexander Gustafsson, investeringscoach, Nordnet Sverige

3 hurtige om Stockholm Børs.

  • Investeringsselskaber leverer risikospredning.
    Investeringsselskaber er en god vej ind, hvis du ønsker at sprede din risiko på den svenske børs.
  • Innovative hundredeårige.
    Du har verdensførende selskaber som Ericsson, Volvo, Assa Abloy og SKF, der har overlevet i årtier og endda århundreder, fordi de hele tiden formår at være innovative og skabe høj værdi.
  • Spiludvikling er en vækstindustri.
    Du kan finde flere spændende vækstindsustrier på Stockholm Børs. Især virksomheder, der udvikler spil til computere og mobiltelefoner, er hotte lige nu.

Hvad er typisk for det svenske aktiemarked?

På Stockholm Børs finder du mange banker, klassisk industri og teknologivirksomheder. Ericsson er et godt eksempel på dette - de har eksisteret i mere end hundrede år og er både store og innovative på samme tid. De er en del af de mange stabile virksomheder. der er førende inden for fremtidens teknologi på Stockholm Børs.

Samtidig er den svenske børs en god arena for tech-virksomheder og mindre vækstvirksomheder. Stockholm Børs er det største nordiske marked med mere end 1.000 børsnoterede selskaber. Du er sikker på at finde et godt udvalg her.

Investeringsselskaber er meget populære blandt de svenske invetorer. Det er et svensk fænomen, og ikke noget du finder på de andre nordiske markeder. Her finder du virksomheder som Investor, Kinnevik og Industrivärden, som flere privatinvestorer vælger.

Hvorfor skal du investere i Sverige?

Mange af de svenske selskaber er globnale markedslederer. Du får virksomheder, der er eksponeret mod hele verden. Tag for eksempel Ericsson, der leder 5G-udviklingen, eller Assa Abloy, der er verdens førende inden for låse. Du finder også ABB, der driver automatisering inden for industrien, og SKF, der fremstiller kglelejer, eller Volvo og Scania, der er verdens førende inden for lastbiler.

Det svenske aktiemarked er også et af de største inden for medicinalindustrien med flere små selskaber, der ser fordele i at etablere sig her. I mange år har det været populært blandt virksomheder at notere sig på børsen i Sverige, hvilket også har gjort det mere attraktivt for investorerne at være her.

Hvad skal du overveje, når du investerer i Sverige?

Du skal holde øje med den svenske krone. Den er faldet i pris, hvilket har gavnet flere svenske selskaber, der eksporterer på verdensplan. De svenske virksomheder er blevet mere konkurrencedygtige baseret på dette parameter.

Hvordan finder jeg det rigtige selskab at starte med?

Investeringsselskaber med indirekte ejerskab kan være en måde at få en bredere eksponering på markedet. En anden måde er at starte med internationale varemærker, som du genkender fra dit hjemmemarked. Se på låsen derhjemme, det kan være Assa Abloy, du ser måske også H&M-butikker i gadebilledet, eller du kan have apparater fra Elektrolux.

Topliste over de 30 mest populære svenske aktier blandt Nordnets kunder.

Opdateres løbende. Senest opdateret 6 januar. 2020


Aktier

Antal kunder

Køb

Hennes & Mauritz B

24 431

Køb

Ericsson B

18 045

Køb

Swedbank

17 816

Køb

Investor B

17 723

Køb

Kinnevik AB ser. B

12 854

Køb

Volvo B

12 270

Køb

Fingerprint Cards

12 030

Køb

Nordea Bank

11 145

Køb

Millicom International Cellular AB. SDB.

10 867

Køb

Telia

10 184

Køb

AstraZeneca PLC

10 026

Køb

 Latour B 

9 605

Køb

Skandinaviska Enskilda Banken ser. A

8 327

Køb

ABB LTD

8 167

Køb

Castellum

8 008
Aktier

Antal kunder

Køb

Svenska Cellulosa B

7 709

Køb

Skanska  AB ser. B

7 273

Køb

Axfood

7 260

KøbInvestor AB ser. A

7 159

Køb

Industrivärden AB ser. C

7 069

Køb

Boliden

6 857

Køb

Sweco AB ser. B

6 557

Køb

Sandvik AB

6 286

Køb

ICA Gruppen AB

6 123

Køb

Gomspace Group AB( fd GS Sweden)

6 048

Køb

Bure Equity AB

5 947

Køb

Nibe Industrier AB ser. B

5 521

Køb

Modern Times Group MTG AB ser. B

5 166

Køb

Tele2 AB ser. B

5 163

Køb

Svenske Handelsbanken ser. A

5 136


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.