Spring til hovedindhold

Svenske favoritaktier.

"I Sverige findes der selskaber, der er lige så innovative i dag, som de var for 100 år siden".

Alexander Gustafsson, investeringscoach, Nordnet Sverige

3 hurtige om Stockholm Børs.

  • Investeringsselskaber leverer risikospredning.
    Investeringsselskaber er en god vej ind, hvis du ønsker at sprede din risiko på den svenske børs.
  • Innovative hundredeårige.
    Du har verdensførende selskaber som Ericsson, Volvo, Assa Abloy og SKF, der har overlevet i årtier og endda århundreder, fordi de hele tiden formår at være innovative og skabe høj værdi.
  • Spiludvikling er en vækstindustri.
    Du kan finde flere spændende vækstindsustrier på Stockholm Børs. Især virksomheder, der udvikler spil til computere og mobiltelefoner, er hotte lige nu.

Hvad er typisk for det svenske aktiemarked?

På Stockholm Børs finder du mange banker, klassisk industri og teknologivirksomheder. Ericsson er et godt eksempel på dette - de har eksisteret i mere end hundrede år og er både store og innovative på samme tid. De er en del af de mange stabile virksomheder. der er førende inden for fremtidens teknologi på Stockholm Børs.

Samtidig er den svenske børs en god arena for tech-virksomheder og mindre vækstvirksomheder. Stockholm Børs er det største nordiske marked med mere end 1.000 børsnoterede selskaber. Du er sikker på at finde et godt udvalg her.

Investeringsselskaber er meget populære blandt de svenske invetorer. Det er et svensk fænomen, og ikke noget du finder på de andre nordiske markeder. Her finder du virksomheder som Investor, Kinnevik og Industrivärden, som flere privatinvestorer vælger.

Hvorfor skal du investere i Sverige?

Mange af de svenske selskaber er globnale markedslederer. Du får virksomheder, der er eksponeret mod hele verden. Tag for eksempel Ericsson, der leder 5G-udviklingen, eller Assa Abloy, der er verdens førende inden for låse. Du finder også ABB, der driver automatisering inden for industrien, og SKF, der fremstiller kglelejer, eller Volvo og Scania, der er verdens førende inden for lastbiler.

Det svenske aktiemarked er også et af de største inden for medicinalindustrien med flere små selskaber, der ser fordele i at etablere sig her. I mange år har det været populært blandt virksomheder at notere sig på børsen i Sverige, hvilket også har gjort det mere attraktivt for investorerne at være her.

Hvad skal du overveje, når du investerer i Sverige?

Du skal holde øje med den svenske krone. Den er faldet i pris, hvilket har gavnet flere svenske selskaber, der eksporterer på verdensplan. De svenske virksomheder er blevet mere konkurrencedygtige baseret på dette parameter.

Hvordan finder jeg det rigtige selskab at starte med?

Investeringsselskaber med indirekte ejerskab kan være en måde at få en bredere eksponering på markedet. En anden måde er at starte med internationale varemærker, som du genkender fra dit hjemmemarked. Se på låsen derhjemme, det kan være Assa Abloy, du ser måske også H&M-butikker i gadebilledet, eller du kan have apparater fra Elektrolux.

Topliste over de mest populære svenske aktier blandt Nordnets kunder.

Opdateres løbende. Senest opdateret 20. juli 2021Aktie

Antal kunder

Køb

Investor AB (B)

24 819

Køb

Nordnet AB

19 851

Køb

Hennes & Mauritz (B)

19 578

Køb

Volvo (B)

16 588

Køb

Ericsson (B)

16 520

Køb

AstraZeneca

15 254

Køb

Kinnevik (B)

14 724

Køb

Evolution Gaming Group

13 573

Køb

Scandic Hotels Group

13 456

Køb

SAS AB

12 789

Køb

Swedbank (A)

12 621
Aktie

Antal kunder

Køb

Telia company

10 844

Køb

Embracer Group

10 578

Køb

Latour B

9 971

Køb

Investor AB (Ser A)

9 915

Køb

Nordea Bank

8 650

Køb

Castellum

8 605

Køb

Fingerprint Cards

8 367

Køb

Boliden

8 150

køb

Axfood

7 912

køb

SWECO ser. B

7 700

køb

FluoGuide

7 555


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.