Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Amerikanske OTC-aktier

Amerikanske OTC-aktier (over the counter) er unoterede aktier, der handles på en anden måde end gennem en organiseret handelsplads eller børs såsom NYSE, AMEX eller Nasdaq. I modsætning til selskaber der handles på en børs, behøver selskaber, der handles OTC, ikke at opfylde gældende minimumskrav eller foretage indberetning til det amerikanske finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission (SEC). Grunden til at en aktie handles OTC skyldes ofte, at virksomheden ikke kan eller vil opfylde kravene for at få deres aktier noteret på en børs.

Handel med OTC-aktier sker direkte mellem bankerne over telefonen eller via elektroniske netværk. I dag findes der to elektroniske opslagstavler såkaldte bulletin boards: OTC Markets, også kendt som "Pink Sheets", og OTC Bulletin Board, hvor kurserne på disse aktier er noteret. Af de to er kun OTC Bulletin Board under tilsyn af det amerikanske finanstilsyn (SEC).

Da der er meget lave krav til de selskaber, der handles OTC, betragtes handlen med disse normalt som værende forbundet med meget høj risiko. Det er bl.a. også derfor, at Nordnet kun tilbyder handel med et begrænset udvalg af amerikanske OTC-aktier. Du kan se listen med OTC-aktier, som både kan købes og sælges via Nordnet her.

Af denne grund er det endnu mere vigtigt at indsamle alle tilgængelige oplysninger om et OTC-børsnoteret selskab, inden du afgiver en ordre i selskabets aktier.

 

Skal jeg ringe til Nordnets US-mæglere for at afgive en ordre?

Nej, aktierne, der fremgår af listen overfor, kan handles elektronisk på egen hånd. Ønsker du dog at handle disse amerikanske OTC-aktier samt andre unoterede værdipapirer, kræver det, at videnstesten "Unoterede og ikke elektronisk handlede værdipapirer" gennemføres.

 

Kan jeg købe OTC-aktier, der ikke fremgår af listen?

Det er ikke muligt at handle OTC-aktier, som ikke fremgår af listen. Heller ikke via vores mæglere.

 

Vil der kommer et større udvalg af OTC-aktier i fremtiden?

Vores ambition er at tilbyde vores kunder et så bredt udvalg af investeringsmuligheder som muligt og samtidig forholde os til myndighedernes risikovurdering af virksomhedernes gennemsigtighed samt kommunikation til investorer. Der er i øjeblikket ingen indikationer, der viser, at OTC-aktier vil være underlagt færre begrænsninger, hvilket betyder, at disse aktier i øjeblikket ikke kan handles via Nordnet.

 

Hvad sker der med mine OTC-aktier, der ikke er på listen over godkendte værdipapirer?

Hvis du ejer nogen af aktierne på denne liste, er det ikke sikkert, at det er muligt, at sælge via Nordnet. Du kan forsøge at lægge en salgsordre online, men får du ikke godkendt din ordre, bedes du ringe til vores mæglere for at undersøge muligheden for salg. Det kan være, at du er nødsaget til at flytte værdipapirerne til en anden bank, hvis du ønsker at sælge dem.

Hvis du ejer nogen af aktierne på denne liste, kan du beholde dem, samt sælge dem i fremtiden. Du kan dog ikke købe yderligere op i dem.

 

Du kan finde mere information om, hvordan handel med amerikanske OTC-aktier fungerer på blandt andet: www.otcmarkets.com og www.otcbb.com

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage