Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvad er OTC aktier?

Hvad er OTC aktier?

OTC-aktier (over the counter) er unoterede aktier, som handles på en anden måde, end gennem en organiseret handelsplads eller børs såsom Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Stockholm, NYSE, AMEX eller Nasdaq.
I modsætning til selskaber der handles på en børs, behøver selskaber, som handles OTC, ikke at opfylde gældende minimumskrav eller foretage indberetning til finanstilsynet i det land de er noteret. I USA skal OTC aktier f.eks. ikke indberette til det amerikanske finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission (SEC).

Grunden til at en aktie handles OTC skyldes ofte, at virksomheden ikke kan eller vil opfylde kravene for at få deres aktier noteret på en børs.

Handel med OTC aktier sker direkte mellem bankerne over telefonen eller via elektroniske netværk. I USA findes der i dag to elektroniske opslagstavler såkaldte bulletin boards: OTC Markets, også kendt som "Pink Sheets", og OTC Bulletin Board, hvor kurserne på disse aktier er noteret. Af de to er kun OTC Bulletin Board under tilsyn af det amerikanske finanstilsyn (SEC). 

Da der er meget lave krav til de selskaber, der handles OTC, betragtes handlen med disse normalt som værende forbundet med meget høj risiko. Det er bl.a. også derfor, at Nordnet kun tilbyder handel med et begrænset udvalg af amerikanske OTC-aktier. Du kan se listen med US-OTC aktier, som både kan købes og sælges via Nordnet her.

 

Hvordan handler jeg OTC aktier?

For at handle nordiske OTC aktier, ja. Her skal du ringe mæglere op for at handle værdipapireret. Ring +45 7020 6685 og tryk 2.

I forhold til listen for US-OTC aktier ovenfor, så kan de kun handles elektronisk, og det er ikke muligt at handle andre end dem på listen, heller ikke via vores mæglere. Dem på listen kan dog handles via hjemmesiden eller appen. 

Ønsker du at handle OTC-aktier samt andre unoterede værdipapirer, kræver det, at videnstesten "Unoterede og ikke elektronisk handlede værdipapirer" gennemføres. 

Vil der kommer et større udvalg af OTC-aktier i fremtiden?

Vores ambition er at tilbyde vores kunder et så bredt udvalg af investeringsmuligheder som muligt og samtidig forholde os til myndighedernes risikovurdering af virksomhedernes gennemsigtighed samt kommunikation til investorer. Der er i øjeblikket ingen indikationer, der viser, at OTC-aktier vil være underlagt færre begrænsninger, hvilket betyder, at disse aktier i øjeblikket ikke kan handles via Nordnet.

 

Du kan finde mere information om amerikanske OTC aktier på www.otcmarkets.com og www.otcbb.com

Du kan finde mere information om nordiske OTC aktier på www.notc.no/www.bequoted.com/otc-listan/kurser/ og www.mangold.se/maklerionoterat/

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage