Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvordan fungerer en trailing (glidende) stop loss?

Med en Trailing stop loss (glidende stop loss) har du mulighed for at følge med i en kursudvikling, positiv eller negativ. Når kursudviklingen bliver brudt, sendes ordreren automatisk af sted til markedet.

Med Trailing Stop Loss angiver du ikke en kurs i kroner og øre, som skal aktivere din ordre. I stedet for vælger du, hvor mange procents stigning eller fald, der skal aktivere din ordre. Din ordre aktiveres, når den højeste eller laveste kurs er nået efter ordretidspunktet.

Ordrer, som aktiveres af en Trailing Stop Loss, har samme gyldighedsperiode, som den oprindelige ordre er afgivet med.

Eksempel:

Lad os sige, at du har købt en bestemt aktie, som du tror vil stige i kurs. Du vil sælge aktien, hvis den pludselig skulle falde med ca. 10%. For at være på den sikre side, vælger du at acceptere en afvigelse på 2% i prisen.

  • Du køber aktien til 200 DKK, og efter nogle dage stiger den til en kurs på 250 DKK
  • Noget indtræffer på markedet, og aktien begynder at falde i kurs
  • Da aktien falder 10% fra sit højeste punkt, afgiver systemet en salgsordre på dine vegne. Kursen er nu på 225 kr. (250 minus 10 %)
  • Da du har valgt at acceptere en afvigelse på 2%, bliver salgsordren 220,50 kr. (225 minus 2 %).

Bemærk, at hvis en aktie åbner på en kurs, som afviger mere end den valgte prisafvigelse, bliver åbningskursen trigger-kursen. I dette eksempel afgives ordren på åbningstidspunktet -2 %. 

Det samme er gældende efter et handelsstop.

Bliver denne kurs ikke delbar med et handelsinterval, afrundes den til det nærmeste handelsinterval. Hvor stor en afvigelse, der er passende, afhænger af, hvor volatil aktien er. Desuden skal man være opmærksom på, at findes der købere, som vil købe til en højere kurs i ordredybden, så gennemføres handlen alligevel til ordren med den højere kurs.  

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage