Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Har jeg ret til at stemme og deltage på generalforsamling i udenlandske selskaber, hvor jeg ejer aktier?

Som udgangspunkt nej. Dette skyldes, at aktierne i aktiebogen ikke er registreret i dit navn, men i forvalterens navn.

Der er dog nogle undtagelser: 

For svenske aktier, der handles i Sverige, sender Nordnet en liste over de underliggende aktionærer. Du skal derefter selv kontakte virksomheden for at deltage i mødet.

 

Der er også mulighed for, at du kan deltage på en ordinær generalforsamling i norske og finske selskaber. Mod et gebyr kan Nordnet midlertidigt registrere dig i selskabets aktiebog. Se Nordnets prisliste for gebyr pr. marked.

Du skal sende en besked fra dit depot med ønske om at deltage på disse selskabers generalforsamling mindst to dage før registreringsdatoen for generalforsamlingen. Du må i perioden indtil registreringsdatoen ikke flytte eller sælge dine aktier fra depotet, idet din registrering da vil bortfalde.


Hvis du vil deltage, skal du sende en besked, når du er logget ind på dit depot, med angivelse af:

Firmanavn:

ISIN-kode:

Antal aktier:

Du skal i beskeden også angive, at du accepterer gebyret i henhold til den aktuelle prisliste.

Når du er noteret i aktieregistret, skal du selv kontakte selskabet og registrere din deltagelse på generalforsamlingen.

Bemærk, at Nordnet i ikke kan garantere, at vi i tide kan nå at behandle din ansøgning om midlertidigt at blive registreret i selskabets aktiebog. Hvis det ikke lykkes, opkræver vi selvfølgelig ikke noget gebyr. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage