Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Er en Månedsopsparing i ETF'er og investeringsforeninger helt kurtagefri?

Det er kurtagefrit, mens du sparer op. Med andre ord betaler du ingen købskurtage. Når du en dag sælger fondene igen, betaler du vores almindelige kurtage. Det betyder i praksis væsentligt mere for dig at slippe for at betale købskurtage end salgskurtage. Normalt vil beløbene i en Månedsopsparing være så lave pr. køb, at minimumskurtagen ville udgøre en stor procentdel af beløbet, som du sparer op hver eneste måned. Når du sælger igen, vil du sælge et beløb, som normalt er så stort, at kurtagen ikke vil udgøre en forholdsmæssig betydningsfuld andel.

Vælger du at have en Månedsopsparing i ETF'er og investeringsforeninger, som handles i en anden valuta end din kontovaluta, bør du være opmærksom på, at du betaler et spread (forskel mellem køb- og salgskurs for valutaen) i forbindelse med vekslingen. Du finder mere information om priser og valutaspread i prislisten.

Bemærk, at vores systemer, der beregner omkostningsfordeling, desværre ikke kan tage højde for kurtagefri handler. Det er årsagen til, at du kan se en kurtageomkostning via din Månedsopsparing. Det er derfor vigtigt at understrege, at du blot skal se bort fra denne post. Det er selvfølgelig uden købskurtage at spare op via Månedsopsparingen - også selvom der står noget andet i selve omkostningsfordelingen. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage