Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvornår kan jeg se Månedsopsparingens handler på mit depot?

Månedsopsparingen handles på en fast månedlig dag, som fremgår af din opsparingsplan. Ved investering i ETF’er og investeringsforeninger vil det være d. 8. i måneden. Er denne dag ikke en bankdag, så handles værdipapirerne på den næstkommende handelsdag.

Det investeringsbeløb, du har sat Månedsopsparingen til at handle for, skal være tilgængeligt på depotet inden handelsdagen. Hvis det ikke er tilfældet, vil Månedsopsparingen ikke handle eller kun handle delvist. Månedsopsparingen vil igen forsøge at handle for dit valgte investeringsbeløb den efterfølgende måned.

På dit depot vil der ske følgende på handelsdagen:

  • I løbet af dagen bliver der lagt en ordre ind på dit depot på cirka 1,5% over markedskursen. Det er udelukkende visuelt for at reservere pengene, så det i mellemtiden ikke er muligt at handle for beløbet i andre værdipapirer. På den måde undgår du risikoen for at ende med et overtræk. Det er vigtigt at fastslå, at det reserverede beløb ikke har noget at gøre med den endelige kurs, som værdipapirerne handles i.
  • Inden markedet lukker, vil Nordnets mæglere samle alle ordrerne og handle dem til markedsprisen på et af Nordnets opsamlingsdepoter.
  • Herefter fordeles værdipapirerne ud på de respektive depoter ud fra en gennemsnitskurs. Når denne proces er gennemført, vil du kunne se værdipapirerne på dit depot. Typisk vil det være dagen efter handelsdagen. 

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage