Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvad gør jeg, hvis Skattestyrelsen mangler informationer på en aktie?

Hvis der på din årsopgørelse er et udråbstegn foran et af dine værdipapirer, kan det være, at Skattestyrelsen mangler oplysninger.

Dette kan være i forbindelse med en IPO eller kapitaludvidelse. Vi giver her nogle eksempler på, hvordan du registrerer det hos Skattestyrelsen. Er du i tvivl, skal du kontakte Skattestyrelsen og få vejledning. Nedenstående er alene til inspiration. Nordnet står ikke til ansvar for, at du registrerer din beskatning af værdipapirer korrekt.

Du finder de fleste informationer til indberetning under ”Mine sider” og ”Transaktioner og notaer”.

Tegning af aktier ved en IPO (børsnotering)
Har du købt aktier via en IPO, er det ikke sikkert, at Skattestyrelsen har alle oplysningerne. Ofte skyldes det, at du modtager aktierne i en midlertidig fondskode, der ombyttes til den korrekte aktie ved første handelsdag, eller idet aktien handles på et ikke-reguleret marked som eksempelvis First North.

Du finder oplysningerne på den pågældende aktie under ”Mine sider” og ”Transaktioner og notaer”. Under ”værdipapirer” vælger du den pågældende aktie, og den samme aktie der ender på MIDL (for midlertidig).

Under Aktien MIDL finder du købsværdien. På Skattestyrelsens hjemmeside klikker du på blyanten ved aktien og indtaster købsværdien på aktien. Mangler der oplysninger på Aktien MIDL, indtaster du her samme salgsværdi som under købsværdi, så de to beløb udligner hinanden.

Handles aktien på et ikke-reguleret marked, skal du selv notere gevinst/tab i rubrik 67.

Tegningsretter i forbindelse med en aktie
Har du modtaget tegningsretter i forbindelse med, at én af dine nuværende aktier udvider deres aktiekapital?
Mangler Skattestyrelsen oplysninger, skal du gøre følgende, alt efter hvad du vælger at gøre med dine tegningsretter:

Sælger du tegningsretterne, skal købsværdien på tegningsretterne registreres til 0 DKK, og salgsværdien skal være den værdi, du har modtaget i forbindelse af salget. Her bliver du beskattet af salget af tegningsretterne.

Udnytter du tegningsretterne til at købe nye aktier, skal du registrere 0 DKK ved købs- og salgssum for tegningsretterne. For de nye aktier du har tegnet, skal du registrere den købssum, du har givet for de nye aktier. Det kan du finde under ”Transaktioner og notaer”. Her vil du ikke blive beskattet af tegningsretterne, da købet og salget udligner hinanden.

Du kan læse mere om skat ved tegningsretter her.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage