Spring til hovedindhold

Ændring til Månedsopsparingen fra oktober

Det er fortsat muligt at have en månedsopsparing uden gebyr i fonde som ikke er børshandlede.

Bemærk: Gebyret, som blev introduceret i oktober 2023 på Månedsopsparinger i ETF’er og danske investeringsforeninger, er fjernet pr. 21. december 2023. Læs hvorfor her

For at sikre et fortsat bredt udvalg vil nogle Månedsopsparinger fra oktober koste 10 kr. om måneden.

Månedsopsparingen er en populær måde at investere på hos Nordnet. Med en Månedsopsparing kan du investere fast hver måned – og du vælger selv, hvad du vil investere i. Månedsopsparingen har et stort udvalg af både fonde, ETF’er og danske investeringsforeninger.

Den 8. oktober 2023 kommer der dog en ændring til Månedsopsparingen. Ændringen betyder, at Månedsopsparinger, som investerer i ETF’er eller danske investeringsforeninger, bliver omfattet af et gebyr på 10 kr. om måneden. Gebyret gælder pr. Månedsopsparing, hvis du har flere.

Du kan dog fortsat have Månedsopsparinger, som ikke bliver omfattet af gebyret, hvis de investerer i fonde, der ikke er børsnoterede. Der er lige nu flere end 280 ikke-børsnoterede fonde at vælge mellem. De følger alt fra globale indeks, specifikke sektorer eller regioner.

Hvorfor bliver nogle Månedsopsparinger pålagt gebyr?

Månedsopsparingens øgede popularitet betyder, at vi i længere tid har oplevet stigende omkostninger ved at gennemføre handler gennem Månedsopsparinger i ETF’er og danske investeringsforeninger. Med et gebyr på 10 kr. for denne type Månedsopsparing får vi dækket en del af omkostningerne samtidig med, at det stadig er attraktivt at handle ETF’er og danske investeringsforeninger gennem Månedsopsparingen. På den måde kan vi fortsat tilbyde en månedsopsparing med bredt udvalg.

Eksempel:

Handler du eksempelvis fire ETF’er i din Månedsopsparing, vil du fremover betale 10 kroner i alt om måneden.

Handler du de samme fire ETF’er uden for Månedsopsparingen, vil du skulle betale fire gange kurtage.

Sker der noget med de investeringer, jeg allerede har købt via min månedsopsparing?

Nej. Dette gebyr for månedsopsparingen gælder kun for månedsopsparinger i ETF’er og danske investeringsforeninger, som handles fra d. 8 oktober 2023. Det har ingen indflydelse på, hvad der tidligere er investeret i via din månedsopsparing.

Kun hvis månedsopsparingen handler

Gerbyret bliver kun trukket, hvis din Månedsopsparing handler. Hvis der ikke er penge på den Nordnetkonto, som Månedsopsparingen er tilknyttet, kan handlen ikke gennemføres, og så bliver der ikke trukket gebyr.

Sådan ser du, om din Månedsopsparing er omfattet af gebyret

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din Månedsopsparing bliver omfattet af gebyret på 10 kr. om måneden, kan du se det i vores app eller på nordnet.dk. Du skal kigge efter, hvilken ‘type’ din Månedsopsparing er:

  • Står der “Nordnet One”, “Fond” eller “Fonde”, er din Månedopsparing ikke omfattet af gebyret.
  • Står der “ETF” eller “ETF’er”, bliver din Månedsopsparing omfattet af gebyret. Hvis du har en Månedsopsparing med danske investeringsforeninger, vil der også stå “ETF” som type.
  • Tallet i parentesen angiver udelukkende, hvor mange værdipapirer din Månedsopsparing investerer i – og er altså ikke afgørende for, om du skal betale et gebyr eller ej.

Sådan finder du information om din Månedsopsparing i appen:

Sådan finder du information om din Månedsopsparing på nordnet.dk:


Du kan stadig have en gebyrfri Månedsopsparing

Vil du undgå at betale gebyr hver måned, kan du investere i fonde, der ikke er børsnoterede gennem din Månedsopsparing. Du kan se hele udvalget her, når du er logget ind.

En af dine muligheder er at investere i en af Nordnet One-fondene, som indeholder både aktier og obligationer. Du kan også vælge at investere i Nordnets indeksfonde, der eksempelvis følger det danske, europæiske eller globale indeks.

Vær opmærksom på, at der kan være forskel på, hvordan beskatningen er på forskellige typer af investeringer. Læs mere om beskatning af investeringer her.

Sådan ændrer du din Månedsopsparing

Du kan ændre din Månedsopsparing, når du vil. Men hvis du gerne vil undgå at betale gebyret på 10 kr., skal du senest ændre din Månedsopsparing den 6. oktober 2023.

Sådan gør du:

  1. Find din Månedsopsparing som vist ovenfor. Hvis der står “ETF” eller “ETF’er” under type, skal du betale et gebyr fra den 8. oktober.
  2. Tryk på “rediger”.
  3. Nu kan du søge efter fonde, eller du kan rette det beløb, din Månedsopsparing investerer for.

Husk: Ret din månedlige overførsel

Skal din Månedsopsparing investere i ETF’er eller børshandlede investeringsforeninger, skal du huske at sikre, at der er dækning på din konto, når gebyret trækkes, da kontoen kan gå i overtræk.

Det kan du gøre ved at ændre din månedlige overførsel fra din bank. Hvis du fx plejer at overføre 1.000 kr. om måneden, skal du fra oktober overføre 1.010 kr. Din Månedsopsparing vil nemlig stadig handle, hvis der står 1.000 kr., og så bliver gebyret først trukket efterfølgende.

Hvad er en Månedsopsparing?

Både erfarne og helt nye investorer investerer gennem en Månedsopsparing hos os. Det er en måde at spare op på, hvor du investerer et selvvalgt beløb hver måned. Mindstebeløbet for en månedsopsparing i fonde 100 kr. om måneden, mens det er 500 kr. om måneden for ETF’er og investeringsforeninger.

Først vælger du, hvor meget du vil investere, så vælger du hvilke fonde, ETF’er eller investeringsforeninger, du vil investere i – og så investerer din Månedsopsparing helt automatisk for dig hver måned. Du skal selv oprette en fast, månedlig overførsel fra din bank til din Nordnet-konto, så der er penge at investere for.

Se mere om Månedsopsparingen

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
10 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Lene
Lene
2023-08-17 08:39

Det kunne være dejligt med en minimum grænse for, hvornår man skal betale 10 kr i gebyr. Har man kun råd til f. eks. 1000 kr i opsparing eller mindre, er 10 kr. %-vis væsentlig større, end dem med flere penge som kan invistere langt større beløb. Burde kun gælde for investeringer over f.eks. 1000 kr eller noget..

Thomas
Thomas
Svar til  Lene
2023-08-17 14:12

Eller at man selv kunne sætte et minimumsbeløb (fra de 500kr), så der kun blev købt ind på månedsopsparingen når man havde et bestemt beløb stående. Ikke helt fair for små-investorne der betaler en større pris procentvis. 10 kr af 500 er alligevel 2% af investeringen. Nu vil man skulle holde øje og flytte penge ind og ud pga udbytter mm. for at holde omkostningerne nede. Ændrer på, at det for begyndere, nu ikke bare er at oprette det og glemme alt om det i fremtiden. Mine børn overfører det de kan og køber derved når beløbet når 500. Det… Læs mere

Bjørn K
Bjørn K
2023-08-09 14:38

Det er ærgerligt men fair.
Det vil være gavnligt, hvis I så til gengæld kan flytte handelsdatoen tilbage til den 4. eller 5. i måneden. Lige nu står den månedlige overførsel og samler støv i en uge. Noget for noget…

Ida Albæk
Ida Albæk
Svar til  Bjørn K
2023-08-15 22:59

Kan du ikke rette din overførsel i banken til at være fx. d. 6 i hver måned?

Bjørn K
Bjørn K
Svar til  Ida Albæk
2023-08-16 09:47

Jeg får 0% i rente på min egen konto, mens aktierne (i gennemsnit) stiger hver dag mellem den 1. og 8. i måneden, så dit forslag vil ikke gøre en forskel

Hans Nordenskjold
Hans Nordenskjold
2023-08-08 09:51

Saxo bank kan bedre svare sig så, med lavere kurtage.
Farvel til Nordnet

Hans
Hans
Svar til  Hans Nordenskjold
2023-08-08 22:26

saxo 14 nordnet 10 Jeg tænker at stoppe månedsopsparingen og så aktivere en eller to gange årligt så er omkostningerne da nede. specielt hvis man handler sommermånederne.

Ida Albæk
Ida Albæk
Svar til  Hans Nordenskjold
2023-08-15 22:58

Hvis du tænker på at der kan handles op til 4x beviser/etf’er for en flad 10’er, så er det altså stadig billigt. Du skal stille penge til rådighed og så er der et system bagved. OK i mine øjne.

Mads
Mads
2023-08-07 18:57

Gælder det også selv om der ikke handles en given måned, eller kun måneder hvor der gennemføres en handel på depotet?

Stephan
Stephan
Svar til  Mads
2023-08-08 12:53

Har spurgt NN om det samme. De har svaret i dag:
1. Man betaler kun gebyret for månedsopsparingen, hvis handlerne jf. ens plan er gennemført enten helt eller delvist. Gebyret betales derfor ikke, hvis der slet ikke laves nogle handler i en given måned – fx på grund af manglende saldo.