Spring til hovedindhold

Afsnit 39 af #Investeringspodcasten om covid-19 vaccine og ugen efter det amerikanske valg

Det er ugen efter det amerikanske præsidentvalg, og Hansen & Larsen tager temperaturen på situationen i USA en uge efter valget, hvor folket fortsat er delt og der endnu ikke er valgt en præsident. Men hvad betyder usikkerheden i USA for aktiemarkederne? Eller har investorerne nu lagt valget bag sig?

Mandag var der lagt op til stigninger på aktiemarkedet, da Biden ligenede en reel vinder af valget, men så kom Pfizer en uge for sent i forhold til Trumps valgkampagne med annonceringen af en covid-19 vaccine. Investorerne reagerede kraftigt på nyheden og måske endda også for kraftigt. For er der reelt tale om en vaccine, der kan bruges endnu eller er den stadig for præmatur?

Det danske C25-indeks faldt kraftigt på nyheden og især de danske life science-selskaber blev banket i rødt på dagen. Kan der være tale om en sektorrotation væk fra life science eller blot en overreaktion? Ud fra den seneste uges kursudvikling ligner det et comeback til finansaktierne, en tilpasning af tech-positioner, en fortsat grøn bølge comeback til valueaktier og en laks, der er blevet til flyvefisk.

Betyder udmeldingen om en ny vaccine fra Pfizer, at vi kan forvente en vaccine under juletræet om 6 uger? For hvornår virker vaccinen efter hensigten? Og hvad med produktion og distribution?

Indeksering:
00:00 – 05:46 Ugen efter det amerikanske valg
05:46 – 13:20 Pfizer og covid-19 vaccine
13:20 – 17:40 sektorrotation?
17:40 – 22:50 reaktionen hos investorerne
22:50 – 27:18 kommer vaccinen til at ligge under juletræet?

Se med på vores YouTube eller find podcasten på SpotifyiTunes– eller der hvor du lytter til podcasts.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer