Spring til hovedindhold

Afsnit 50 af #Investeringspodcasten om The Big Short: Er det GameSTOP eller GameON?

I afsnit 50 af #Investeringspodcasten kommer Hansen & Larsen omkring spilvirksomheden GameSTOP, der den seneste tid har været en slagmark for shortsælgere. Shortsælgerne er dog blevet udsat for det, man kalder et shortsqueeze, hvor en række aktionærer bliver enige om at presse de store shortsælgere ud – noget der har fået aktiekursen i GameSTOP til at fyrredoble det seneste år, ikke fordi at selskabet pludselig er blevet mere værd, men fordi nogle private investorer prøver at skubbe de store shortsælgere ud af aktien.

Hansen & Larsen ser på tidligere lignende shortsqueeze-tilfælde i Fingerprint Cards, Volkswagen og Porsche samt Bavarian Nordic.

Men hvad sker der så nu? Hvad er den reelle værdi i GameSTOP? Og hvad er kapitalfondenes rolle her? Kan GameSTOP selv gøre noget?

Indeksering:
00:00 – 07:56 GameSTOP og shortsælgerne
07:56 – 15:00 Perspektiv til lignende shortsqueeze-tilfælde
15:00 – 17:00 Er shorting lovligt?
17:00 – 27:13 Konklusionen i GameSTOP

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-01-28 16:30

Når Wall Street, bedrager, manipulerer og tjener på at folk mister arbejdspladser og værdi – får de bailouts.

Når almindelige mennesker gir dem igen. Tales der om ulovligheder.

Kort og godt; dette er en digital udgave af bossen og bumsen og nok årets bedste nyhed.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-01-28 20:15

Helt enig Billy. Hedge funds manipulerer dagligt med aktiemarkedet, men det er helt ok – så snart nogle almindelige mennesker bruger samme tricks så er det snyd. Det er for langt ude.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-01-29 20:07

Hvordan manipulerer de med aktiemarkedet? Begår de ulovligheder i din optik? Hvad mener du?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-02-01 09:19

Hvis de shorter en aktie og derefter frigiver en analyser der forsøger at overbevise andre om at de har ret, så er det manipulation.

Chefredaktøren for “Penge & privatøkonomi” blev dømt for at frigive artikler der anbefalede specifikke køb af aktier, samtidigt med at han selv havde købt sig ind i aktien.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-01-29 20:06

Det hele er nok lidt mere kompliceret end du gør det til, og jeg tvivler på, at du overhovedet forstår markedsmekanismerne i det her. At shorte en aktie er der ikke hverken noget odiøst eller ulovligt i. At du derudover insinuerer, at der bedrages og manipuleres, det må stå for din egen regning – og det bør du nok lige dokumentere, hvis ikke du vil fremstå som en løgner – men du har nok bare set filmen “Wall Street” for mange gange. Hedge-fundene er i øvrigt OGSÅ underlagt tilsyn fra finansmyndighederne. Dygtige investorer såsom Lars Tvede har derudover faktisk udtalt,… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-02-01 09:20

Hvis de shorter en aktie og derefter frigiver en analyser der forsøger at overbevise andre om at de har ret, så er det manipulation.
Chefredaktøren for “Penge & privatøkonomi” blev dømt for at frigive artikler der anbefalede specifikke køb af aktier, samtidigt med at han selv havde købt sig ind i aktien.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-02-02 11:47

Kedelig læsning. Har du penge i klemme? Det skulle man hvertfalde tro med det vrøvl!

Gæst
Gæst
2021-01-29 01:42

Her er en rigtig god gennemgang af baggrunden for hvad der sker med GameStop:
https://threadreaderapp.com/thread/1354547622133051393.html

Gæst
Gæst
2021-02-02 20:29

“Jeg tager ikke stilling til om det ene er rigtigt eller forkert” – udtalt 5 minutter efter Per Hansen har sammenlignet reddit med et “tæskehold” og samtidigt udtaler at shorting er lovligt og skrive artikler om hvorfor man har valgt at shorte også er fint.

Det mening skinner igennem Per Hansen. Du er for gammel og gammeldags. Det er moderne aktivisme og vi skal stoppe med at holde hånden over de store de fonde blot fordi de har råd til de bedste lobbyister.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-02-03 17:12

Jeg mener, at såvel “shorting” som koordineret opkøb som i Reddit er forkastelige og i sidstnævnte tilfælde formentlig også ulovligt. Hvorfor jeg mener, at “Shorting” er dybt forkastelig er, at jeg grundlæggende har et problem med, at nogle direkte tjener penge ved at noget falder i værdi. Hvis en aktie falder, skabes der ingen værdi overhovedet. Dette skaber en meget usund tendens, hvor der vil være fordele forbundet med at tale en aktie ned, score profitten og så forsvinde igen. Der har jeg større respekt for, at man sælger en aktie for midlertidigt at købe f.eks. guld, sølv eller lignende… Læs mere

Gæst
Gæst
2021-10-07 19:10

The future always seems to be running late. Human imagination works harder than human enterprise, but scientists and engineers are constantly rethinking future technology and the environment around us in huge and tiny ways. We aren’t aware of it because we have lived through it, but the rate of advancement during the previous half-century has been abnormal – startling in sectors as diverse as computing, medicine, communications, and materials research.<a href=”https://connectcrack.com/iclone-pro-crack-full-version-download/”>iClone Pro Crack</a>