Spring til hovedindhold

Sæt dine investeringer på autopilot med Månedsopsparingen

En Månedsopsparing hos Nordnet hjælper dig til at spare op løbende. Samtidig er det en nem måde at komme i gang med at investere på, uden at det skal tage meget af din tid.

Hvad end du er en garvet spiller på investeringsmarkedet eller først nu skal til at begive dig ud i investeringsjunglen, så er der mange fordele at hente ved at starte en Månedsopsparing hos Nordnet. Specielt hvis du løbende gerne vil spare op, men samtidig ikke har tid eller lyst til at bruge en masse energi på det.

Fordele ved Månedsopsparingen:

 • Det er helt gratis at benytte Nordnets Månedsopsparing, og du skal ikke betale almindelig kurtage. Du betaler altså ikke noget gebyr for at købe eller sælge, hvilket giver dig mulighed for at øge din formue over flere år. Der vil dog altid være nogle årlige omkostninger på den indeksfond, ETF eller investeringsforening, som du vælger. Der kan også være valutaomkostninger, hvis du vælger investeringsprodukter i anden valuta end danske kroner.
 • Månedsopsparingen kører automatisk af sig selv. Det er en særlig fordel, hvis du ikke har eller vil bruge så meget tid på at passe dine investeringer – og samtidig er du sikret, at du får sparet op.
 • Du får Dollar Cost Averaging, hvilket betyder, at du ligesom en robot køber ind hver måned, uanset om aktiemarkedet står højt eller lavt. På den måde får du et jævnt indkøbsniveau, og du skal ikke selv tænke på at ramme aktiemarkedet på et bestemt tidspunkt.
 • Risikoen spredes, når du handler hver måned, og det er derfor en effektiv måde at få dine penge til at vokse på lang sigt gennem rentes rente-effekten.
 • Du har mulighed for at sænke eller øge beløbet eller pause det, når du vil. En Månedsopsparing køber heller ikke automatisk, hvis der ikke er penge nok på depotet, så du vil aldrig kunne gå i minus.

Selvom fordelene er mange, vil der også være nogle faktorer, som er værd at tage højde for, når du skal i gang med din Månedsopsparing.

Hvad skal du være opmærksom på?

 • For at kunne udbyde en Månedsopsparing i investeringsfonde uden kurtage er det nødvendigt, at udbuddet er begrænset. Det er derfor ikke muligt at købe alle investeringsfonde. Månedsopsparingen er bestemt til et begrænset udvalg af ETF’er, investeringsforeninger og indeksfonde, som Nordnet har valgt at tilbyde.
 • Generelt når du investerer, er du ikke sikret en garanti for et positivt afkast. Her er Månedsopsparingen heller ingen undtagelse.
 • Du kan ikke være fleksibel med, hvilken dato du køber. Det vil altid være den 8. i hver måned.

Lyder Månedsopsparingen som noget for dig, så kommer der her en simpel trin-for-trin guide til, hvordan du kommer godt i gang med at investere via en Månedsopsparing.

1. Opret en konto hos Nordnet:

Hvis du ikke allerede har en konto hos Nordnet, er dette første trin mod en Månedsopsparing. På Nordnets hjemmeside kan du oprette et depot ved at klikke på ”Bliv kunde” og derefter følge de fire steps, som der skal gennemføres for at oprette en konto:

 1. Indtast dine personlige oplysninger.
 2. Indtast dine kontaktoplysninger.
 3. Vedhæft en kopi af dit billed-ID.
 4. Underskriv med NemID.

Du kan også se denne video for en mere detaljeret beskrivelse af, hvordan du opretter dig som kunde hos Nordnet.

2. Tre måder at oprette din Månedsopsparing på:

Log ind på din konto og opret en Månedsopsparing ved at klikke på ”Mine sider” og derefter på ”Månedsopsparing”. Herefter kommer du til denne side, som giver dig tre muligheder for at oprette en Månedsopsparing.

Se nedenstående video for at blive guidet igennem de tre muligheder, som du har for at oprette en Månedsopsparing, samt hvilke steps du skal igennem.

Er du mest interesseret i at oprette en Månedsopsparing i ETF’er og investeringsforeninger, så kan du se denne video for at få en mere detaljeret gennemgang.

3. Sæt penge ind på dit depot hver måned:

For at Nordnet kan købe for dig automatisk, skal der være penge på dit depot senest den 7. i hver måned. For at gøre det nemt at huske anbefaler Nordnet, at du i din Netbank opsætter en automatisk betaling. Få det gerne gjort med det samme. Det tager ikke mere end fem minutter. Du opsætter en automatisk betaling ved at:

 1. Log ind på din Nordnet-konto.
 2. I hovedmenuen klikker du på ”Overfør penge”.
 3. Her finder du informationer vedrørende dit depots kontonummer, hvilket du skal bruge for at lave en automatisk betaling.
 • Log ind på din Netbank.
 • Opsæt automatisk betaling til allersenest den 7. i hver måned til dit depots kontonummer hos Nordnet.
 • Derefter kører det hele automatisk.

Nu er du i gang med Månedsopsparingen, men hvordan fungerer det så?

Her på Nordnets hjemmeside kan du udregne, hvad din investering kan blive til over tid. Hvis du f.eks. starter med at lægge 2000 kr. til side hver måned de næste 10 år, vil du efter 10 år have 354.806 kr. baseret på et afkast på 7%. Som sammenligning kan vi sige, at du vælger at sætte 2000 kr. ind hver måned på en almindelig konto de næste 10 år. Efter 10 år vil du have en opsparing på 240.000 kr.

Dermed er Månedsopsparingen en nem og smart måde, hvorved du kan investere dine penge og spare op på løbende. Her du får altså mest ud af hver en opsparet krone. Udregn din egen investering, og se hvad din Månedsopsparing kan blive til her.