Spring til hovedindhold

Breaking News: Der tegner sig et politisk flertal for at hæve loftet på aktiesparekontoen

Nu er de fleste svar tikket ind, og alle partier – blandt besvarelserne- er villige til at simplificere reglerne. Men den helt store nyhed er, at der tegner sig et massivt flertal for Nordnets ønske.

(Foto fra Folketinget.dk, fotograf Christoffer Regild)

For et par uger siden sendte Nordnet et brev til 12 af de største politiske partier herhjemme for at bede dem om at besvare to spørgsmål om skat på investeringer:

  1. Vil dit parti arbejde for at løfte loftet på aktiesparekontoen til det oprindeligt tiltænkte på 200.000 kr.?
  2. Vil dit parti arbejde for at simplificere skatteregler vedrørende investering?

Nu er de fleste svar tikket ind, og alle partier – blandt besvarelserne- er villige til at simplificere reglerne. Mere om det senere. Den helt store nyhed er, at der på baggrund af de seneste meningsmålinger, tegner sig et politisk flertal for at løfte loftet til det oprindeligt tiltænkte på 200.000 kr.

Lene Nording-Grooss, kommunikationschef i Nordnet Danmark

Stort ja til at hæve loftet på aktiesparekontoen

Venstre, Konservative, Radikale Venstre, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne har svaret, at de er klar til at hæve loftet på aktiesparekontoen til 200.000 kr.

Ifølge den seneste meningsmåling fra Gallup den 2. september 2022 er der hermed 96 mandater for at hæve loftet på aktiesparekontoen. Så der tegner sig et flertal, men meget kan ske. Flere partier er på vippen ift. om de kommer i Folketinget, og det er uvist, hvordan de nordatlantiske mandater fordeler sig.

Så det bliver spændende at følge valgkampen og se, om der også er et flertal for at forbedre aktiesparekontoen i det nye Folketing, når vælgerne har talt, til gavn for de mange nye danske investorer.

I Nordnet er vi glade for, at der tegner sig et flertal for at hæve loftet på aktiesparekontoen. Det nuværende loft på 103.500 kroner er lavt og virker begrænsende for mange. Så det er godt, at politikerne nu viser vilje til at hæve loftet, ikke mindst fordi kontoen er så populær blandt helt almindelige investorer.

Samlet set er der 277.255 aktiesparekonti i Danmark viser en opgørelse fra Euronext Securities Copenhagen (tidligere VP Securities). 69% af de nye aktiesparekonti, der blev åbnet i Danmark i første halvår af 2022, blev oprettet hos Nordnet, hvor vi lige nu kan tælle ca. 75.000 konti hos vores kunder. Den store popularitet skyldes blandt andet den lave skattesats på 17%, og at aktiesparekontoen er let at anvende, fordi indberetning og betaling af skat sker automatisk.

Derudover er det glædeligt, at politikerne tilsyneladende er villige til at se på kompleksiteten i vores skattesystem.


Et mere simpelt skattesystem

Ikke overraskende er alle partier som udgangspunkt åbne overfor at simplificere skattesystemet. Mest klare i spyttet er Moderaterne og Nye Borgerlige, der ønsker én flad skat omkring de 25-30%.

I Nordnet vil vi fortsætte med at have fokus på det politiske arbejde i det nye Folketing. Her bliver det særligt interessant at følge, om partierne vil sætte handling bag deres ord ift., hvordan de vil forsimple skattesystemet, og hvornår de i givet fald vil gå i gang med det.

Sådan har partierne svaret

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-09-09 15:49

Radikales og Dansk Folkepartis svar er valgflæsk. Som et led i forliget om Arnepensionen har de forpligtet sig til ikke at hæve grænsen for aktiesparekontoen. Så prøv et opfølgende spørgsmål der lyder, om de vil opsige forliget om Arnepensionen på det punkt. Så skal I bare se, hvor de vrider sig

Gæst
Gæst
2022-09-09 13:10

Lyder rigtigt godt.

Er der nogen form for automatisk flytning? Ellers skal jeg jo til at sælge alt, nedlægge i min bank, så oprettet i Nordnet, overførst og genkøbt… lidt irriterende at skulle alt det.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-09 14:54

Hej Thomas   Reglerne er sådan, at du er nødt til at lukke din nuværende konto og åbne en ny hos os, hvis du vil have glæde af alle de fordele, der er ved at samle dit engagement i Nordnet.   Der er nogle punkter, du skal være opmærksom på, ved en “overførsel” af denne type konti til Nordnet.   Du er nødt til at sælge dine værdipapirer på ordningen i indestående institut. Dernæst oprette en ny ordning hos Nordnet, hvor du kan indbetale op til maksimum (103.500 DKK). Og måske snart 200.000 kr. 🙂   Det er meget vigtigt,… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-13 19:05

Hej Lene.
Jeg ville gerne vide, hvorfor Nordnet ikke bare vil acceptere en overførsel i henhold til aktiesparekontolovens § 11 således, at man som ejer af kontoen blot kan videreføre den uændret hos jer. I accepterer jo overførsler af andre depoter, og hvis det drejer sig om omkostninger, kan I jo bare kræve et gebyr. Det ville betyde meget for mig, at jeg ikke skal realisere min nuværende konto hos min bank for at begynde forfra med 103.500 kr. hos jer.
Venlig hilsen
Peter Jensen

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-14 11:45

Hej Lene jeg forstår ikke lige ddit svar, lovmæssigt skal man kunne transportere sin konto….
§ 11. lov vedr. aktiesparekonto. det gælder så både ind og ud af Nordnet.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-14 13:26

Hej Troels
Ja, det er rigtigt, at loven åbner mulighed for det, men lige nu er det ikke muligt at flytte en
eksisterende aktiesparekonto fra en anden bank til Nordnet. Vi håber, at det bliver muligt i fremtiden, men det kræver blandt andet, at der bliver udviklet en funktionalitet i bankernes
fælles overførselssystem, før det kan lade sig gøre.
Mvh Lene

Gæst
Gæst
2022-09-09 11:23

For private: Skat på avancer bør udskydes til man rent faktisk flytter pengene ud af depot / investeringsmiljøet til forbrug. Det er helt væk, at man bliver beskattet v. rebalancering eller kontanter i en periode. Max. risiko herude, 0 risiko til Staten, og sub-optimal pengepleje med negative konsekvenser for samfundet. For holdingselskaber: Lagerbeskatning skal væk, og igen først indgå når pengene rent faktisk indgår i virksomhedens drift. Investerer man i unoterede selskaber er der ingen lagerbeskatning. Kan ikke se forskellen på unoterede og noterede papirer hvor man i det sidste tilfælde tager markedsprisen til indtægt for værdien af aktivet –… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-09-08 08:11

Hvis loftet hæves, så kan Nordnet jo se det som en anledning til at få implementeret månedsopsparingen på aktiesparekontoen, så vi kan bruge den til at spare op.