Spring til hovedindhold

Hvor sejler A.P. Møller-Mærsk hen efter 1. kvartals opjustering?

A.P. Møller-Mærsk opjustererede sine forventninger til 2024 i forbindelse med kvartalsregnskabet, og muligheden for et positivt bundlinjeresultat er stigende. Alligevel faldt aktiekursen. Hvor er selskabet, økonomien og investorerne på vej hen?

A.P. Møller-Mærsk opjustererede sine forventninger til 2024 i forbindelse med kvartalsregnskabet, og muligheden for et positivt bundlinjeresultat er stigende. Alligevel faldt aktiekursen. Hvor er selskabet, økonomien og investorerne på vej hen?

Lave forventninger

Investorerne har de seneste uger været økonomisk foran de moderate og skeptiske forudsigelser for helåret, som A.P. Møller-Mærsk havde som guidance for 2024 siden 2023 regnskabet den 8/2. For tre måneder siden var forventningerne, at 2024 ville blive et meget vanskeligt år med stor sandsynlighed for et underskud.

Per Hansen, Investeringsøkonom hos Nordnet

Den ”ventede” opjustering i kvartalsregnskabet

I forbindelse med 1. kvartalsregnskabet opjusterede A.P. Møller-Mærsk sine forventninger. 2024 bliver stadig udfordrende, men prognosen og de økonomiske udsigter blev hævet.

Uro i Mellemøsten giver ratemedvind

Uroen i Mellemøsten er der stadig, og det har en indflydelse på prisen for at få sejlet varer verden rundt i en container. Selv om fragtraterne har været faldende de seneste måneder, ligger de stadig højt over niveauet fra 2023, og aktuelt langt over det risikoscenarie, som A.P. Møller-Mærsk og investorerne frygtede.

Opjustering og kursfald

Det lyder måske kontraintuitivt, at sidste uges opjustering skal ”belønnes” med kursfald, men det var ikke desto mindre det, der skete. Årsagen var ikke utilfredshed med opjusteringen. Derimod var det den kursmæssige konsekvens af, at opjusteringen var mindre, end analytikerne havde regnet med, samt at aktien er steget ganske meget de seneste måneder.

Estimater rykker mod øvre intervalgrænse

Efter 1. kvartalsregnskabet har analytikerne justeret deres forventninger op til den øvre ende af A.P. Møller-Mærsk egne udmeldinger på EBITDA lige under 6 mia. dollars. Samtidig bevæger bundlinjeforventninger sig mod eller over nulpunktet.

Fortsat forsigtig guidance skyldes tonnage

Der bliver sat mange nye skibe i søen i disse år, og det er ikke givet, at efterspørgslen kan absorbere den kapacitetsforøgelse, uden at det vil give et væsentligt ratepres senere i 2024. Det er den version, som A.P. Møller-Mærsk sender videre til investorerne, og som er begrundelse for deres forsigtige forventninger.

Penge til DB Schenker går fra aktietilbagekøb

A.P. Møller-Mærsk er stadig med i opløbet om at købe tyske DB Schenker. Prisen herpå vil formentlig ligge omkring eller over 15 mia. EUR på gældfri basis. Selv om A.P. Møller-Mærsk er stærkt kapitaliseret, er sandsynligheden for at de genoptager deres aktietilbagekøbsprogram formentlig kædet sammen bl.a. med udfaldet af den proces. Hvis A.P. Møller-Mærsk ender med ikke at byde højest, kan der blive plads til at genoptage aktietilbagekøbet senere i 2024. I mellemtiden vil investorerne holde øje med udviklingen i fragtrater, og konsensusforventningerne fra analytikerne. Aktuelt bevæger de sig op, og det er for en aktie alt andet lige positivt.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirerDette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer