Spring til hovedindhold

Populær månedsopsparing

For lidt over 9 måneder siden lancerede vi vores månedsopsparing i ETF´er, indeksfonde og investeringsbeviser. For at det skal kunne betale sig at spare mindre beløb op hver måned, har vi fjernet købskurtagen i månedsopsparingen.

Man skal med andre ord lede længe for at finde en mere lønsom langsigtet opsparingsmulighed med løbende indbetalinger. Og da man samtidigt kan vælge blandt en lang række billige ETF´er eller indeksfonde, kan man let sammensætte en portefølje med meget lav ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.

Hvis man udelukkende vil have de laveste omkostninger, men alligevel en portefølje med global spredning kunne man f.eks. vælge følgende:

For at få yderligere inspiration til valg af ETF´er, indeksfonde og investeringsforeninger har jeg fundet lidt statistik frem på de af vores kunder, som allerede har aktiveret en månedsopsparing. Nedenfor ses derfor de henholdsvis mest populære passivt forvaltede fonde (ETF´er og Indeksfonde) og de mest populære aktivt forvaltede fonde (Investeringsbeviser). De passive fonde er oftest billigere, da de alene følger et indeks.

Det er meget enkelt selv at sammensætte sin portefølje og aktivere en månedsopsparing. Først vælger man det beløb, man ønsker at spare op hver måned. Vær opmærksom på, at hvis man f.eks. vælger 1.000 kr. vil tjenesten foreslå, at du tillader køb for op til 1.100 kr. Dette skyldes, at det i blandt kan være svært, at nøjagtig købe for totalt 1.000 kr. i fire forskellige børsnoterede fonde. Det bliver lettere, hvis Nordnet får lov til at købe for et lidt højere beløb, hvis f.eks. prisen for en ETF stiger efter en månedsopsparing er blevet aktiveret.

Når man har indtastet beløb, skal man have valgt sine fonde til sin månedsopsparing. Man kan vælge mellem 1-4 ETF’er eller investeringsbeviser (fonde). Vælger man f.eks. 4 fonde, skal man angive, hvor mange procent, man vil købe for i hver enkelt fond. Man kan vælge 4 gange 25%, men man kan også vælge en fordeling på 50%, 20%, 20% og 10%, det vigtigste er, at man totalt køber for 100%.

Hvis man ikke selv ønsker at vælge sine egne fonde til månedsopsparingen, kan man gøre det meget enkelt for sig selv og vælge Nordnets modelportefølje. Her behøver man blot angive beløb og derefter klikke på Nordnet modelportefølje, så har man startet en månedsopsparing.

Eksempel ved valg af Nordnets Modelportefølje:

Man kan naturligvis månedsopspare til sig selv, men mange kunder vælger også at månedsopspare til sine børn, enten fra et almindeligt aktiedepot eller et depot for mindreårige.

Hvis man vil spare op til sig selv, kan man vælge mellem et almindeligt aktiedepot, en ratepension til pensionen eller den nye aldersopsparing, som kan være et rigtig godt alternativ, hvis man vil spare op på lang sigt.

Indbetaling på en aldersopsparing giver ikke fradrag, og pengene er bundet til pensionsalderen, men man slipper med en meget fordelagtig beskatning af afkastet på kun 15,3 %. Investering i ETF´er beskattes dog anderledes end alm. aktier og investeringsbeviser, og derfor er det ekstra fordelagtigt at spare op i disse på en ratepension eller en aldersopsparing. Du kan læse mere om investering i ETF´er og Investeringsbeviser her.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Kenneth Rasmussen
Kenneth Rasmussen
2023-12-30 16:49

Er det stadig 1-4 fonde eller ETF år 2023/2024 … da jeg ikke har kunne finde andet end denne fra år 2014??

Gæst
Gæst
2018-03-06 07:38

Hej,
Nordnet ændrer vel løbende i modelportefølgen. Hvis man laver en månedsopsparing bliver der så heletiden købt efter den gældende modelportefølge (altså i modsætning til den der var gældende ved start af opsparingen)?

Gæst
Gæst
2017-11-02 10:17

Er selv ny med Månedsopsparing, og har ikke kunnet finde svaret på det, men måske kan du hjælpe, Max: Investeres der i forskellige fonde/aktier hver måned, eller er Nordnets modelportefølje den samme hver måned?

Gæst
Gæst
2016-08-15 15:40

Må bare stille mig op i rækken af yderst tilfredse kunder. Månedsopsparing hos Nordnet til ratepension eller aldersopsparing er bare et fantastisk produkt.

Oprettede ratepension for min ægtefælle i 2014 og oprettede aldersopsparing for os begge ved årsskiftet 2014/2015. Sidst har jeg midt i 2015 flyttet al min pensionsopsparing gennem min arbejdsgiver over på livrente. Det har åbnet op for muligheden for at jeg også kan have en ratepensions-opsparing hos Nordnet. Vi er dermed så at sige gået “all-in” hos Nordnet.

Mere om mine erfaringer med Nordnet og månedsopsparing her: http://blivriglangsomt.dk/maanedsopsparing-hos-nordnet/

Gæst
Gæst
2015-05-26 08:32

Hej, kommer der snart aldersopsparing for mindreårige 🙂

Gæst
Gæst
2014-03-06 23:00

Jeg syntes det ser meget interessant, især for os der sparer løbende op.
Jeg har bare lidt svært ved at finde den nu, tidligere lå den så vidt jeg husker under fanen “fonde” men er der ikke længere. Er det kun på “min side” eller er der en logisk forklaring?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-03-06 23:10

Har nu selv fundet den, hvis andre skulle have samme problem kan jeg oplyse at man skal ind under “produkter”, dernæst “investeringsforeninger” og så rulle ned ad siden 🙂

Gæst
Gæst
2014-01-28 13:21

Hej Max. Jeg synes jeres månedsopsparing er et fantastisk produkt. Det er primært dette jeg fremhæver, når jeg anbefaler Nordnet til venner og familie. Personligt mangler jeg dog lidt gennemsigtighed… hvordan har I udvalgt de værdipapirer, der kan vælges imellem? Popularitet? Jeg synes nemlig, at jeg lige mangler et par stykker, hver gang jeg forsøger at opbygge en månedsopsparing 🙂 Jeg forstår godt, at køb uden købskurtage er en kæmpe bonus, og at dette kun er en forretning for Jer, hvis der er en given omsætning pr. værdipapir. Var det en idé at udgive en liste med værdipapirer, som I… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-01-28 18:29

Hej Dan Godt at høre, at du også er begejstret for vores månedsopsparing. Når det gælder gennemsigtighed i forhold til udvalget, kan jeg godt følge dig; jeg skal sørge for, at vi får lagt mere information ud på siden om dette. Her får du dog et hurtigt svar: Baggrunden for at der er et begrænset udvalg, er at det ikke er muligt at administrere en tjeneste med for mange forskellige værdipapirer. I stedet har vi udvalgt en række afdelinger med god performance og høj popularitet fra de investeringsforeninger, som vi har samarbejdsaftale med. Vi evaluerer løbende tjenesten, og har du… Læs mere