Spring til hovedindhold

Valutakurser og valutaveksling.


Vil du handle aktier eller fonde, der er noteret på en udenlandsk børs, skal du veksle valuta. Du kan veksle valuta på to måder hos os: Du kan gøre det manuelt ved at åbne en valutakonto, eller vi kan udføre valutavekslingen automatisk, når du handler.

Her på siden kan du se de forskellige valutakurser, bl.a. for euro, dollars, norske og svenske kroner, få et overblik over, hvordan du veksler valuta, og se svar på de oftest stillede spørgsmål om valuta.

Se valutakurser her.


Valutakurser valutaveksling 770x325 1

Valutaveksling hos Nordnet.

Veksling på valutakonto.

Du kan selv veksle valuta ved at åbne en valutakonto. Det kan du gøre i fem valuta: svenske kroner (SEK), norske kroner (NOK), US-dollar (USD), euro (EUR) og canadiske dollar (CAD). Det kan give dig større fleksibilitet, hvis du handler meget i udlandet, så du ikke skal veksle hver gang.

Valutakonti skal tilknyttes dit aktiedepot. For at åbne en valutakonto skal du gennemføre en videnstest og have en godkendt kreditaftale. Hvordan, du gør det, kan du læse mere om i vores guide, hvor vi også forklarer, hvad du skal være opmærksom på.

Guide til valutakonto

Automatisk valutaveksling.

Ved automatisk valutaveksling omregnes det pågældende beløb til danske kroner ved køb eller salg. Det betyder, at du ikke selv skal gøre noget, da din basisvaluta (DKK) automatisk aktiveres, når du åbner et aktiedepot.

Udfører vi automatisk valutaveksling for dig, vil købs- og salgskursen afvige med 0,25% fra den foreløbige kurs, du kan se her på nordnet.dk.

Eksempel: Køber du aktier for 1.000 dollars, og står dollaren for eksemplets skyld i 10 danske kroner, betaler du 10.025 kr. Sælger du dine aktier for 1.000 dollars, vil det betyde, at du får 9.975 kr.

Vidste du...


... at du kan tilføje en valutakurs til topbjælken på nordnet.dk?

Sådan gør du: Log ind via browser, klik på tandhjulet, og juster din quickbar efter behov.

Udover valutakurser kan du følge udviklingen i det generelle indeks og i fx guld eller olie – og så kan du også tilføje dit depot eller specifikke aktier, du gerne vil holde ekstra øje med.

Quickbar valuta nordnetdk

Invester i valuta.

Mere komplekse produkter for den erfarne investor.

Hvordan kommer euroen eller den amerikanske dollar til at udvikle sig? Med vores Nordnet Markets-produkter kan du investere i op- og nedgang, med eller uden gearing. Her finder du også et udvalg af bull- og bear-certifikater samt mini futures med valuta som underliggende aktiv.

Produkterne er komplekse og kræver en god forståelse af det underliggende marked og de specifikke betingelser og egenskaber ved produkterne. Derfor skal du gennemføre en videnstest for at handle med Nordnet Markets.


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Med et gearingsprodukt er der risiko for, at du mister hele den investerede kapital.

Oftest stillede spørgsmål om valuta.