Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvor meget må kursen for en ordre afvige fra senest handlede pris?

For at en ordre skal kunne blive accepteret af vores system, samt af den pågældende børs systemer, er det påkrævet af prisen/kursen er "markedsmæssig" korrekt. Derfor må den pris du angiver, ikke afvige for meget fra den senest handlede kurs i markedet. Denne afvigelse kan variere fra marked til marked. Som tommelfingerregel kan/må din kurs afvige med +/- 5%.
Årsagen til at man ikke må afvige mere end den fastsatte procentsats er for at sikre at der ikke sker markedsmanipulation. 

På mindre selskaber og børser, kan der dog forekomme en større mulighed for afvigelse.

Man kan opleve, at der er stor kursforskel på lukkekursen og premarket kursen i USA (dvs. hvis aktien ligger til at stige eller falde meget inden børsen åbner), så vil man blive nødt til at afvente, at man kommer tættere på selve åbningen, eller på at markedet åbner i USA, før man kan aflægge en ordre. Dette skyldes blandt andet, at man som kunde i Nordnet, ikke har adgang til handel i premarket.

Hvis man gerne vil sælge til en pris, som afviger mere end den fastsatte procent på en specifik børs, så kan man med fordel lægge en stoploss ordrer i markedet. Læs mere om stop loss her

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage