Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvad betyder Fill and Kill?

Fill and Kill er en ordretype, du kan lægge på børsen. Denne ordretype handler i det sekund, du lægger den på børsen, og kan kun afgives for hele handelsposten. Du køber eller sælger så mange værdipapirer, som er muligt i det øjeblik, ordren afgives. Resten af ordren slettes.

 

Eksempel: 

Du har fundet et selskab hvor den nuværende kurs stemmer med, hvad du gerne vil købe den til, og du vil gerne have så meget som muligt på børsen nu her til denne kurs. Den nuværende kurs er 30, så du lægger en købende Fill and Kill ordrer i markedet, hvor du byder 1.000 stk til kurs 30. 
Din ordrer går nu igennem, hvis der er nogle aktier til salg til kurs 30 i det sekund, hvor du lægger ordreren i markedet. Ordreren fyldes med alle de aktier der er til salg til kurs 30, og når ordreren er fyldt op eller der ikke mere tilbage (hvad end der sker først), og så gennemføres din ordrer (dræbes ordreren). 
Du kan herved ende med at have købt 10 aktier, 100 aktier 500 aktier eller alle 1.000 aktier. Det hele afhænger af hvor mange der er til salg til den ønskede kurs i samme sekund. 

Din ordrer går ikke igennem, hvis der ikke er nogle aktier til salg til kurs 30 i det sekund, hvor du lægger ordreren i markedet. 

 

OBS: Fill and Kill virker ikke i åbne- og lukkeauktionen.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage