Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvad menes der med buy-back eller sold-out-buy-back?

Buy-Back (BB) eller sold-out Buy-Back (SOBB) er funktioner, som Market Maker kan bruge til produkter, som de ikke længere ønsker / kan tilbyde handel med.

Buy-Back bruges ofte i situationer, hvor udstederen har anført et tilsvarende erstatningsprodukt, og nu kun ønsker at tilbagekøb i det købstopede produkt.

Sold-out Buy-Back bruges, når Market Maker sælger et bestemt produkt, og ikke har tilladelse til at sælge mere, før det er købt tilbage. Funktionen kan også bruges under visse uforudsete og ekstraordinære omstændigheder, hvor det er urimeligt, at Market Maker forventes at opretholde tosidede priser i ordrebogen.

I en ordrebog, som er i Buy-Back eller Sold-out Buy-Back, er det kun Market Maker, som har tilladelse til at placere købsordrer på markedet. Alle købsordrer, som ikke sendes af Market Maker i denne situation afvises af markedet. Alle placerede salgsordrer håndteres som "Fill or Kill", hvilket betyder, at en salgsordre, der ikke er indtastet til den pris, som Market Maker sætter på købssiden, straks fjernes uden mulighed for at lukke. Alle eksisterende ordrer, der er aktive i ordrebogen, på det tidspunkt børsen lægger en ordrebog til Buy-Back eller Sold-Out Buy-Back, fjernes.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage