Spring til hovedindhold

Hej! Hvad kan vi hjælpe dig med?

Hvorfor har jeg ikke fået tildelt nogle aktier, selvom jeg har ansøgt i en IPO/børsnotering?

Efter at alle potentielle investorer har indgivet tegningsønsker, så beslutter selskabet i samarbejde med deres finansielle rådgivere en fordelingsnøgle for tildeling af nye aktier. 

Et eksempel kunne se således ud:

  • Tegningsønsker på 3.350 aktier og derunder modtager ingen tildeling.
  • Tegningsønsker mellem 3.350 aktier og 22.603 aktier.
  • Tegningsønsker på mere end 22.603 aktier vurderes særskilt af selskabet.

Hvis du i ovenstående eksempel har ansøgt om mindre end 3.350 aktier, har du dermed ikke fået tildelt nogle aktier, på trods af, at du korrekt har indgivet din ansøgning.

I forbindelse med en børsnotering, så vil transaktionerne se således ud i dit depot:

 

  • ”EMISSION INDLÆG VP: SELSKABNAVN ANSØGNING” Her bekræfter vi, at vi har modtaget din ansøgning, og vi lægger ansøgningen ind i dit depot.

 

  • ”RENSNING OVERF. VP: SELSKABNAVN ANSØGNING” Her har vi fået besked om fordelingsnøglen fra selskabet. Derfor renser vi din ansøgning. Med andre ord tager vi ansøgningen ud af depotet. Hvis du er så heldig at få aktier, tildeles de efterfølgende på dit depot. Hvis du derimod ikke får tildelt nogle aktier, så vil du udelukkende kunne se disse to første transaktioner ift. ANSØGNING.

 

  • ”KØBT: SELSKABSNAVN MIDL” Hvis du er så heldig at få tildelt aktier, så lægges de midlertidige aktier fra selskabet først ind i dit depot. I transaktionslisten står det som et køb, og det er ved denne transaktion, pengene for aktierne bliver trukket fra din saldo.

 

  • ”BYTTE OVERF. VP: SELSKABSNAVN MIDL” Her trækker vi de midlertidige aktier ud af dit depot. De skal nemlig ombyttes til de rigtige aktier inden aktiens første handelsdag.

 

  • ”BYTTE INDLÆG VP: SELSKABETS NAVN” Her lægges de rigtige aktier ind i dit depot. Det undrer dig måske, at der står et tal i kolonnen ”beløb”. Det kunne umiddelbart godt ligne, at der igen bliver trukket penge fra din saldo for aktierne, men dette er ikke tilfældet. Grunden til at der står et beløb i denne transaktion også skyldes, at vi er nødt til at fortælle systemet, hvor meget du har betalt for aktierne, så du får den rigtige gennemsnits-købskurs i systemet. Det er vigtigt for os at understrege, at du ikke har betalt to gange for aktierne.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Tilbage