Spring til hovedindhold

50 % vil eje aktier i Lego

Private investorer ser i stigende grad positivt på at investere i og eje selskaber som planlægger at blive børsnoteret. Ca. 50%  af de private investorer som Nordnet i en dugfrisk undersøgelse har spurgt, tilkendegiver at de kunne forestille sig at være investeret i detailkæden Matas, hvis den bliver børsnoteret. Danskerne tager generelt også godt imod spekulationerne om at olieservice selskabet Welltec kunne blive børsnoteret.  På trods af de seneste års mange negative historier og nedgang i overskuddet, er DONG stadig i de privates børsnoteringsbevidsthed. Men den absolutte investeringsmæssige superstjerne er ikke overraskende Lego. Halvdelen af investorerne angiver i et åbent spørgsmål, at de er positive til at eje aktier i Lego.

Stigende aktiekurser er godt for risikofornemmelsen

Aktiekurserne har været stigende igennem længere tid og efter en længere periode med tørke for nyintroduktioner, er der igen begyndt at komme optimisme på den front. Den basale forudsætning for at selskaber kan få tilført ny aktiekapital eller blive børsnoteret er, at der er en efterspørgsel. Denne efterspørgsel og stigende risikoappetit kommer efter en længere periode med stigende aktiekurser og faldende fornemmelse for risiko.

De private kunder er klar

Hos Nordnet har vi taget temperaturen på de privates lyst og villighed til at binde an med børsnoteringer efter nogle år med en betydelig generel noteringstørke. Spørgsmålene er gået på om de private synes godt om at eje aktier i olieserviceselskabet Welltec og detailgiganten Matas. Samtidig har vi givet investorerne frit spillerum til selv at foreslå et selskab, som det kunne være ønskværdigt at eje aktier i.

Welltec og Matas side om side

Med nogenlunde lige stor opbakning til Welltec og Matas ligger de to selskaber side om side i konkurrence om de private investores gunst. Ca. halvdelen af mere end 1000 private investorer svarer tilbage at de kunne forestille sig at eje aktier i de to selskaber. Af andre ting fra undersøgelsen kan det fremhæves, at:

  • Den store besvarelsesprocent vidner om en stigende interesse for børsintroduktioner og aktiehandel generelt.
  • De private investorer er i stigende grad blev aktieinvesteringslystne. Ikke underligt med de meget lave renter og de generelt dårlige alternative afkastmuligheder.
  • Selv om DONG har gennemlevet en turbulent periode med et dramatisk indtjeningsfald, udskiftning af ledelsen, en stor gældsbyrde og 2 fejlslagne forsøg på at blive børsnoteret i bagagen, har de private investorer endnu ikke opgivet tanken om at investere i og eje aktier i DONG. Selskabet er nummer ”2” i fritekst tilkendegivelserne.
  • Selv om JYSK og Grundfos er nationalklenodier, som investorerne kunne se sig selv langsigtet i som investorer, er interessen konkret ikke overvældende.
  • Danfoss nævnes efter DONG som et af de mest interessante selskaber for de private at investere i.

 LEGO er i en liga for sig selv

Oven over alle svæver og stråler dog legetøjsgiganten Lego. Mere end 3 x så mange vil foretrække at eje aktier i Lego fremfor DONG; Over halvdelen af de der selv skulle angive et selskab, peger uopfordret på Lego.

Det er ikke så mærkeligt. Lego leverer det ene fremragende regnskab efter det andet og var regnskabsaktuelle i netop sidste uge. Lego viser vejen midt i en tid præget af økonomisk usikkerhed. De er et virksomhedsfyrtårn og en ledestjerne.

Lego høster nu frugterne af de seneste års slidsomme arbejde og kan lade sig hylde som Danmarks ukronede investeringsdarling. Selv om der ligger mange personers hårde arbejde bag ved fremgangen, er tanken vel ikke så fjern, at Jørgen Vig Knudstorp er en helt af Lionel Messi dimensioner. Den ene i Billund; den anden i Barcelona. Jørgen Vig Knudstorp har en høj stjerne på transfermarkedet ligesom Messi. I hvert fald, hvis men som Nordnet har gjort, spørger de private investorer.

 

 

 

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-03-06 10:29

Hej Casper – Tak for din kommentar. Det er sådan når man måler stemninger, tilkendegivelser og andet. Det kan aldrig være en eksakt videnskab og en nøjagtig udregning. Samtidig har du jo ret i, at et givet produkt vil have en given efterspørgsel til forskellige priser. Nøgletal og priser spiller naturligvis altid en rolle. Også i det her tilfælde.

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2013-03-04 16:34

Den undersøgelse Nordnet lavede om hvorvidt vi kunne være interesserede i at investere med børsnoteringer i et par forskellige selskaber er altså lige til at lukke op og puste grise op i, hvis jeg må have lov at være så ligefrem. Man kan da ikke spørge om vi kunne være interesserede i at investere i f.eks. Matas uden i det mindste at tilkendegive hvad prisen ville medføre af nøgletal (især PE og K/IV). Eller er det jo som at spørge om vi ville være interesserede i at købe et kilo fyldt chokolade uden yderligere info. Det giver jo ingen mening.… Læs mere