Spring til hovedindhold

Mød Anders Bæk: Nordnets nye AI- og tech-blogger

Anders Bæk

Sig velkommen til vores nye AI- og tech-blogger, Anders Bæk! Anders kommer til at sætte de store teknologigiganter under lup – og vil i sine blogs skrive om fremtidens potentielt store selskaber.

Kunstig intelligens har været årets helt store tema. ChatGPT har gjort teknologien til allemandseje – og bragt ‘fremtiden’ hjem i de danske dagligstuer. På aktiemarkederne har AI også været en af de store vækstdrivere i 2023. Derfor er vi glade for at kunne introducere en ny blogger hos Nordnet.

Sig velkommen til Anders Bæk.

Anders Bæk er investor og analytiker med speciale i tech- og AI-aktier – og i de selskaber, der befinder sig på kanten af teknologiens udvikling. Og så er han vært på en af landets største podcasts om kunstig intelligens, AI Revolutionen.

Han er uddannet civilingeniør i software-udvikling samt økonomi og forretningsudvikling. Anders adskiller sig fra andre aktieanalytikere ved, at han trækker tungt på sin ingeniørbaggrund, når han analyserer. Han kigger ikke kun på tallene – han kigger i lige så høj grad på produkterne, teknologien og innovationsgraden.

Og det er blandt andet teknologigiganterne, Anders Bæk tager under luppen – og vil forsøge at forudse. I 2017 lavede han eksempelvis sine første analyser af Tesla, hvor han forventede, at Tesla ville opleve en eksponentielt stigende udvikling. Siden har aktien taget et spring på over 1.000%.

“Det er ofte produktet, teknologien og innovationsgraden, der er selve motoren i selskabet – og jeg plejer at sige, at det er de faktorer, der skubber regnskabstallene. Skal man identificere en ny Apple på aktiemarkedet, så er det, efter min mening, bedste og første pejlemærke ikke regnskabstallene, men en dyb forståelse af hvor stærkt selskabet står rent teknologisk og produktmæssigt,” siger han.

Han kalder sin metode for ‘Product-first’-analyse, og det var den metode, han også i sin tid brugte, da han forudså Teslas stigning i 2017.

Fascination af teknologi

Anders Bæk har altid haft stor interesse for teknologi. I takt med at han tilegnede sig mere og mere viden om sektoren, gav det mening at bruge den optjente viden om selskaberne til at involvere sig på aktiemarkedet.

“Jeg købte min første aktie i 2012. Men jeg kom først rigtigt i gang 2014. Sammen med en kammerat udgav jeg et spil til iPhone og iPad, og det var de første ‘rigtige’ penge jeg tjente, der gav mig mulighed for at investere,” lyder det.

Siden startede han på civilingeniøruddannelsen, hvor interessen for investering i tech-industrien tog yderligere fart. Her udarbejdede han flere analyser af de førende tech-selskaber.

Hvorfor skal man læse dine blogs?

“Vi lever i en eksponentiel tidsalder, og den teknologiske udvikling drøner hurtigere, end den nogensinde har gjort. Med AI-gennembruddet står vi formentlig over for historiens største, teknologiske revolution. Det betyder, at vi i fremtiden vil se store aktievindere – men også store aktietabere. De selskaber, der formår at ride i front på AI-bølgen, vil blive fremtidens Apple eller Tesla, mens de selskaber der misser den vil ende som dette årtis Nokia eller Blockbuster”.

“Jeg vil i mine indlæg forsøge at guide læserne hen mod de største tech-vindere over de kommende år og i en stor bue uden om aktietaberne. Hvis du søger inspiration og information til at spotte fremtidens tech- og AI-giganter, så er mine indlæg skrevet til dig”.

Den intelligente investor

Anders Bæks største inspirationskilde er Benjamin Graham, der var Warren Buffetts mentor. Han benytter og har selv bygget videre på Grahams bøger og læren. Specielt ‘The Intelligent Investor’ har han tygget sig gennem flere gange. Benjamin Graham er især kendt for sin læren om aktiers indre værdi.

“Jeg ser mange investorer begå den fejl, at de udelukkende vurderer selskabernes indre værdi ud fra regnskabstallene. De ignorerer eller glemmer, at der er et selskab bag tallene, der udgiver et reelt produkt, udvikler en teknologi og har en ledelse. Hvis man vil vurdere den indre værdi for især tech-aktier, så er det vigtigt at inkludere disse faktorer i sin indre værdi-udregning,” siger han.

Det betyder, med hans egne ord, at man som investor bør læse alt, hvad man kan om selskabets teknologi, afprøve produktet så meget som muligt, vurdere selskabets innovationsparathed og se på tidligere succeser og fiaskoer.

“Regnskabstallene er vigtige, men de bør aldrig stå alene i en analyse. Hvis man vil have et 360-graders indblik i selskabet, så er man nødt til at koble fundamental analyse med en dyb forståelse af produktet og teknologien. Det er nøglen til at identificere morgendagens tech-vindere,” siger Anders Bæk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer