Spring til hovedindhold

Sådan bruger du AI Alpha Labs porteføljer til investering med kunstig intelligens

I januar 2023 lancerede vi en stor nyhed for dig, der er interesseret i den nyeste udvikling inden for investering, nemlig en mulighed for at abonnere på en portefølje sammensat af kunstig intelligens. I denne blog vil vi gennemgå, hvordan du bruger tjenesten i praksis, hvor du finder rapporterne hver måned, og hvad rapporterne indeholder.

I januar 2023 lancerede vi en stor nyhed for dig, der er interesseret i den nyeste udvikling inden for investering, nemlig en mulighed for at abonnere på en portefølje sammensat af kunstig intelligens. I denne blog vil vi gennemgå, hvordan du bruger tjenesten i praksis, hvor du finder rapporterne hver måned, og hvad rapporterne indeholder.

Bag den nye form for investering med kunstig intelligens står selskabet AI Alpha Lab. Gennem machine learning har de i tre år arbejdet med at træne en AI til at udvælge de aktier, som den på baggrund af en masse datapunkter finder, mest sandsynligt vil stige.

Tidligere har AI Alpha Lab kun tilbudt AI’ens indsigter til institutionelle investorer, men med abonnementet hos os, er teknologien nu også tilgængelig for private investorer.

Her finder du rapporterne hver måned

Som abonnent modtager du hver måned en PDF, som indeholder en oversigt over de ca. 15 nordiske, 15 US, og 10 danske aktier, som AI’en har udvalgt.

PDF’en bliver sendt til dig i din indbakke hos Nordnet, som du finder øverst til højre, når du logger ind.

Sådan er indholdet i den månedlige rapport

Når du åbner linket i beskeden, ser du månedens portefølje.

  1. I toppen ser du nemt, hvilke aktier der er udgået denne måned, og hvilke nye der er kommet til.
  2. Midterst ser du de aktier, der er inkluderet i månedens portefølje, samt hvilken vægtning de har, og om vægtningen er ændret i forhold til sidste måned.
  3. Nederst finder du overblikket, som viser, hvordan porteføljen er fordelt på sektorer og den historiske udvikling.

Se et eksempel på, hvordan rapporten så ud i januar 2023 her. De største positioner er sløret, men du kan få adgang til de fulde porteføljer hver måned fremover ved at tilmelde dig abonnementet fra AI Alpha Lab til 49 kr. om måneden.

Køb og sælg – følg porteføljerne, som du vil

Hvis du vil investere efter AI’ens principper, kan du selv købe og sælge de aktier, der bliver tilføjet eller fjernet fra porteføljen hver uge.

Du kan vælge at købe hele porteføljen eller bruge den som inspiration til enkelte handler. Det er helt op til dig. Men vær opmærksom på, at jo færre aktier du investerer i, jo mere volatil bliver din portefølje. Læs fx denne blog med en beregning af, hvordan investeringen ville have udviklet sig, hvis du kun havde investeret i én aktie fra AI Alpha Labs US-15 portefølje i 5 år.

Du skal altid være opmærksom på, at det ikke er en personlig rapport til dig. Derfor skal du handle efter din egen risikoappetit, tidshorisont og strategi.

Hvor tilmelder jeg mig?

Du skal logge ind på webversionen af Nordnet for at tilmelde dig. Når du er logget ind på nordnet.dk, finder du muligheden for at tilmelde dig abonnementet på investering med kunstig intelligens under Mine sider > Mine abonnementer.

Herefter kan du scrolle halvvejs ned ad siden og finde AI Alpha Lab under Nyheder og analyser

Det koster 49 kr. om måneden at abonnere på de to porteføljer fra AI Alpha Lab. Du skal vælge, hvilken konto pengene skal trækkes fra, når du tilmelder dig.

Pengene bliver trukket hver d. 25. i måneden, og rapporten bliver sendt senest fem bankdage efter det først kommende månedsskift. Rapporten er således forudbetalt. Du kan opsige abonnementet igen når som helst.

Hvor finder jeg de gamle rapporter?

Efter nogle dage vil vores system automatisk flytte beskeden, som indeholder rapporten fra AI Alpha Lab, over i arkivet, som du finder øverst til højre under beskeder. Her kan du finde rapporterne frem igen op til et år efter modtagelsen.

Mød co-founder af AI Alpha Lab

Hvis du er interesseret i at lære mere om AI Alpha Labs løsning, kan du læse mere om AI Alpha Lab her. Du kan også se, hvordan det foregik, da co-founder Mikkel Brichthor Petersen gæstede Nordnet Live i videoen herunder:

Abonnementet fra AI Alpha Lab er investeringsanalyse og udgør ikke individuel investeringsrådgivning. Porteføljerne er ikke personlige anbefalinger til den enkelte abonnent, da AI Alpha Lab ikke har mulighed for at foretage en individuel vurdering af og tilpasning til den enkelte abonnents forhold. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer