Danske favoritaktier.

"Selvom den danske økonomi er meget international, kan investorerne finde mere inspiration ved at kigge ud over landegrænserne."

Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet Danmark

Tre tips fra investeringsøkonomen.

  1. Kvalitet er vigtigere end pris.
    Er det et godt selskab, køb. Men er det dårligt, sælg med det samme uanset pris.
  2. Tænk langsigtet.
    Invester med en langsigtet tidshorisont og behold din investering. Brug 90 procent af din tid på at finde det rigtige selskab og kun 10 procent på at sælge på det rigtige tidspunkt. Er det en god ide i dag, er det også en god ide i morgen.
  3. Tag dig tid.
    Forsøg altid at investere i selskaber, der allerede har vist deres værd. Og tag dig tid til at finde det rigtige selskab og stå så ved dit valg. Markedsvolatilitet har en tendens til bare at være støj.

Hvorfor investere udenfor det danske marked?

Fordi du altid skal se efter de bedste investeringsmuligheder. Og jo mindre et land du bor i, jo mere skal du kigge ud over landegrænserne for at finde disse muligheder. Jo større et land du bor i, jo mere kan du holde investeringerne inden for landets grænser.

Hvordan finder jeg det rigtige selskab?

Du skal først og fremmest følge mange forskellige selskaber, og så skal du gøre dit forarbejde ordentligt. Det handler ikke om at investere dine penge i et bestemt land, det handler om at investere dem i et bestemt selskab, og du skal først lære det selskab, du ønsker at investere i, grundigt at kende.

Topliste over de 30 mest populære danske aktier blandt Nordnets kunder.Aktie

Antal kunder

KøbNovozymes B A/S

5.591

Køb

Tryg A/S

5.430

Køb

Astralis Group A/S

5.413

Køb

Carlsberg B A/S

5.043

Køb

A.P. Møller - Mærsk B A/S

4.848

Køb

Coloplast B A/S

4.641

Køb

Chr. Hansen Holding A/S

4.514

Køb

Zealand Pharma A/S

4.435

Køb

Royal UNIBREW A/S

4.354

Køb

Demant A/S

4.303

Køb

Bang & Olufsen A/S

3.813

Køb

G4S plc

3.782

Køb

Jyske Bank A/S

3.643

Køb

Matas A/S

3.530

Køb

GN Store Nord A/S

3.463

 

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.