Velkommen til kundeservice

Få svar på dine spørgsmål her

70 20 66 85Man-Fre 08:30-17:00

Kundeservice / Valuta

Hvordan veksler jeg hos Nordnet

Hos Nordnet veksler vi som udgangspunkt automatisk for dig, når du handler i udlandet. Har du et aktiedepot hos os, kan du dog vælge at veksle via valutakonti i en række valutaer.

Valutakonti kan du åbne selv, når du er logget ind på dit aktiedepot. Men afhængigt af hvornår du blev kunde, kan valutakontoen være åbnet automatisk for dig. Gå til fanebladet Depot, og vælg Valutakonti for at se, om du har valutakonti knyttet til dit aktiedepot. Der kan du også åbne flere valutakonti.

Du kan kun have valutakonti tilknyttet et aktiedepot.  På pensionskonti veksles valuta altid automatisk.

Læs mere om automatisk veksling

Læs mere om handel med valutakonti

Hvad koster veksling hos Nordnet vs. min bank

Vil du sammenligne dine omkostninger til valuta mellem Nordnet og din bank, er der to overordnede begreber, du bør kende til, nemlig spread og valutamarginal.

Spread

Der findes ingen børs for valutahandel med realtidskurs, sådan som der gør for aktiehandel. Valutahandel er altid handel med to valutaer mod hinanden (valutapar), og en købskurs og en salgskurs sættes for hvert valutapar.

Vil du købe dollars, kan du for eksempel skulle betale 6,4460 kroner, men hvis du vil sælge samme valuta senere hen, får du måske 6,3420 kroner per dollar. Forskellen mellem købs- og salgskurs (6,34–6,4460 kroner i eksemplet) inkluderer altså den pris, som du skal betale for vekslingen. Det kaldes for spread.

Generelt kan man sige, at jo mindre spreadet er, desto bedre er prisen for dig som kunde. Spreadet hos Nordnet er på 0,5 procent for automatisk veksling, og 0,15 procent, når du har en valutakonto og veksler på egen hånd. Spreadet er altså ikke selve omkostningen for vekslingen, men forskellen mellem købs- og salgsprisen for valutaparret.

Valutamarginal

De fleste banker tilføjer eller fratrækker en såkaldt valutamarginal, som opgøres i danske kroner. Valutamarginal adskiller sig generelt fra valuta til valuta og bank til bank. Hos Nordnet operer vi kun med en spread mellem køb og salg af valutaen, ikke med en valutamarginal.

Når en af bankerne i sin prisliste eksempelvis angiver en valutamarginal på ca. 0,29 for svenske kroner (SEK), betyder det, at du betaler ca. 0,29 danske kroner oven i den aktuelle kurs, hvis du køber 100 SEK. Køber du eksempelvis svenske værdipapirer for 100 SEK til en kurs på 0,8450, betaler du ca. 84,50 DKK + 0,29 DKK = 84,79 DKK. Dertil kommer kurtage og evt. andre gebyrer for selve aktiehandlen.

Hos Nordnet har vi samme procentuelle spread for alle valutaer, når du handler med automatisk veksling, nemlig 0,25 %. Køber du eksempelvis svenske værdipapirer for 100 SEK til en kurs på 0,8450, betaler du 84,50 DKK + 0,25 % (ca. 0,21 DKK) = 84,71 DKK. Dertil kommer kurtage for aktiehandlen. Eksemplet gælder ikke for handel med valutakonti. For information om at veksle selv med valutakonti, klik her.

Forskellen på priser i eksemplet udgår fra hypotetiske kurser og skal hverken illustrere en aktuel valutakurs eller en konkret prisforskel. Alt efter den aktuelle valutamarginal og valutakurs kan såvel kursen i banken som hos Nordnet være mest fordelagtig.

*Den kurs du ser på nordnet.dk er mere præcis, end den kurs vi går ud fra. Der kan være en forskel på et par hundrededele.

Mere om

Valuta70 20 66 85

Mandag - fredag 9.00 - 17.00

c Mægler 8.30 - 22.00


Op

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.