Spring til hovedindhold

Atomkraft: Investeringsmuligheder

Interessen for investering i atomenergi er stigende. Men hvilke investeringsmuligheder har du? Læs med her, hvor Brian Buus Madsen har samlet inspiration.

Er du tilhænger eller modstander af atomkraft?

Intet skiller vandene inden for energi som atomkraft, men flere og flere argumenterer for, at hvis verden skal nå at være CO2-neutral inden 2050, ja så kommer vi nok ikke uden om atomkraft som energikilde i en eller anden form.

I Danmark har folkestemningen været negativ over for atomkraft siden 1970’erne, men en ny megafon-måling foretaget af Politikken og TV2 i marts 2022 indikerer, at for og imod er meget tæt løb nu. Vinden kan være ved at vende for atomkraft – også i Danmark.

Den 26. maj 2022 delte vi fra Nordnets Facebook-side en artikel om atomenergi skrevet af Dansk Aktionærforening, som fik god respons blandt vores følgere. Så også her kan vi fornemme, at interessen for investering i dette tema er stigende.

Atomkraft Nej Tak var indtil for få år siden en holdning, som de fleste danskere delte. Men inden for de seneste år har mange ændret syn på atomkraft som energikilde. Blandt andet som en del af løsningen på at skabe grønnere energi.

441 atomreaktorer i verden pr. oktober 2021

I følge statista.com er der 441 aktive reaktorer i verden i dag. Flest finder man i USA, som har 93.

De 10 lande med flest atomreaktorer:

Kilde. Statista.com

Som det fremgår af tabellen, har mange lande allerede i dag baseret en del af deres energiforbug på atomkraft, og mange lande har da også planer om at udbygge kapaciteten i de kommende år.

I en artikel fra energymonitor fremgår det, at Kina har planer om at bygge 228 nye atomreaktorer, hvilket vil gøre Kina til det klart største land på atomenergi.

Bliv klogere på atomenergi

Hvis du gerne vil læse mere om atomkraft, har jeg fundet nogle artikler her:

Udvalgte investeringsmuligheder inden for atomkraft

Aktier og ETF’er:

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-06-17 18:45
Gæst
Gæst
2022-06-03 15:38

I lovede at foreslå ETF´ere. MEN AK….. ingen forslag.

Uanset hvad, kan du hos Nordnet investere i både aktier og ETF’er, der tager afsæt i atomkraft eller i forsyningskæden. Få et overblik over d

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-03 16:09

Hej Viveke

Der er desværre kun pt ETF, som jeg kan finde der har noget med Uran.

Gæst
Gæst
2022-06-03 14:10

Har du kendskab til aktier og/eller ETF’er hvor man investerer i “molten-salt” thorium reaktorteknologi (ala Seaborg Technologies)?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-13 12:27

Hej Ulrike.

Kender desværre ikke nogle aktier eller ETF’er specifikt inden for det du søger, men du kan evt. undersøge på de enkelte selskabers egne hjemmesider.