Spring til hovedindhold

Status efter 100 dage: Sådan har Nordnet Global Indeks 125 klaret sig

Global

Nordnet Global Indeks 125 har rundet 100 dage. Men hvordan har Nordnets første gearede fond klaret sig? Og hvordan sammenligner den sig med en ikke-gearet fond i samme periode?

For lidt over 100 dage siden lancerede vi fonden Nordnet Global Indeks 125 – den første gearede fond i vores eget fondsunivers. Men hvordan har fonden egentlig klaret sig?

I løbet af fondens første 100 dage har flere end 1.600 Nordnet-kunder investeret i Nordnet Global Indeks 125. Og de har haft noget at glæde sig over. Da fonden rundede 100 dage, havde fonden således et positivt afkast på 9,92 procent – og den er steget yderligere siden.

Da vi lancerede fonden, lød det fra Nordnets landechef Tine Vestergren Uldal, at hun havde en forventning om, at det ville være en fond, som rigtigt mange pensionskunder kommer til at overveje seriøst. Vi kaldte den tilmed ‘som skabt til pension’.

Derfor er det også vigtigt at understrege, at de første 100 dage er en kort tidsperiode at bedømme fonden ud fra – specielt hvis du som investor altså har tænkt på at købe den som en del af dit pensionsdepot.

Gearing = højere forventet afkast og større risiko
Med en gearet eksponering kan man som investor både opleve et større afkast – men også et større tab. Det er derfor vigtigt, at man som potentiel investor i Nordnet Global Indeks 125 holder en længere tidshorisont for øje. Hos Nordnet lyder anbefalingen på en investeringshorisont på minimum fem år. Det gør fonden til et interessant valg for pensionskunder, kunder med en Månedsopsparing og kunder med et depot for mindreårige. Fonden vil ikke være mulig at købe på sin aktiesparekonto..

Men selvom tallene er fra en kort tidsperiode, giver de en god indikation af, hvordan den gearede fond udvikler sig sammenlignet med en ikke-gearet fond.

Gearet eller ej?

Nordnet Global Indeks 125 er baseret på fonden Nordnet Global Indeks. Hvor den ene er gearet, er den anden ikke. De underliggende aktiver er de samme, og udviklingen i grafen nedenfor er derfor også stort set identisk. Undtagelsen er, at den gearede fond har større kursudsving – både positive og negative.

Kilde: nordnet.dk. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Over de første 100 dage har den gearede fond som sagt haft et afkast på 9,92 procent. Til sammenligning har den ikke-gearede fond haft et afkast på 7,47 procent. Nordnet Global Indeks 125 har altså lavet et merafkast på 2,45 procentpoint i perioden.

Til dig med en lang tidshorisont

Et gearet produkt er langt fra for alle. Og i Danmark er gearede produkter stadig et forholdsvis ubetrådt territorium. En gearet indeksfond er til dig, der har en lang tidshorisont og tror på, at markedet over længere tid vil stige.

Når vi nu tilbyder en gearet fond, skyldes det, at Nordnets kunder i henholdsvis Sverige, Norge og Finland længe har efterspurgt muligheden for at geare deres investeringer samtidig med, at de kunne sprede deres risiko. Det vil vi gerne matche.

“I Danmark har vi set en markant stigning i antallet af investorer de seneste år. Og hos Nordnet kan vi mærke, at de private investorer bliver dygtigere og dygtigere. Vi kan stadig lade os inspirere af vores nordiske naboer, og derfor giver vi vores danske kunder adgang til fonden, der er udviklet til de andre lande,” siger Tine Vestergren Uldal.

Kort om Nordnet Global Indeks 125
Gearing betyder højere risiko for tab – men også et højere forventet afkast.
Årlige omkostninger: 0,50%
Beskatning: Kapitalindkomst og lagerbeskatning
Mulig at købe i sin pension: Ja
Mulig at købe i depot for mindreårige: Ja
Mulig at købe på aktiesparekonto: Nej
Bæredygtighed: Artikel 8

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirerDette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk. Nordnet modtager provision fra salg af fonde. Se alle satser her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Glenn Noer
Glenn Noer
2024-02-10 19:07

Spændende fond! Hvordan finder gearingen sted i praksis og er der aktier bag fonden eller er det deriviater/syntetiske posteringer?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Glenn Noer
2024-02-12 10:07

Hej Glenn

Hvis du finder fonden på vores hjemmeside, kan du under detaljer se fondens faktaark. Her kan du både læse, hvordan gearingen fungerer. Her kan du også læse, at fonden er syntetisk.

Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Trine
Trine
2024-02-05 23:14

Er den på skats positiv liste?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Trine
2024-02-12 10:04

Hej Trine

Den er ikke på Skats positivliste.

Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Anders
Anders
2024-02-03 16:36

Hej Nordnet,

Kan I oplyse om fonden opfylder SKATs krav ift. køb under VSO i enkeltmandsvirksomheder?

Mazlum Sahin
Mazlum Sahin
Svar til  Anders
2024-02-13 14:22

Hej Anders

Tak for din kommentar.

Som udgangspunkt gør den, da det er en akkumulerende samt lagerbeskattet fond. For at være sikker, kan du da spørge en revisor til råds.

Med venlig hilsen
Mazlum, Nordnet

Nicolai Mortensen
Nicolai Mortensen
2024-02-01 23:36

hvor stor er gearingen?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Nicolai Mortensen
2024-02-02 09:39

Hej Nicolai

Nordnet Global Indeks 125 er gearet 25% i forhold til Nordnet Global Indeks.

Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Per E
Per E
2024-01-31 21:02

Hvad er årsagen til at dette produkt ikke kan købes gennem en aktiesparekonto? Er det endnu en regel i regeldanmark – og i så fald er der noget bevæggrunden herfor?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Per E
2024-02-01 09:35

Hej Per
Det er lovgivningen, der afgør, at du ikke kan købe den på din aktiesparekonto.
Med en aktiesparekonto kan du udelukkende investere i danske- og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsforeninger og ETF’er.
Vær opmærksom på, at værdipapirerne generelt skal være noteret på et reguleret marked eller en multilateral handelsfacilitet (MTF).

Med venlig hilsen
Jonas Melander, Nordnet.

Anders Frandsen
Anders Frandsen
2024-01-31 20:32

I oplyser ikke finansieringsomkostningerne på 5,0% på denne side – det er ellers ret væsentligt. Betales der i øvrigt 5% af de 25% gearing eller af det hele?

Jonas Melander Hammer
Svar til  Anders Frandsen
2024-02-01 09:32

Hej Anders Det er helt korrekt, at der er finansieringsomkostninger på 5,0% af den gearede del. Alle omkostninger er dog indregnet i afkastet – altså har fonden de første 100 dage et positivt afkast på 9,92% efter omkostningerne er indregnet. På infosiden om Nordnet Global Indeks 125 har vi to regneeksempler, der viser det, du efterspørger. Fondens omkostning: 0,50% Finansieringsomkostning: 5,0% Afkast i indekset MSCI World ESG Leaders: +20% Afkast i Nordnet Global Indeks 125: +23,25% Fondens omkostning: 0,50% Finansieringsomkostning 5,0% Afkast i indekset MSCI World ESG Leaders: -20% Afkast i Nordnet Global Indeks 125: -26,75% Med venlig hilsen Jonas… Læs mere