Spring til hovedindhold

Nordnets nye Tech-fond kombinerer to af vores kunders favoritinvesteringer

Anne Buchardt, Landechef i Nordnet Danmark

I dag åbner vi for handel med den helt nye fond, Nordnet Indeksfond Teknologi. Fonden er nyeste skud på stammen i Nordnets indeksfond-familie, og det vil sige, at den ligesom vores øvrige indeksfonde er passivt forvaltet og samtidig har en lav løbende omkostning og handles uden kurtage.

Tech-selskaberne har i en lang periode været blandt vores kunders foretrukne investeringer – og samtidig oplever vi en markant stigende interesse for indeksinvesteringer. Vi har derfor store forventninger til, at vores kunder vil tage godt imod den nye spændende investeringsmulighed!

Den nye fond giver en bred eksponering til de største globale tech-selskaber, der ikke mindst har tiltrukket sig stor opmærksomhed igennem den seneste periode. Tech-aktierne svinger typisk en del mere end det brede aktiemarked, men samlet set har de internationale teknologiaktier over de sidste 10 år givet et dobbelt så højt afkast. Det gennemsnitlige afkast for fondens underliggende indeks, MSCI World Information Technology, har således været 19,9 procent årligt i perioden 2011-2020. Til sammenligning har det gennemsnitlige årlige afkast for det brede globale MSCI World indeks, der dækker alle sektorer, været på 10,6 procent i samme periode.

MSCI World Information Technology-indekset består af 185 tech-selskaber, og nogle af de største sektorer udgøres af hardware, software og semiconductors. De enkelte selskaber med størst vægt er Apple og Microsoft. Nordnet har udviklet den nye fond i samarbejde med JP Morgan.

Den årlige omkostning for den nye Tech-indeksfond er 0,50 procent. På det danske marked findes der i dag 25 tech-fonde. De er næsten alle aktivt forvaltede, og ifølge Morningstar er den gennemsnitlige årlige omkostning på disse fonde 1,85 procent. Den nye fond koster altså kun en tredjedel af gennemsnittet af de andre tech-fonde på markedet.

Nordnet har i forvejen fem egne indeksfonde, som giver mulighed for at følge det danske aktiemarked og fire regioner, nemlig Europa, USA, Emerging Markets og Globalt. De fire internationale fonde blev lanceret i juni 2020 og har allerede tiltrukket mere end 40.000 investorer. Alt i alt er der 66.000 af vores kunder her i Danmark, der har valgt at investere i vores familie af indeksfonde – et tal, der taler sit eget tydelige sprog om den popularitet, som indeksfondene oplever i denne tid.

Det er ikke mindst på den baggrund, at vi ser frem til nu på helt samme måde at kunne tilbyde en bred og billig eksponering til tech-sektoren. Det er en spændende sektor, som vi er glade for at få med i vores familie af billige investeringsfonde.

Udforsk vores tech-indeksfond

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
23 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-06-18 12:09

Ingen grund til sådanne produkter. Folk skal huske, at man kan finde billige ETF, fra eksempelvis Blackrock (iShares), som også passivt følger lignende indeks. Disse har løbende omkostninger på mellem 0,1%-0,2%, men så er der selvfølgelig kurtage m.m.. Dertil kommer, at IShares-ETF’er også typisk findes på Skats såkaldte positivliste, hvorfor de beskattes som aktieindkomst, og ikke kapitalindkomst som tilfældet er for Nordnets indeksfonde. Det er trods alt også en fordel. Afslutningsvis ændre Nordnet sikkert pludseligt (som tilfældet aktuelt er med bl.a. Nordnets USA indeksfond) mandatet relativt radikalt, så det bliver en “ESG Tech-indeksfond”, hvorefter en række selskaber bliver ekskluderet fra… Læs mere

Gæst
Gæst
2021-06-15 21:03

Jeg kan, som flere andre herinde, ikke finde Nordnets Nye Tech-fond i månedopsparing. Den fremgår ikke under Månedsopsparing i Nordnets Månedsopsparing.
Er der noget nyt om dette?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-16 08:10

Hej Ditte

Tak for spørgsmål og interesse for og i månedsopsparingen. De angivne fonde er eksempler på fonde man kan vælge til Månedsopsparing, og Teknologifonden kommer sikkert også hurtigst muligt med på oversigten. Søg venligst og tilføj: “Nordnet Indeksfond Teknologi”. Bare så der ikke er nogen misforståelser: Den er til rådighed og kan bruges i månedopsparingen fra nu:-)

Hilsen
Per

Gæst
Gæst
2021-06-15 10:14

Hvordan beskattes fonden

Gæst
Gæst
2021-06-08 10:48

Er der en grund til, at den ikke er blevet opdateret siden 03-06-2021?
Jeg kan også se, at ordrer efter den dag stadig står som “behandles”

Gæst
Gæst
2021-06-04 18:07

Hvis jeg vil tilføje den til min månedsopsparing, skal jeg så vælge den som hedder: Xtrackers MSCI World Information Technology UCITS ETF 1C?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-07 11:30

Hej Andre!

Du har ret i, at Nordnet Indeksfond Teknologi ligesom den omtalte ETF følger indekset MSCI World Information Technology. Hvorvidt du vil investere i det ene eller andet produkt afhænger i høj grad om dine investeringsforhold, kontotype og tidshorisont. Nordnets indeksfond handles bl.a. kurtagefrit.

Vh Nordnet

Gæst
Gæst
2021-06-04 10:44

Jeg kan simpelthen ikke finde den ved min månedsopsparing, når jeg søger efter den her:
Vælg investeringsforeninger og ETF’er til din Månedsopsparing
Har den en kode, jeg kan søge efter, eller leder jeg det forkerte sted? Jeg vil gerne have den til min månedsopsparing.
På forhånd tak for hjælpen.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-04 13:32

Hej Henriette

Du finder Nordnets tech-indeksfond under Månedsopsparing i Nordnets Indeksfonde. Du kan læse mere her:
https://www.nordnet.dk/dk/tjenester/manedsopsparing

Venlig hilsen
Kristian

Gæst
Gæst
2021-06-04 08:53

Jo men dobbelt så dyr som Ishares ETF der følger samme indeks…

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-07 11:38

Hej JacobEr det denne du mener, hvor man betaler kurtage ved hver handel?
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 

Gæst
Gæst
2021-06-03 06:19

En indeksfond til 0.5% er altså på ingen måde billig og det lugter sgu derfor af falsk markedsføring at kalde den det

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-03 09:12

Hej Jens Peter Vi mener, at en omkostning på 0,5% er fair. Specielt fordi at man som kunde handler fonden uden at skulle betale kurtage og til indre værdi. Der findes også ETF’er, der følger teknologiselskaber, og nogle af dem har lavere årlige omkostninger end 0,5%, men der skal man huske på, at man typisk skal betale kurtage for køb og salg – samt valutaveksling ved køb og salg. Så hvis man ligger med en ETF med teknologiselskaber i mange år, så kan en ETF’er være en bedre muliglighed. Hvis man hellere vil have en ETF, så kan man finde… Læs mere

Gæst
Gæst
2021-06-01 00:24

Nu er de store verdensindeks jo ret tunge med tech virksomheder i forvejen. Bidrager denne fond med noget reelt andet end højere omkosninger? Både Nordnets Global og USA fonde er jo ret tunge i den afdeling. For ikke at snakke om ETF’er hvor man kan finde nogen der både er billigere beskattede og har lavere omkostninger.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-06-01 08:37

Hej Jacob Det er helt korrekt, at teknologiselskaber også fylder meget i verdensindekset. Teknologi fylder fx ca. 19% i iShares Core MSCI World – og Apple vægter 3,7%. Om du som investor hellere vil have eksponering via en meget bred ETF, som den nævnte, eller selv vælge. Det er helt op til dig. Vi synes omkostningerne i Nordnet Indeks Teknologi er meget fornuftige – især når den også kan handles uden kurtage. Der findes, som du nævner, også en del ETF’er med fokus på teknologiselskaber, og nogen af dem er billigere. Dog skal man huske på, at der ved køb… Læs mere

Gæst
Gæst
2021-05-31 13:49

Vil denne fond blive tilgængelig via. månedsopsparing?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-05-31 15:18

Ja, ligesom vores andre indeksfonde er denne også tilgængelig i Månedsopsparingen 🙂

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-05-31 15:23

Hej Lars. Den kan allerede vælges nu 🙂 Du skal vælge det spor der hedder Nordnet fonde og Internationale fonde.

Gæst
Gæst
2021-05-31 11:46

Hvordan beskattes denne fond? Som aktier (realisation eller lager) eller kapital …

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-05-31 12:44

Nordnet indeksfond Global, USA, Europa, Nye Markeder og Teknologi beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. De kan derfor anvendes til private, pension og virksomheder.

Nordnet Indeksfond Danmark beskattes som aktieindkomst efter realisationsprincippet, selvom den er akkumulerende. Nordnet indeksfond kan derfor ikke anvendes til virksomhedsskatteordning (VSO)

Du kan læse mere i FAQ’en her: https://www.nordnet.dk/dk/marked/fonde/indeksfonde

Venlig hilsen
Kristian