Spring til hovedindhold

Ørsted: Risiko for kursvindstød

Når Ørsted fremlægger kvartalsregnskab i morgen, plejer der at være garanti for større kursbevægelser. Historisk har de bevægelser været mere ned end op. Mulighed/risiko for større kursbevægelser er også ”til stede” denne gang.

Status hos Ørsted

  • Ørsted aflægger deres 4. kvartalsregnskab onsdag
  • Ørsted har allerede annonceret, at der kan/vil komme større nedskrivninger på projekter i 4. kvartal.
  • Primo november aflagde Ørsted et kvartalsregnskab skæmmet af store nedskrivninger.
  • For investorerne har udviklingen været som at køre i rutschebane.
  • 4. kvartal markerede lavpunktet indtil videre såvel økonomisk som kursmæssigt

Hvad vil investorerne fokusere på? Kapital, investeringsprogram, omkostninger

  • Kommer der en kapitaludvidelse? Risikoen er der, men den ”bør” være mindre; simpelthen fordi udfordringen med hensyn til profitabilitet må antages at være større end adgangen til tilstrækkelig kapital.
  • Tilpasser Ørsted sit investeringsprogram og i givet fald hvor meget? De seneste officielle planer blev offentliggjort på kapitalmarkedsdagen den 8. juni 2023: 475 mia. i investeringer frem mod 2030 og 50 GW havvindsambitioner.
  • Kommer Ørsted med en omkostningstilpasning, og hvor stor bliver den?

I figur 1 er udviklingen i Ørsted vist bagudrettet – 2020-2022 samt analytikernes forventninger til fremtiden. Bemærk, at 2023-forventningerne i det mindste i et stort omfang er blevet tilpasset til de store nedskrivninger, som Ørsted varslede efter deres 3. kvartalsregnskab. Der forventes et meget stort underskud for helåret.

Figur 1: Udvikling i økonomiske størrelser, Ørsted

Kilde: Marketscreener.com. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

Meddelelsen om store nedskrivninger har fundet vej til Ørsteds forventede indtjening per aktie. 2023 forventes at blive et år præget af bogføringsmæssig storvask. Udviklingen i indtjeningsforventningerne fremgår af figur 2

Figur 2: Udvikling i indtjeningsforventninger for Ørsted 2023-2025

Kilde: Marketscreener.com. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

Bliver der igen dårlig kursstemning efter regnskabet?

I figur 3 har vi illustreret udviklingen i aktiekursen før og efter kvartalsregnskaberne fra Ørsted. Historisk er investorerne enten blevet utilstrækkelig forventningsstyret eller også blevet negativt overrasket. Der er ingen garanti for, at det gentager sig.

Figur 3: Kursudvikling i Ørsted efter før og efter kvartalsregnskaber

Kilde: Nordnet beregninger på baggrund af kursdata. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer