Spring til hovedindhold

Podcast: Kom tæt på tre C25-topchefer

Hvad fylder hos en topchef, og hvor ofte tjekker de egentligt aktiekursen? Lyt med, når topcheferne fra ISS, Ambu og DSV gæster Investeringdspodcasten til en snak om aktionærværdi, virksomhedsledelse og meget mere.

Hver uge kommer der et nyt afsnit af Investeringspodcasten, hvor du på 30 minutter får en opsamling på, hvad der sker på aktiemarkederne. Henover sommeren har podcasten haft et lidt andet format. Her har tre danske topchefer været forbi. Britt Meelby Jensen fra Ambu, Jacob Aarup-Andersen fra ISS og Jens Bjørn Andersen fra DSV. De snakker med investeringsøkonom Per Hansen om, hvordan de forsøger at skabe aktionærværdi, og hvad de mener, der er vigtigt for at lykkedes med netop det.

Jacob Aarup-Andersen: “Altafgørende” med tillid og tro på rejsen

Tillid og tro på rejsen. Det er altafgørende, hvis du skal skabe mere værdi for aktionærerne. Sådan lyder det fra Jacob Aarup-Andersen, der er CEO hos servicevirksomheden ISS. Med mere end 360.000 medarbejdere er ISS et af de største danske selskaber på medarbejderfronten, og derfor fylder ledelse også en del af snakken i særafsnittet af podcasten, der blev sendt første gang 19. juli. I afsnittet kommer Jacob Aarup-Andersen også ind på, hvorfor han har købt flere aktier, selvom han senere på året skal være CEO hos Carlsberg, og så afslører han også, hvad han absolut ikke bryder sig om, når det drejer sig om ledelse.

Britt Meelby Jensen: Fokuserer på særligt to ting, når hun tænker aktionærværdi

Da hun var yngre, ville hun ønske, at hun havde mere videnskabelig ballast. For efter 20 år i life science-industrien hos blandt andet Zealand Pharma og Novo Nordisk har hun prøvet lidt af hvert. Hun startede som CEO, da Ambu var et svært sted efter alt for mange nedjusteringer på stribe. Nu giver hun sit syn på, hvad der er særligt vigtigt, når hun tænker på at skabe aktionærværdi, og hvilke faktorer et medicoselskab bør være opmærksomme på ift. værdiskabelse. Snakken falder også på, om aktionærværdi egentligt er blevet et buzzword, eller om der ligger en reel interesse hos mange selskaber.

Jens Bjørn Andersen: Aktiekursen har været alt fra 36 til kurs 1.700 i hans tid som CEO

Som 22-årig startede han som speditørelev i Samson Transport, der senere blev købt af DSV. Siden har han arbejdet sig til toppen, og siden 2008 har han kunnet kalde sig CEO for selskabet med mere end 75.000 ansatte. Jens Bjørn Andersen deler, hvordan aktionærværdi er noget, der ligger ham meget nært. Han deler også, hvordan kursen har været alt fra 36 til 1.700, og hvad han har lært af det. Endeligt afslører han også, hvorfor det er vigtigt at kunne kende længden på en 40 fods container, hvis man vil være leder i DSV.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer