Spring til hovedindhold

Vestas: Bringer 2024 godt nyt?

Vestas aflægger regnskab for 4. kvartal onsdag d. 7. februar 2024. Investeringsøkonom Per Hansen ser på, hvad investorerne vil holde øje med – både ift. tal og udmeldinger.

Når Vestas onsdag fremlægger selskabets helårsregnskab, vil investorerne spejde frem mod et 2024, som forhåbentlig kommer til at vise bedre vækst, bedre indtjening og vil vise vejen frem mod og til 2025, hvor den officielle målsætning fortsat er en 10 % indtjeningsmargin.

Her er status for Vestas

  • Vestas aflægger regnskab i morgen onsdag den 7/2
  • Investorerne vil ikke mindst spejde efter deres guidance, altså forventninger, for 2024
  • Både for så vidt angår den forventede omsætningsvækst på næsten 12 %
  • …og ikke mindst for udviklingen i EBIT-marginen, som gerne skal mere end 4-dobles fra 2023-forventningen om 1,2 %.
  • Forud for regnskabet er Vestas’ egen og seneste guidance på 14,5-15,5 mia. EUR i omsætning.
  • …Og en EBIT-margin på 0-2 %

Rekordstore ordrer i 4. kvartal 2023

I 4. kvartal meddelte Vestas, at de havde fået 6,945 GW i nye annoncerede ordrer, hvilket var det højeste nogensinde. Omsætnings- og indtjeningseffekten af den vil vise sig de kommende år, men i hovedsagen først fra 2025 og fremefter.

I nedenstående figur 1 kan man se historiske tal for 2020 – 2022 samt analytikernes forventninger til indtjening i 2023 til 2025 mål på centrale punkter.

Figur 1: Historiske tal fra 2020-2022 samt analytikernes indtjeningsforventninger fra 2023-2025

Kilde: Marketscreener.com. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

I figur 2 er illustreret udviklingen i analytikernes indtjeningsforventninger for Vestas for 2023-2025 over tid. EPS er indtjeningen per aktie udtrykt i EUR. 1 EUR = 7,45 til omregningsformål

Figur 2: Udviklingen i indtjeningsforventninger for Vestas, 2023-2025

Kilde: Marketscreener.com. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

Neutral investorreaktion forud for tallene

Hvordan vil investorerne reagere på regnskabet? Det afhænger naturligvis af, om Vestas kan indfri, og eventuelt overgå, forventningerne. I figur 3 er udviklingen tilbage til 2013 illustreret. Forud for regnskabet har kursudviklingen denne gang været ”afmålt”. Forventningerne er ikke blevet presset op af stigende aktiekurser, som kan være en kortsigtet hæmsko for den efterfølgende kursudvikling. Med stigende aktiekurser følger større forventninger.

Figur 3: Den historiske kursudvikling i Vestas før og efter kvartalsregnskaber.

Kilde: Nordnets beregninger på basis af kursdata. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, ligesom estimater ikke garanterer fremtidig udvikling.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer