e-sport.

Spiller e-sport ind i din portefølje?

​Danmark har fået sit eget FIFA-landshold. Hjemme i sofaen kan du følge eSuperligaen på tv. Og elektroniske sportseksperter anser 2018 som en milepæl, der cementerede områdets potentiale som den næste milliardindustri. Spilfeberen raser – og computerspil er ikke længere noget, der kun bliver spillet hjemme bag ved skærmen eller på netcaféer.

Medierettigheder og sponsorering fortsætter med at vokse sammen med formaliseringen af ​​pro-sportsligaer, og Goldman Sachs forventer, at den samlede indtjening for e-sport vil nå 3 milliarder USD inden 2022. Du kan læse rapporten her (på engelsk).

I denne udgave af Nordnet Tema sætter vi fokus på e-sport. Du kan få inspiration til, hvilke aktier du kan investere i, hvis du er interesseret i esportsaktier. Og inden du vælger de rette papirer til din portefølje, kan du fordybe dig i analyser fra Investtech og Infront.

Er et populært spil nok?
Fortnite, FIFA og Counter Strike. Nogle af de spil, som topper hitlisterne lige nu. Men er selskaberne bagved en god investering? Her kan du læse mere om forskellige metoder til at måle indtjeningen, inden du investerer.

Når du investerer i teknologibaserede virksomheder, skal du være opmærksom på, at det kan indebære en høj risiko. Det er nemt at fokusere på, hvilken producent der står bag det mest populære spil eller hardware lige nu. Men en hype og en høj rangering på en liste kan hurtigt skifte. Så det er altså ikke ensbetydende med, at det er en god investering.

Mål indtjeningen, inden du investerer.

 • Price/Earning-værdien (P/E) angiver forholdet mellem kursen på en aktie og selskabets overskud. P/E-værdien for en aktie beregnes ved at dividere aktiekursen med overskuddet pr. aktie. P/E er en af de mest almindelige metoder til at vurdere, om en aktie er dyr eller billig. Det er også en enkel måde, hvis du vil sammenligne selskaber, f.eks. inden for samme branche.

  En lav P/E-værdi indebærer en lav vurdering, mens en høj P/E-værdi er lig med en høj vurdering. En P/E-værdi på f.eks. 15 betyder, at du skal betale 15 kr. for hver 1 krone, der er overskud i selskabet.
 • Earnings per Share (EPS) sætter et selskabs indtjening (indtægter minus omkostninger) i forhold til det samlede antal af aktier. I virkeligheden måler dette nøgletal altså den indtjening, som et selskab har genereret for hver aktie, der er i selskabet.

  Hvis EPS er et positivt tal, betyder det, at virksomheden tjener penge, altså har overskud i det seneste regnskab. Hvis EPS er nul eller er negativt, så tjener selskabet ingen penge. Hvis Earnings per Share er negativ, kan man ikke beregne nøgletallet P/E (Price/Earning), som angiver prisen i forhold til indtægterne.

Her finder du eksempler på aktier, du kan investere i, hvis du vil eksponere dig mod e-sport

Værdipapirerne i oversigterne er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes.

Selskaberne er blevet segmenteret efter deres fokus og relevans i forhold til temaet. Der er taget udgangspunkt i at finde de største og førende inden for deres felt. Der er udvalgt børsnoterede selskaber, som kan handles gennem Nordnet.

Nordiske aktier


Aktie

Kommentar

Analyse per 7.10.19

Astralis Group

Køb

Astralis Group er markedsledende i en global vækstindustri. Selskabet udvikler esport teams i international topklasse, globale brands, stærkt engagerende mediekanaler og solide, nyskabende kommercielle partnerskaber.
Modern Times Group

Køb

MTG er en af de førende inden for sportsunderholdning. De tilbyder oplevelser gennem live-events, Pro Ligaer og internationale tuneringer, alt sammen muligt at følge live enten online eller på TV. MTG står blandt andet bag brandet ESL.

Analyse fra investtech


PARKEN Sport & Entertainment A/S

Køb

Parken Sport og Entertainment er trådt ind på e-sportsscenen ved at opkøbe et e-sportshold. De har blandt andet store planer med holdet North, som FC København har købt sammen med Nordisk Film.

Analyse fra investtechGlobale Aktier


Aktie

Kommentar

Analyse per 7.10.19

Activision Blizzard Inc

Køb

Activision Blizzard er en af verdens bedste og største spiludviklere. De ejer fem franchises, der tilsammen har haft en indtægt på over 1 milliard USD. Deres spil er blandt de mest spillede spil i e-sports-ligaerne rundt omkring i verden.

Analyse fra investtech

Alphabet

Køb

Alphabet har gennem deres Youtube-division satset stort på e-sport. Youtube Gaming blev lanceret for at lave én destination for videospilmateriale, seere og streamere, alt sammen supporteret af reklamemidler.

Analyse fra investtech

Amazon

Køb

Amazon opkøbte i 2014 den populære spil-streamingside Twitch.TV for 970 millioner USD. Dette var Amazons billet til e-sportsverdenen. Twitch.TV er i dag en af de førende sociale miljøer for gamere med 140 millioner unikke månedlige seere.

Analyse fra investtech

Advanced Micro Devices Inc

Køb

AMD er en stor chip-producent, der blandt andet producerer high performance-computer-grafikkort/chips, der bruges til gaming. AMD er sponser til en af de største e-sportsorganisationer; Fnatic.

Analyse fra investtech

Electronic Arts Inc

Køb

En af de største spiludviklere i verden. EA står bag store franchises som FIFA, Madden og Battlefield. I 2018 indgik EA sammen med Premier League et samarbejde om at starte ePremier league, hvor statsborgere i Storbritannien har mulighed for at præsentere deres favorit-Premier League Club for første gang på professionelt plan.

Analyse fra investtech

Hasbro Inc

Køb

Hasbro specialiserer sig i underholdning til børn og familier. Inden for e-sport har Wizzards of the coast, ejet af Hasbro, annonceret en e-sportliga til deres nyeste online-spil, Magic Arena, med en præmiepulje på 10 million USD i 2019.

Analyse fra investtech

Intel Corp

Køb

Intel er en af verdens største chipproducenter. Intel, der udover at levere CPU-chips, der er hjernen i mange gamercomputere, står bag mange sponsorater i branchen. De har blandt andet fornyet deres sponsorat til e-sportsfirmaet ESL (Electronic Sports League). Aftalen lyder på 100 millioner USD.

Analyse fra investtech

Logitech

Køb

Logitech er en af de førende leverandører af udstyr til computere. Inden for e-sport er de især kendt for deres specielt udviklede e-sportsudstyr med specialfremstillede keyboards og mus designet til gaming

Analyse fra investtech

Microsoft Corp

Køb


Microsoft er med deres Xbox-spillekonsol en stor spiller inden for e-sport. De fleste spil inden for e-sport spilles på en Microsoft spillekonsol.

Analyse fra investtech

Netease Inc ADR

Køb

Kinesiske Netease er et ledende internet teknologifirma. De distribuerer blandt andet spil for Blizzard Entertainment i Kina.

Analyse fra investtech

Nexon Co Ltd

Koreanske Nexon Co Ltd er en global videospiludgiver, der specialiserer sig i spil på PC og mobil. De står blandet anden bag spillet Dungeon&fighter, der er et af de mest populære free-to-play PC-spil i Kina.

Købes gennem mægler ved at ringe på tlf. 70 20 66 85 og tast 2

Nintendo co ltd

Nintendo er en japansk konsol- og spilproducent og er en af verdens største. De står bag de topsælgende spilfranchises Mario, The Legend of Zelda og Pokèmon.

Deres seneste konsolhit, Nintendo Switch, har endelig åbnet op for at Nintendo kan deltage på den store e-sportsscene. Senest med populære e-sportsspil, Splatoon 2 og Super smash bros ultimate.

Købes gennem mægler ved at ringe på tlf. 70 20 66 85 og tast 2

NVIDIA

Køb

Nvidia producerer high performance-computer-grafikkort/chips, der bruges til gaming. Nivida grafikkort er den gyldne standard inden for gaming. 86 % af professionelle gamere brugere dem, og Nvidia er blevet den officielle hardware-udbyder for næsten alle store e-sportsligaer i verden. Et high performance Nvidia gamer-grafikkort kan nemt koste op til 14.000 kr. i Danmark.

Analyse fra investtech

Razer Inc.

Razer er en amerikansk producent af tilbehør til computer- og spilleudstyr, specielt computermus og tastaturer fremstillet til gaming. Desuden har Razer fokuseret på at udvikle særligt gaming-udstyr som gamer laptops og mobiltelefoner. 1 ADR = 20 aktier i Razer.

Købes gennem mægler ved at ringe på tlf. 70 20 66 85 og tast 2

Take-Two Interactive Software Inc

Køb

Take-Two Interactive er et af de største selskaber inden for udvikling af spil. De står blandet andet bag de store spil-franchises Grand theft Auto og Red Dead redemption. Take-Two og NBA er gået sammen om en e-sportsliga baseret på basketballserien NBA 2K.

Analyse fra investtech

Tencent

Kinesiske Tencent er verdens største gaming-virksomhed. Deres indtægter for gaming ligger 72% højere end nr. 2 på listen; SONY.

Tencent ejer mega-hits som League of Legends, Fortnite, og Clash of Clans. Hvis du har børn eller nevøer i Teenage-alderen, så ved du nok allerede, at millioner af børn fra hele verden spiller spillet Fortnite.

Analyse fra investtech

Købes gennem mægler ved at ringe på tlf. 70 20 66 85 og tast 2


Turtle Beach

Køb

Turtle Beach bliver betragtet som en af de førende gaming-audio-brands inden for gaming. De producerer gaming-headsets til platformene PlayStation, Xbox, PC og Nintendo Switch. Og herudover også headsets til mobile enheder.

Analyse fra investtech

Ubisoft

Ubisoft er en fransk spiludvikler. De står blandet andet bag spil-franchises som Assassins Creed Far Cry og Rainbow Six. De er senest trådt ind i e-sport med deres Rainbow Six Seige.

Analyse fra investtech

Købes gennem mægler ved at ringe på tlf. 70 20 66 85 og tast 2

ZYNGA

Køb

En amerikansk mobilspiludvikler. Zynga havde i starten stor succes med mobilspillet FarmVille via Facebook. I Nyere tid har de succes med Zynga Poker, Words With Friends 2 og CSR Racing 2.

Analyse fra investtech

Sea Limited

Køb

En online gaming og e-handelsvirksomhed, der er supporteret af giganten Tencent. Sea Ltd blev skabt i 2009 og står bag de tre brands: Garena (online spil), Shopee (e-handel) og Airpay (digitale finansielle services).

Analyse fra investtech


ETF'er


ETF

Investeringsmålsætning

Løbende omkostninger

VanEck Vectors Video Gaming and eSports

Køb

Fondens investeringsmål er at replikere kursen og udbyttet af MVIS Global Video
Gaming and eSports Index ("indekset") før gebyrer og udgifter.

0,55 %


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Se mere information on analyserne.

Investtech er en analyseservice, der giver dig adgang til en lang række analyser og værktøjer til de nordiske markeder. Tjenesten omfatter:

 • Avancerede diagrammer for langsigtet og mellemlangsigtet investering i alle aktier i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
 • Specifikke købs- og salgssignaler
 • Top 50 over de teknisk mest positive aktier
 • Dagens case giver dig en udvalgt aktie med en positiv teknisk position
 • Modelporteføljen er en anbefalet portefølje fra Investtech. Porteføljen skifter ugentligt efter forskellige tekniske kriterier - med det formål at give de bedst mulige risikojusterede afkast.

Pris: 199 kr. pr. måned.

Læs mere om Investtech analysetjeneste på Nordnets platform

→ Besøg Investtecheksternt link, åbner i nyt vindue