Spring til hovedindhold

E-sport og gaming.

Spiller e-sport og gaming ind i din portefølje?

Danmark har sit eget FIFA-landshold. Hjemme i sofaen kan du følge eSuperligaen på tv. Og elektroniske sportseksperter anser 2018 som en milepæl, der cementerede områdets potentiale som den næste milliardindustri. Spilfeberen raser – og computerspil er ikke længere noget, der kun bliver spillet hjemme bag ved skærmen eller på netcaféer.

Medierettigheder og sponsorering fortsætter med at vokse sammen med formaliseringen af ​​pro-sportsligaer, og Goldman Sachs forventer, at den samlede indtjening for e-sport vil nå 3 milliarder USD inden 2022. Du kan læse rapporten her (på engelsk).

Derfor sætter vi her fokus på gaming og e-sport inden for investering. Du kan få inspiration til, hvilke aktier du kan investere i, hvis du er interesseret i gaming og e-sportsaktier.

Læs også om e-sport og gaming på vores blog.Værdipapirerne i oversigterne nedenfor er ikke ment som investeringsanbefalinger, men en generel oversigt over de muligheder, der findes. Beskrivelserne er ikke et udtryk for Nordnets holdning. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.


Nordiske aktier.

Astralis Group
1 år
-34,38%
Ejere?
5.720
3m
+18,21%
Fragbite Group
1 år
-62,13%
Ejere?
461
3m
-20,1%

Fragbite Group opererer i to forretningsområder; udvikler og distribuerer mobilspil og konsolspil og driver et af Nordens største community og ligaer for e-sport. Fragbite Group leverer en overtagelsesdrevet strategi, hvor den ud over organisk vækst har til hensigt at vokse gennem strategiske opkøb. Tidligere opkøb har bidraget til, at virksomheden vokser hurtigt og bliver Nordens førende e-sportsvirksomhed.

Modern Times Group
1 år
-37,53%
Ejere?
3.530
3m
-4,72%

MTG er en af de førende inden for sportsunderholdning. De tilbyder oplevelser gennem live-events, Pro Ligaer og internationale tuneringer, alt sammen muligt at følge live enten online eller på TV. MTG står blandt andet bag brandet ESL.

Trophy Games
1 år
+1,51%
Ejere?
1.769
3m
-2,28%

Globale aktier.

Activision Blizzard
1 år
+3,97%
Ejere?
3.221
3m
+1,57%

Activision Blizzard er en af verdens bedste og største spiludviklere. De ejer fem franchises, der tilsammen har haft en indtægt på over 1 milliard USD. Deres spil er blandt de mest spillede spil i e-sports-ligaerne rundt omkring i verden.

Electronic Arts
1 år
-9,41%
Ejere?
827
3m
+12,32%

En af de største spiludviklere i verden. EA står bag store franchises som FIFA, Madden og Battlefield. I 2018 indgik EA sammen med Premier League et samarbejde om at starte ePremier league, hvor statsborgere i Storbritannien har mulighed for at præsentere deres favorit-Premier League Club for første gang på professionelt plan

Gravity
1 år
-2,72%
Ejere?
5.361
3m
+5,34%

Gravity er en virksomhed, der de seneste år, har oplevet samme popularitet som Sea Ltd. hos de danske investorer hos Nordnet. Selskabet er en online udvikler af mobilspil placeret i Korea. Deres største spil, Ragnarok Online, er et online spil der er tilgængeligt i mere end 90 markeder. Aktiekursen toppede i januar i kurs 214, og er siden faldet ned til den nuværende kurs på knap 62 USD (9.februar 2022)

Intel
1 år
-28,56%
Ejere?
9.284
3m
+19,12%

Intel er en af verdens største chipproducenter. Intel, der udover at levere CPU-chips, der er hjernen i mange gamercomputere, står bag mange sponsorater i branchen. De har blandt andet fornyet deres sponsorat til e-sportsfirmaet ESL (Electronic Sports League). Aftalen lyder på 100 millioner USD.

Microsoft
1 år
+24,16%
Ejere?
31.058
3m
+29,9%

Microsoft er med deres Xbox-spillekonsol en stor spiller inden for e-sport. De fleste spil inden for e-sport spilles på en Microsoft spillekonsol.

NetEase ADR
1 år
-11,94%
Ejere?
157
3m
+5,69%

Kinesiske Netease er et ledende internet teknologifirma. De distribuerer blandt andet spil for Blizzard Entertainment i Kina.

NVIDIA
1 år
+105,76%
Ejere?
16.792
3m
+64,11%

Nvidia producerer high performance-computer-grafikkort/chips, der bruges til gaming. Nivida grafikkort er den gyldne standard inden for gaming. 86 % af professionelle gamere brugere dem, og Nvidia er blevet den officielle hardware-udbyder for næsten alle store e-sportsligaer i verden. Et high performance Nvidia gamer-grafikkort kan nemt koste op til 14.000 kr. i Danmark.

Nintendo Co. Ltd
1 år
-2,48%
Ejere?
333
3m
+14,57%

Nintendo står bag konsoller som Nintendo Wii og Nintendo Switch, sidstnævnte har fornyligt overgået Wii i antal styk solgt, og har solgt over 103 millioner styk. Nintendo var ligeledes med til skabelsen af Pokemon Go.

Take-Two Interactive Software
1 år
+6,84%
Ejere?
1.639
3m
+17,26%

Take-Two består af Rockstar Games og 2K, der står bag nogle af de største spil til PC, smartphones og tablets. I deres portefølje kan nævnes spil som Grand Theft Auto, med 345 millioner spil solgt, NBA 2K, Civilisation og Boarderlands. For samme periode som de øvrige aktier, vil Take-Two Interactive, have givet 31 procent i afkast.

Tencent Holdings Ltd.
1 år
-8,07%
Ejere?
794
3m
-6,96%

Tencent Holdings Ltd. er et stor multinationalt kinesisk selskab, der opererer i flere internet-relaterede produkter, underholdning og kunstig intelligens. Tencent er blandt verdens største spiludbydere, via store investereringer og opkøb af spiludviklere –og udbydere.

Sea ADR A
1 år
-24,58%
Ejere?
6.460
3m
-6,74%

En online gaming og e-handelsvirksomhed, der er supporteret af giganten Tencent. Sea Ltd blev skabt i 2009 og står bag de tre brands: Garena (online spil), Shopee (e-handel) og Airpay (digitale finansielle services).

Unity Software
1 år
-16,31%
Ejere?
5.727
3m
+18,46%

Unity Software blev børsnoteret i USA i 2020, og har siden givet et afkast på 57,4 procent (februar 2022). Unity tilbyder en software platform til at bygge og operere interaktive 2D og 3D spil til mobiltelefoner, tablets, PC, konsoller samt AR og VR enheder. Du vil derfor ofte opleve deres logo når du åbne diverse spil, som er produceret oven på deres platform.

ETF'er.

VanEck Video Gaming and eSports UCITS ETF
Årlige omkostninger
0,60%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens investeringsmål er at replikere kursen og udbyttet af MVIS Global Video Gaming and eSports Index ("indekset") før gebyrer og udgifter.

Global X Video Games & Esports USD Acc
Årlige omkostninger
0,50%
Aktivklasse
Aktie
Risiko

Fondens investeringsmål er at levere investeringsresultater, der, før gebyrer og udgifter, generelt svarer til pris- og afkastudviklingen for Solactive Video Games & Esports v2 Index ("Indekset"). Det vil den gøre ved primært at investere i en portefølje af aktieværdipapirer og derivater, der så vidt muligt og praktisk muligt består af indeksets bestanddel i tilsvarende proportioner som deres vægtninger i indekset og i amerikanske depositarbeviser ("ADR'er" ) og globale depotbeviser ("GDR'er") baseret på værdipapirerne i indekset. Indekset er designet til at give eksponering til børsnoterede virksomheder, der er positioneret til at drage fordel af øget forbrug relateret til videospil og e-sport.