Spring til hovedindhold

DAX.

Hvad er DAX?

DAX står for Deutscher Aktienindex og består af de 40 største og mest handlede selskaber på Frankfurt-børsen. Det tyske indeks, der er det største i Europa, omfatter blandt andet Siemens, Volkswagen og BMW, og samlet tegner selskaberne i DAX-indekset sig for ca. 75% af markedsværdien på hele børsen i Frankfurt.

DAX er derfor toneangivende for, hvordan udviklingen er på det tyske aktiemarked, og kan sammenlignes med det danske C25-indeks.

→ Følg udviklingen i DAX

Hvordan kan du investere i indekset?

Vil du investere i DAX, kan du gøre det på mange forskellige måder. Her er to eksempler for at vise nogle af de muligheder, du har:

  • Med ETF'er. Du kan se de ETF'er, der følger DAX eller bestemte sektorer i indekset, via vores liste her: Se ETF'er. Du kan også se et par eksempler på de mest populære længere nede på siden.

  • Med Nordnet Markets-produkter. Produkterne her er mere komplekse og indebærer en højere risiko. De kræver derfor, at du er en mere erfaren investor med god forståelse af det underliggende marked. Læs mere om investering i DAX her: Indeks med Nordnet Markets


Vigtigt om risiko.

Du kan investere i indekset på mange måder. Værdipapirerne i oversigterne er ikke investeringsanbefalinger, men viser et udvalg af de muligheder, der findes. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage, og vi gør opmærksom på, at historiske afkast ikke er garanti for fremtidige afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.