Spring til hovedindhold

Investering som børneopsparing.

Få endnu mere ud af opsparing til børn med vores alternativ.

Gør en stor forskel for de små, når de bliver større.

Giv dit barn en god start på voksenlivet. Opret et aktiedepot til dit barn som et supplement til en traditionel børneopsparing i din almindelige bank – og få endnu mere ud af opsparingen. Når du som forælder eller værge har startet en opsparing for en mindreårig hos Nordnet, kan du give fuldmagt til fx bedsteforældre, som også kan investere på barnets vegne.

Hvad enten du investerer via en Månedsopsparing eller handler selv, er der ingen omkostninger for opbevaring af værdipapirer. Du har derfor mulighed for at starte en opsparing i både aktier, ETF'er og investeringsfonde med lave omkostninger.


Din konto er omfattet af indskudsgaranti.

Dine investeringer er i trygge hænder hos Nordnet. Garantien gælder op til en kontant værdi svarende til 100.000€ på tværs af alle dine konti hos os. Læs mere om indskudsgaranti.

Spar op uden beløbsgrænser.

  • Ingen faste gebyrer.

  • Kurtagefri opsparing via Månedsopsparingen.

  • Få et investeringsforslag med vores guidefunktion.

Se, hvor hurtigt dit barns opsparing kan vokse.

Det går hurtigere, end du tror, når du selv tager opsparingen til næste niveau og undgår unødvendige gebyrer.

Startbeløb
200.000 kr
Månedlig opsparing
2.000 kr
Årligt afkast*
7 %
Tidshorisont
10 år
Samlet opsparing
737.468 kr
Samlet opsparing

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Investering med børn.

Inspiration til at komme i gang.

Barn_mor_770x325.jpg

Stor guide: Sådan gør du trin for trin.

Måske har du hørt, at det er muligt at benytte barnets frikort og på den måde spare på skatten, når der investeres på et depot for mindreårige. Men hvor starter du, og hvad skal du være opmærksom på?

Invester_teenager_Christensen_thumbnail.jpg
Hvordan taler I om økonomi hjemme hos jer?

Giver det mening at tale investering med sin teenager, og hvad skal man i så fald tale om? Vi har inviteret økonom Lars Christensen og hans søn Mathias i studiet. Hør, hvordan de taler om økonomi og investeringer hjemme hos dem i videoen her. Læs også: Invester med din teenager.

Børneopsparing eller aktiedepot til mindreårige?

Det tilbyder vi hos Nordnet.

Du kan ikke oprette en traditionel børneopsparing hos Nordnet. I stedet tilbyder vi et aktiedepot til mindreårige. Modsat en traditionel børneopsparing er der ikke nogen øvre grænse for, hvor meget du må indsætte på et aktiedepot, og opsparingen kan hæves når som helst.

Samtidig er der nogle forskelle i den skattemæssige behandling af investeringsafkastet på en børneopsparing og et aktiedepot, som du bør være opmærksom på. Det kan du læse mere om under de ofte stillede spørgsmål længere nede på siden.

En opsparing til et barn vil ofte være en opsparing med lang eller mellemlang sigte. Selvom en opsparing i aktier eller investeringsbeviser er forbundet med en højere risiko end en kontantopsparing, har det historisk givet et bedre afkast. Den gamle sandhed om, at man ikke skal lægge alle æg i samme kurv, gælder naturligvis også her – sørg gerne for at sprede risikoen ved at investere via ETF'er, investeringsforeninger eller i et bredt udvalg af aktier i velrenommerede selskaber.

Har dit barn et uudnyttet frikort, kan du med fordel overveje at investere via Nordnets indeksfonde. De giver bred eksponering til aktiemarkedet og er samtidig kapitalindkomstbeskattede, og afkastet bliver dermed helt eller delvist skattefrit.

Nordnet One gris 770x325

Kom nemt i gang.

Nordnet One er en komplet løsning, hvor du både får aktier og obligationer fra hele verden til lave omkostninger. De tre Nordnet One-fonde bliver beskattet som kapitalindkomst, hvilket kan være en fordel, når du investerer for dit barn.

Myndig_770x325.jpg

Fra mindreårig til myndig.

Har du oprettet et depot for mindreårige, overgår depotet til barnet, når vedkommende fylder 18 år. For at være klar til det er der tre trin, I skal være opmærksomme på.

Gavekort_sofa_770x325.jpg

Giv et gavekort til investering.

Leder du efter den helt rigtige gaveidé til en barnedåb, konfirmation eller noget helt tredje? Giv et beløb, som kan investeres hos Nordnet. Find alle vores gavekort, og se, hvordan du giver dem.

Ofte stillede spørgsmål.

Stor valgfrihed og hjælp til at vælge.

Tjenester-Kontotyper-Aktiedepot-inspirerert-770x385.jpg

Invester i det, du ønsker.

Hos Nordnet har du adgang til et bredt udvalg af aktier, danske investeringsforeninger, ETF'er og udenlandske fonde til en konkurrencedygtig pris.

For at gøre det nemmere for dig at finde frem til din næste investering, har vi samlet inspirationsmateriale inden for de forskellige investeringsmuligheder. Du har både mulighed for at blive inspireret af forskellige investeringstemaer, og du kan se de mest populære investeringer blandt vores kunder.

Vores egne indeksfonde.
Nordnets indeksfonde har lave omkostninger og giver dig mulighed for at investere bredt i Danmark og flere internationale aktiemarkeder. Det kan hjælpe dig med at sprede risikoen i din opsparing på forskellige regioner, brancher og valutaer.

Tjenester-Kontotyper-Aktiedepot-valje-770x385.jpg

Få hjælp til at vælge.

Det er ikke altid lige let at finde rundt i investeringsuniverset. Udvalget er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten.

Vores guidefunktion i Månedsopsparingen giver dig et forslag til en generel porteføljefordeling på baggrund af din valgte tidshorisont og de kriterier, som er vigtige for dig.

Når du har fået dit investeringsforslag, kan du begynde at månedsopspare. Her handler du til 0 kr. i købskurtage samtidig med, at du får en automatiseret løsning til din opsparing.

Screener-funktion
Med vores screener-funktion kan du let skabe dig et overblik – uanset om du ønsker at investere i fonde med den højeste Morningstar-rating eller indeksfonde med de laveste omkostninger. Du kan også fjerne fonde med uetiske investeringer og fremhæve fonde med særligt lavt CO2-aftryk.

Indskudsgaranti og investorbeskyttelse.

Dine investeringer er i trygge hænder hos Nordnet. Som kunde hos Nordnet Bank er du nemlig beskyttet af den svenske indskudsgaranti. Når retten til erstatning træder i kraft, dækker indsættelsesgarantien et beløb i danske kroner, som ved tidspunktet for erstatningens ikrafttræden svarer til højst 100.000 euro pr. kunde. 

Tryg opsparing

  • Under tilsyn af Finansinspektionen og Finanstilsynet.

  • Personlig VP-konto for alle danske kunder.

  • Indskudsgaranti, investorbeskyttelse og garantifond.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.