Spring til hovedindhold

Opsparing til børn.

Vores alternativ til en traditionel børneopsparing.

Gør en stor forskel for de små, når de bliver større.

Giv dit barn en god start på voksenlivet. Hos Nordnet kan du åbne et aktiedepot til et barn, du holder af, som et alternativ til en traditionel børneopsparing. Uanset om du er forælder, bedsteforælder, tante, onkel eller en ven, kan du – med forældre/værges accept – starte en opsparing hos Nordnet.

Hvad enten du investerer via den kurtagefrie Månedsopsparing eller via almindelig handel, er der ingen omkostninger for opbevaring af dine værdipapirer. Du har derfor mulighed for at starte en opsparing i både aktier, ETF'er og investeringsfonde med lave omkostninger til et barn, du holder af.

Spar op uden beløbsgrænser.

  • Ingen faste gebyrer.

  • Kurtagefri opsparing via Månedsopsparingen.

  • Få et investeringsforslag med vores guidefunktion.

Alt det, du skal vide, når du skal investere for dit barn eller barnebarn
Alt det, du skal vide, når du skal investere for dit barn eller barnebarn

Nordnet har haft besøg af Formueplejes kundedirektør, Helle Snedker, som i videoen nedenfor taler om emnet “Børn og investering". Helle kommer blandt andet ind på skatteforhold, opsparingseksmpler og meget mere.

Se, hvor hurtigt dit barns opsparing kan vokse.

Det går hurtigere, end du tror, når du selv tager dit barns opsparing til næste niveau og undgår unødvendige gebyrer.

Startbeløb
200.000 kr
Månedlig opsparing
2.000 kr
Årligt afkast*
7 %
Tidshorisont
10 år
Samlet opsparing
748.237 kr
Samlet opsparing

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Aktiedepot til mindreårige.

Kontoformen, som omtales her på siden, er ikke en traditionel børneopsparing. Modsat en traditionel børneopsparing er der ikke nogen øvre grænse for, hvor meget du må indsætte på et aktiedepot, og opsparingen kan hæves når som helst. Samtidig er der nogle forskelle i den skattemæssige behandling af investeringsafkastet, du skal være opmærksom på. Se evt. yderligere om Aktiedepot til mindreårige i ”Ofte stillede spørgsmål” nedenfor på siden.

En opsparing til et barn vil ofte være en lang eller mellemlang opsparing. Selvom en opsparing i aktier eller investeringsbeviser er forbundet med en højere risiko end traditionel kontantopsparing, vil det ofte give et bedre afkast.

Den gamle sandhed om, at man ikke skal lægge alle æg i samme kurv, gælder naturligvis også her – sørg gerne for at sprede risikoen ved at investere via ETFer, investeringsforeninger eller i et bredt udvalg af aktier i velrenommerede selskaber.

Særligt, hvis dit barn har et uudnyttet frikort, kan du med fordel overveje at investere via Nordnets indeksfonde, der giver en bred eksponering til aktiemarkedet og samtidig er kapitalindkomstbeskattede, og afkastet herved bliver helt eller delvist skattefrit.

Stor valgfrihed og hjælp til at vælge.

Tjenester-Kontotyper-Aktiedepot-inspirerert-770x385.jpg
Invester i det, du ønsker.

Hos Nordnet har du adgang til et bredt udvalg af aktier, danske investeringsforeninger, ETF'er og udenlandske fonde til en konkurrencedygtig pris.

For at gøre det nemmere for dig at finde frem til din næste investering, har vi samlet inspirationsmateriale inden for de forskellige investeringsmuligheder. Du har både mulighed for at blive inspireret af forskellige investeringstemaer, og du kan se de mest populære investeringer blandt vores kunder.

Nye indeksfonde
Senest har vi piftet vores menukort op og tilføjet vores nye familie af indeksfonde med lave gebyrer. Med fondene kan du investere bredt i det danske marked og i fire internationale aktiemarkeder. Det kan hjælpe dig med at sprede risikoen i din opsparing på forskellige regioner, brancher og valutaer.

Tjenester-Kontotyper-Aktiedepot-valje-770x385.jpg
Få hjælp til at vælge.

Det er ikke altid lige let at finde rundt i investeringsuniverset. Udvalget er stort, og det kan være svært at vurdere kvaliteten.

Vores guidefunktion i Månedsopsparingen giver dig et forslag til en generel porteføljefordeling på baggrund af din valgte tidshorisont og de kriterier, som er vigtige for dig.

Når du har fået dit investeringsforslag, kan du begynde at månedsopspare. Her handler du til 0 kr. i købskurtage samtidig med, at du får en automatiseret løsning til din opsparing.

Screener-funktion
Med vores screener-funktion kan du let skabe dig et overblik – uanset om du ønsker at investere i fonde med den højeste Morningstar-rating eller indeksfonde med de laveste omkostninger. Du kan også fjerne fonde med uetiske investeringer og fremhæve fonde med særligt lavt CO2-aftryk.

Ofte stillede spørgsmål.

Indskudsgaranti og investorbeskyttelse.

Dine investeringer er i trygge hænder hos Nordnet. Som kunde hos Nordnet Bank er du nemlig beskyttet af den svenske indskudsgaranti. Når retten til erstatning træder i kraft, dækker indsættelsesgarantien et beløb i danske kroner, som ved tidspunktet for erstatningens ikrafttræden svarer til højst 100.000 euro pr. kunde. 

Tryg opsparing

  • Under tilsyn af Finansinspektionen og Finanstilsynet.

  • Personlig VP-konto for alle danske kunder.

  • Indskudsgaranti, investorbeskyttelse og garantifond.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.