Opsparing til børn.

En god start på livet.

Giv et barn en god start på voksenlivet. Her kan du åbne et aktiedepot til et barn, du holder af. Uanset om du er forælder, bedsteforælder, tante, onkel eller en ven, kan du starte en opsparing hos Nordnet.

Spar op uden beløbsgrænser.

  • Ingen faste gebyrer.
  • Frie indsætninger og udbetalinger.
  • Kurtage fra 29 kr.

Aktiedepot til mindreårig.

Kontoformen, som omtales her på siden, er ikke en traditionel børneopsparing. Modsat en traditionel børneopsparing, er der ikke nogen øvre grænse for, hvor meget du må indsætte på et aktiedepot, og opsparingen kan hæves når som helst.

En opsparing til et barn vil ofte være en lang eller mellemlang opsparing. Selvom en opsparing i aktier eller investeringsbeviser er forbundet med en højere risiko end traditionel renteopsparing, vil det ofte give et bedre afkast.

Den gamle sandhed om at man ikke skal lægge alle æg i samme kurv, gælder naturligvis også her – sørg gerne for at sprede risikoen ved at investere via investeringsforeninger eller i et bredt udvalg af aktier i velrenommerede selskaber.

Med en månedsopsparing i investeringsforeninger eller ETF'er, kan du enkelt bygge en lille formue op, måned efter måned.

Ofte stillede spørgsmål.

Udbytte: Hvis du har givet dit barn (stedbarn eller plejebarn) investeringsbeviserne som gave, eller de er købt for penge, der er givet som gave fra dig (forældrene), vil udbyttet blive beskattet hos dig (forældrene) indtil udgangen af det år, hvor dit barn fylder 18 år.

Fortjeneste og tab: Fortjeneste eller tab ved salg af investeringsbeviserne beskattes hos barnet.

Uanset hvilken opsparingsform, du vælger, er der grænser for, hvor meget, du kan forære nærbeslægtede, uden at de skal betale gaveafgift.

Læs mere om gaveafgift

Indskudsgaranti og investorbeskyttelse.

Dine investeringer er i trygge hænder hos Nordnet. Som kunde hos Nordnet Bank er du nemlig beskyttet af den svenske indskudsgaranti. Når retten til erstatning træder i kraft, dækker indsættelsesgarantien et beløb i danske kroner, som ved tidspunktet for erstatningens ikrafttræden, svarer til højst 100.000 euro pr. kunde. 

Tryg opsparing

  • Under tilsyn af Finansinspektionen og Finanstilsynet.
  • Personlig VP-konto for alle danske kunder.
  • Indskudsgaranti, investorbeskyttelse og garantifond.

Læs mere her.

Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.