Spring til hovedindhold

Lave omkostninger.
Mere til dig.

Det kan betale sig at investere din pension hos os.


Oplev selv fordelene.

Når du sparer op til pension, bør du vælge en løsning, som giver dig mest muligt at leve for. Både nu og som pensionist. Vi tilbyder både privat pensionsopsparing og pensionsopsparing via arbejdsgiver. Altid uden unødvendige omkostninger, så din pension får de bedste forudsætninger for at vokse.

Du kan oprette en pension hos os, når du har et aktiedepot. Det giver dig mulighed for at samle dine investeringer ét sted.

Percent-Icon-64px.svg

Ingen faste gebyrer.

Forsvinder pensionen i gebyrer, får du mindre at leve for som pensionist. Få råd til lidt ekstra med 0 kr. i oprettelses-, indbetalings- og depotgebyr.

Variety-Icon-64px.svg

Invester som du vil.

Hos os er du ikke begrænset af det udvalg, som banken eller pensionsselskabet tjener mest på. Invester som du vil i værdipapirer fra hele verden.

Guidance-Icon-64px.svg

Følg udviklingen.

Brug vores digitale værktøjer, og følg udviklingen i din opsparing med vores app. Her finder du også masser af inspiration til at investere din pension.

Arrows-Icon-64px.svg

Flyt din pension digitalt.

Det er nemmere end nogensinde før. Se, hvad du kan flytte på 5 minutter. Vi klarer flytningen for dig.

DK Om-Pension-billede-flyt

Se, hvad du kan spare ved at flytte.

At spare nogle få procenter i gebyrer lyder måske ikke af meget. Men i løbet af en årrække kan det vokse til flere hundredtusinder. Prøv selv vores beregner og se, hvad du kan spare ved at flytte din pension til os.

DK Om-Pension-billede-tips

Sådan får du mere ud af pensionen.

Hvordan kan du optimere din økonomi som pensionist? Vi har samlet fem fif til dig. De gælder både, hvis der er kort eller lang tid til, at du skal på pension. Læs med på vores blog, så du også kan komme i gang.

Privat eller arbejdsgiver?

Uanset om du selv vil indbetale til en privat pension, eller din arbejdsgiver skal indbetale for dig, kan du oprette en pensionsordning hos os. Når du opretter din pension, er det blot vigtigt, at du vælger den rigtige type indbetaling. Heldigvis er det nemt både at oprette en privat pension og en arbejdsgiveradministreret ratepension nedenfor.

Bemærk: Skal din arbejdsgiver indbetale til din pension, så indbetalingerne kan ses på din lønseddel, skal du oprette en arbejdsgiveradministreret pension.

Ratepension privat.

En ratepension udbetales i rater over 10-30 år. Når du sparer op på en ratepension, kan du trække indbetalingerne fra i skat. Det betyder, at fradragsværdien kan blive op til 52,07% (2024).

På en privat ratepension indbetaler du selv fra din egen konto.

Aldersopsparing.

En aldersopsparing er en pensionsordning, der kan udbetales på én gang. Du betaler ingen indkomstskat ved udbetaling, og samtidig betaler du kun 15,3% i årlig afkastskat.

Aldersopsparing føres kun som privat ordning hos Nordnet.

Ratepension arbejdsgiver.

Skal din arbejdsgiver indbetale til din pension, skal du oprette en arbejdsgiveradministreret ratepension. Indbetalingerne vil kunne ses på din lønseddel og er fradragsberettigede.

På en arbejdsgiveradministreret ratepension må kun arbejdsgiver indbetale.

Kapitalpension.

Har du en eksisterende kapitalpension, kan du flytte den til Nordnet og købe og sælge værdipapirer fra den. Det er ikke længere muligt at indbetale til en kapitalpension.

Livrente.

Gennem vores samarbejdspartner Pensionsselskabet pension & healthcare services kan du oprette din livrente, når du flytter din pensionsopsparing til os.

Tips til din pension.

Om Pension - starten af karrieren

Ny på arbejdsmarkedet?

  • Start tidligt. Uanset hvor gammel du er, er det vigtigt at komme i gang med at spare op. Suppler eventuelt pension via dit arbejde med en privat ordning.

  • Opret en Månedsopsparing. Selv små månedlige beløb kan gøre en stor forskel for din pensionsopsparing over mange år.

Om pension - midt livet

Midt i livet?

  • Gennemgå løbende din pension. Se dine pensionsordninger igennem, og tag stilling til blandt andet risiko og rebalancering af dine investeringer.

  • Hold den samlet. Har du haft flere arbejdsgivere, kan du med fordel samle dine pensioner hos os for bedre overblik.

OmPension aldst

Ældst på jobbet?

  • Styr risikoen. Mange vælger at skrue op for obligationer og ned for aktier, når de nærmer sig pensionsalderen.

  • Begynd at planlægge. Hvor længe vil du arbejde? Hvert år kan gøre en forskel for din samlede pensionsopsparing. Det er aldrig for sent at flytte og spare på omkostningerne.

Vil du vide mere?

Læs vores seneste blogindlæg om pension.

Tilsluttet Garantiformuen.

Dine pensionsmidler er sikret mod tab gennem den danske indskyder- og investorgarantiordning Garantiformuen, hvis Nordnet mod forventning skulle rammes af konkurs eller betalingsstandsning. Likvide midler på pensionskonti er såkaldte "særlige indlån", som dækkes uden beløbsbegrænsning.

Når det gælder værdipapirer, får du din egen danske VP-konto. Du vil med andre ord altid kunne få udleveret de værdipapirer, som du har hos os.

Læs mere om sikkerhed hos Nordnet

Spørgsmål og svar.