Spring til hovedindhold

Kapitalpension.


Flyt din til Nordnet, og invester den selv.

Har du en kapitalpension? Brug vores digitale flytteguide og se, om du kan flytte den til os. Så kan du investere den selv til lave omkostninger og i værdipapirer fra hele verden.

Du kan stadig købe og sælge værdipapirer, hvis du har en kapitalpension. Men det er ikke længere muligt at oprette nye kapitalpensioner og at indbetale til eksisterende ordninger.

Bemærk: Du kan kun oprette en kapitalpension hos Nordnet, hvis du har en eksisterende ordning, som du bagefter vil flytte til os. Vil du begynde at spare op til pension, kan du fx overveje at oprette en aldersopsparing.


Pensionsopsparingen er omfattet af indskudsgaranti.
Dine pensionsmidler er sikret mod tab gennem Garantiformuen i Danmark. Likvide midler på pensionskonti er såkaldte ”særlige indlån”, som dækkes uden beløbsbegrænsning. Læs om indskudsgaranti.

Om indbetaling og udbetaling.

Indbetaling på kapitalpension.

Fra 1. januar 2013 var det ikke længere muligt at indbetale på en kapitalpension. Du kan fortsat handle med værdipapirer på eksisterende ordninger.

Vil du indbetale til en pension, kan du i stedet oprette en aldersopsparing eller en privat ratepension.

Udbetaling af kapitalpension.

En kapitalpension kan udbetales, når du når din pensionsudbetalingsalder eller tidligere, alt efter hvornår ordningen er oprettet.

Kapitalpensionen udbetales på én gang. Du kan også få din kapitalpension udbetalt delvist mod et gebyr. Se vores prisliste

Ved udbetaling skal du betale en afgift til staten på 40% af opsparingens værdi, dog 25% af værdien pr. 31. december 1979. Du kan få din kapitalpension udbetalt i utide mod 52% i afgift til staten.

Ofte stillede spørgsmål.