Spring til hovedindhold

Her er de 10 aktier med højeste afkast og flest nye investorer

Det første halvår af 2024 har været begivenhedsrigt for aktiemarkedet med bølger både op og ned. Vi har samlet toplister over de aktier, der har flest ejere, flest nye investorer og højest afkast indtil videre.

Det første halvår af 2024 har været begivenhedsrigt for aktiemarkedet med bølger både op og ned, men generelt pæne og positive afkast på mange af de største aktier. Vi har samlet toplister over de aktier, der har flest ejere, har været mest trendende og har haft det højeste afkast i de første seks måneder af 2024 blandt vores danske investorer.

Aktier med flest ejere

Flest danske ejere pr. 1. juli 2024.

Toplisten over de mest ejede aktier viser en tydelig tendens til, at vores danske investorer foretrækker danske aktier. Danmark har mange solide kvalitetsvirksomheder, som er blandt de største i deres branche – som fx Novo Nordisk – og derudover er “home bias” ikke usædvanligt inden for investering. Vi ser også, at for eksempelvis vores svenske naboer foretrækker svenske aktier, mens nordmændene investerer i norske aktier.

Mest populære aktier

Flest nye, danske investorer fra 31. december 2023 til 1. juli 2024.

Mens listen over aktier med flest ejere er bygget op over længere tid med tilslutning af nye investorer år efter år, giver listen over de mest trendende aktier en indikation af, hvad der har været mest populært på aktiemarkedet i årets første seks måneder.

Her står Novo Nordisk igen øverst på listen. Populariteten blandt investorerne, væksten og ikke mindst omtalen fra 2023 med lanceringen af vægttabsmedicinen Wegovy er fortsat ind i 2024. Men også andre selskaber inden for sundhed, som Zealand Pharma, Gubra og Eli Lily, er at finde på toplisten med flest nye investorer. Derudover ses et øget fokus på investering i forsvarsindustrien i form af aktier som SAAB AB og Rheinmetall AG.

Aktier med højeste afkast

AktieAfkast i årLandSektor/Branche
NAPATECH +166,41%DanmarkTeknologi/Kommunikationsudstyr
NVIDIA+149,46%USATeknologi/Halvledere
Zealand Pharma+144,37%DanmarkSundhed/Bioteknologi
ENSURGE MICROPOWER ASA+104,62%NorgeTeknologi/Elektroniske komponenter
Siemens Energy AG+101,08%TysklandIndustri/Specialiserede industrimaskiner
Kongsberg Gruppen+92,84%NorgeIndustri/Luftfarts- og forsvarsindustri
Aker Biomarine ASA+82,83%NorgeKonsumentvarer/Pakkede fødevarer (færdigretter)
Kinnevik AB ser. A+69,48%SverigeFinans/Kapitalforvaltning
SAAB AB ser. B+66,26%SverigeIndustri/Luftfarts- og forsvarsindustri
MPC Container ships+65,85%Norge Industri/Søfart
Zalaris+65,67%NorgeIndustri/Personale- og arbejdsformidling

Aktier med højt afkast pr. 1. juli. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Blandt aktierne på de større børser (primært large cap) er der en del, som skiller sig ud med rigtig høje afkast i 2024 indtil videre. Husk, at det ikke er en garanti for fremtidige afkast, og at dine investeringer typisk skal ses over en længere tidshorisont.

Blandt aktierne med høje afkast går temaet teknologi blandt andet igen. Selskaberne som NAPATECH, NVIDIA og ENSURGE MICROPOWER ASA arbejder primært med teknologi – en sektor, der generelt har haft meget medvind i 2024. Særligt NVIDIA udmærkede sig med, at de for en kort stund i juni 2024 var verdens største selskab målt på markedsværdi.

Derudover finder vi også et dansk præg på listen i form af Zealand Pharma, som tilbage i 2023 blev introduceret i det danske C25-indeks. I februar 2024 leverede Zealand Pharma ligeledes en endagsstigning i aktiekursen på over 35%, hvilket er rekorden for største endagsstigning for en C25-aktie.

Find mere inspiration i vores temalister med højeste udbytter, kunstig intelligens, bæredygtighed og meget mere på vores side med aktieinspiration.


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Erlinger
Erlinger
2024-07-04 20:20

Jeg undrer mig lidt over, at NAPATECH er placeret øverst på listen over aktier med højst udbytte i år.
På listen over listen med flest nye ejere i år, er det danske firma Gubra nævnt.
I år indtil videre, har Gubra haft en kurstilvækst på mere end 380%.
Dette burde placere Gubra øverst på denne liste.
Også Rheinmetall AG har en højere tilvækst end SAAB, men er ikke nævnt.
Så gad vide, hvilke kriterier denne liste er udarbejdet efter??

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Erlinger
2024-07-05 12:52

Hej Erlinger
I listen over aktier med højst afkast, har vi taget afsæt i aktier på de større børser (primært large cap).
Derfor er en aktie som Gubra ikke med, til trods for det høje afkast indtil videre, da den ikke er på det danske large cap indeks.
Venlig hilsen
Sean Jensen