Spring til hovedindhold

5 stjerner: Nordnet Teknologi Indeks får højeste rating

Vores indeksfond med de største globale tech-selskaber har eksisteret i tre år. Det betyder, at den nu har fået en rating af Morningstar – og med fem ud af fem mulige stjerner ligger fondens afkast i toppen af sin kategori.

Vores indeksfond med de største globale tech-selskaber har eksisteret i tre år. Det betyder, at den nu har fået en rating af Morningstar – og med fem ud af fem mulige stjerner ligger fondens afkast i toppen af sin kategori.

Nordnet Teknologi Indeks er en af vores egne, populære indeksfonde. Fonden følger afkastet i MSCI World Information Technology Index og giver bred eksponering mod de største globale tech-selskaber, som blandt andet tæller Nvidia, Apple og Microsoft.

Den nye rating fra analyse- og ratingbureauet Morningstar er baseret på fondens udvikling de seneste tre år sammenlignet med andre fonde inden for den samme kategori. De fem stjerner viser, at fonden ligger blandt de 10% med det højeste risikojusterede afkast. Det er vi selvfølgelig utroligt glade for – ikke mindst på vegne af de knap 23.000 investorer, der er investeret i fonden.

Det betyder stjernerne

Analysebureauet Morningstar rater investeringsfonde med stjerner fra 1 til 5. Stjernerne er baseret på det risikojusterede afkast relativt til sammenlignelige fonde inden for samme kategori over tre tidsperioder: 3, 5 og 10 år. Morningstar opdaterer ratingen hver måned.

Du finder stjernerne på både ikke-børshandlede fonde, investeringsforeninger og ETF’er.

⭐⭐⭐⭐⭐
Fonden er blandt de 10% med det højeste risikojusterede afkast
⭐⭐⭐⭐
Fonden er blandt de næste 22,5% (mellem 10 og 32,5 percentil)
⭐⭐⭐
Fonden er blandt de 35% i midten (mellem 32,5 og 67,5 percentil)
⭐⭐
Fonden er blandt de næste 22,5% (mellem 67,5 og 90 percentil)

Fonden er blandt de 10% med det laveste risikojusterede afkast
Ingen stjerner
Fonden har højst sandsynligt under tre års historik

Husk, at historisk afkast ikke er en garanti for fremtidigt afkast. Kilde: Morningstar

Udvikling og beholdning

Siden vi lancerede Nordnet Teknologi Indeks i maj 2021, er den steget 81,93% pr. juli 2024.

Sammenlignet med andre fonde inden for den samme kategori hos Morningstar (Sektor – Teknologi, Aktier) har blot 5 andre af de 323 fonde fået samme rating på fem stjerner. Vores fond ligger i top over tre års annualiseret afkast – og så til lave årlige omkostninger på kun 0,50%.

Udviklingen i Nordnet Teknologi Indeks. Kilde: nordnet.dk pr. 1. junli 2024 kl. 15:45. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Med indeksfonden bliver du primært eksponeret mod de store tech-giganter i USA, men beholdningen tæller også enkelte tech-selskaber fra andre dele af verden.

10 største beholdninger i Nordnet Teknologi Indeks. Kilde: nordnet.dk pr. 31. maj 2024.

Eksponering mod hele verden – uden kurtage

Alle vores indeksfonde giver dig et stort udvalg af globale aktier i én investering. Vi har hele syv forskellige: Teknologi, Danmark, Europa, USA, Global, Nye markeder og Global Indeks 125, som er Danmarks første gearede fond.

De fås alle sammen i månedsopsparingen og for helt ned til 100 kr. Da indeksfonde matcher sammensætningen i det pågældende indeks og ikke baseres på en aktiv forvalters vurdering, holdes omkostningerne nede – helt ned til 0,20% om året.

Indeksfondene bliver beskattet efter lagerprincippet som kapitalindkomst. Det gør dem fx særligt egnede til pension, investering på vegne af et barn, eller hvis du har renteudgifter. Se også: Her kan kapitalindkomst være en fordel

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk. Nordnet modtager provision fra salg af fonde. Se alle satser her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer