Spring til hovedindhold

Nordnet Global Indeks 125: Sådan fungerer den, og det har den givet i afkast

Global 125

Kender du Nordnets gearede fond, Nordnet Global Indeks 125? Den kan være et spændende valg for dig, der investerer din pension eller på vegne af et barn.

2. oktober 2023 lancerede vi fonden Nordnet Global Indeks 125, der er vores første gearede fond. Knap ni måneder senere har fonden leveret et afkast på 30%. Men hvad er en gearet fond egentlig? Hvordan adskiller den sig fra resten af vores indeksfonde? Og hvem er den tiltænkt?

Da vi sidste år lancerede Nordnet Global Indeks 125, Danmarks første gearede fond, var det på baggrund af interessen for gearede investeringer i de andre lande, Nordnet er til stede i.

I dag har 4.120 danskere investeret i fonden, der fungerer som et gearet MSCI Index.

Det betyder kort sagt,at hver gang du investerer eksempelvis 100 kroner i Nordnet Global Indeks 125, bliver du eksponeret for 125 kroner. Det sker lavpraktisk ved, at du betaler en ekstra omkostning for at låne de ekstra 25%. Til gengæld kan du opnå et større afkast, når markedet bevæger sig op.

Bevæger markedet sig omvendt ned, vil du også opleve et større tab, end hvis din investering ikke er gearet.

Som skabt til pension – og børn

En gearet indeksfond er ikke nødvendigvis et produkt, der henvender sig til samtlige af vores kunder. Når man gearer sine investeringer, vil man opleve større kursudsving – både opad og nedad. Det betyder også, at det er vigtigt, at man har en længere tidshorisont for øje, når man investerer.

Fonden henvender sig derfor i større grad til kunder med en pensionsopsparing, kunder der investerer på vegne af børn og kunder med månedsopsparinger, hvor tidshorisonten må forventes at være lang.

Specielt på pensionsopsparinger kan gearing potentielt være et spændende valg. Med en fremtidsudsigt til at danskerne skal finansiere pensionen selv, får afkastet en endnu større betydning. Det betyder ikke, at man ukritisk skal vælge et gearet produkt – eller skrue helt op for sin risiko. Det er stadig vigtigt, at man som investor finder den risikoprofil, der passer én selv.

Investerer du på vegne af et barn, kan Nordnet Global Indeks 125 også være værd at kigge nærmere på. Her må tidshorisonten også forventes at være lang, ligesom fonden bliver beskattet som kapitalindkomst. Det betyder, at man kan udnytte barnets personfradrag og derigennem investere skattefrit.

Sådan fungerer gearingen

Sammenligner man Nordnet Global Indeks 125 med den ‘almindelige’ Nordnet Global Indeks siden lanceringen i oktober, viser grafen tydeligt, hvordan den gearede fond bevæger sig mere både op og ned.

Er du nysgerrig på Nordnet Global Indeks 125, men vil du gerne forstå gearing endnu bedre, har vi skrevet en blog om, hvordan fonden mere præcist fungerer her.

Du kan også læse mere om gearing i sig selv på Nordnet Academy.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Carl
Carl
2024-06-21 07:39

Er der lavet nogle simuleringer af performance historisk? Fx over de sidste 3,5,10 år?

Anders
Anders
2024-06-20 10:54

Hvad koster gearingen?

Er gearingen billigere end fx. porteføljelån i nordnet og så man selv investerer for lånte midler.

Frank Vetter
Frank Vetter
2024-06-20 07:36

Jeg kom med fra starten og nyder derfor godt af en pt. stigning omkring de 30% og det er jo solide aktier der ligger i top 10, så jeg er ikke særlig bekymret, selvom alt går op og lidt ned. Jeg har flere pension depoter samt depot til frie midler. Tit og ofte når jeg har handler aktier og har små beløb i overskud, så sætter jeg jeg dem ind på Nordnet Global Indeks 125 da man også kan sætte småbeløb ind uden omkostninger. Så jeg bruger den flittigt og glad for muligheden med den gearede fond. Man skal bare… Læs mere