Spring til hovedindhold

Her er fordelene ved at investere i Nordnets indeksfonde

Lave omkostninger og ingen kurtage. Nordnets indeksfonde har flere fordele. Se dem her, hvor vi viser topbeholdninger, performance, og hvorfor de kan være en god investeringsmulighed for dig.

Ud over Nordnet One har vi også et bredt udvalg af egne aktieindeksfonde, som vi kalder Nordnets indeksfonde. De har lave omkostninger og handles uden kurtage. Det har flere fordele for dig.

Der er seks fonde at vælge imellem, så du nemt kan investere bredt i forskellige regioner og sektorer, og fem af fondene har fokus på bæredygtighed (ESG):

I artiklen her ser vi nærmere på topbeholdninger i indeksfondene, hvordan de har performet de seneste år – og hvorfor de måske kan være en god investeringsmulighed for dig.

Hvad er en indeksfond?
En indeksfond er en type investeringsfond, der har til formål at følge et bestemt marked eller et bestemt indeks. Indeksene kan repræsentere en bred vifte af aktivklasser, såsom aktier, obligationer eller råvarer, og kan være nationale, regionale eller globale. Indeksfonde investerer i værdipapirer, der udgør det pågældende indeks, og søger at matche indeksets vægtning og sammensætning.

Indeksfonde har en passiv investeringsstrategi, hvilket betyder, at de ikke forsøger at slå markedet eller vælge specifikke værdipapirer baseret på en aktiv forvalters vurdering. I stedet har de til formål at matche markedets afkast ved at følge indekset.


Top-5 i hver indeksfond

Hver af de seks indeksfonde investerer i mange forskellige selskaber. Her er de fem største beholdninger i hver fond:

Nordnet Indeksfond Danmark ESGNordnet Indeksfond Europa ESGNordnet Indeksfond Global ESGNordnet Indeksfond Nye Markeder ESGNordnet Indeksfond USA ESGNordnet Indeksfond Teknologi
1.Novo Nordisk BASML HoldingMicrosoftTaiwan Semiconductor Manufacturing ADR AppleApple
2.DSVNovo Nordisk ADRNVIDIATencent Holding Ltd MicrosoftMicrosoft
3.Vestas Wind SystemsLvmh Moet Hennessy Vuitton SEAlphabet AAlibaba Group Holding LtdAmazon.comNVIDIA
4.GenmabAstraZenecaAlphabet CMeituan Class BNVIDIA Visa
5.Coloplast BRoche Holding AGTeslaReliance Industries LtdAlphabet AMastercard
Kilde: Nordnet. Top-5 over beholdninger pr. 01/05/2023.

Gennem fondene kan du altså få eksponering mod selskaber som fx Novo Nordisk og tech-giganten Microsoft uden at skulle købe aktierne individuelt. Du kan se mere om de største beholdninger, største brancher og største regioner under hver enkelt indeksfond fra listen i toppen af artiklen.

Hvad har indeksfondene givet i afkast?

Nordnet Indeksfond Danmark ESG blev lanceret allerede i 2014, og siden 2020 er udvalget af vores egne, billige indeksfonde udvidet til nu at dække flere forskellige markeder. Fra sommeren 2020 og til april i år har alle fondene, med undtagelse af en enkelt, givet et positivt indekseret afkast – og til betydeligt lavere omkostninger end gennemsnittet for alle fonde i vores samlede udvalg på platformen:

Afkast siden
29/06/2020
*
Årlige
omkostninger
Nordnet Indeksfond USA ESG46,58%0,30%
Nordnet Indeksfond Danmark ESG39,24%0,20%
Nordnet Indeksfond Global ESG37,41%0,30%
Nordnet Indeksfond Europa ESG36,77%0,30%
Nordnet Indeksfond Teknologi12,10%*0,50%
Nordnet Indeksfond Nye Markeder ESG -1,36% 0,40%
1,71% – gns. omkostninger for alle fonde**
Kilde: Nordnet. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. *Afkast fra 29/06/2020 til 01/05/2023 med undtagelse af Nordnet Indeksfond Teknologi, som blev lanceret i 2021. Afkastet for denne fond er fra 01/05/2021 til 01/05/2023. **Inkluderer både aktive og passive fonde.

Udvikling fra maj 2018 til maj 2023:

Kilde: Nordnet. Daglige kurser fra 01/05/2018 til 01/05/2023. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.

Hvordan bliver fondene beskattet?

Fem af Nordnets indeksfonde bliver beskattet efter lagerprincippet som kapitalindkomst. Det betyder, at du betaler skat af både realiserede og urealiserede gevinster hvert år. Hvad, du skal betale i skat, afhænger af din samlede kapitalindkomst.

Som den eneste af indeksfondene bliver Nordnet Indeksfond Danmark ESG beskattet som aktieindkomst, da den fremgår af Skattestyrelsens positivliste. Det sker også efter lagerprincippet, men betyder, at hvis dit årlige realiserede og urealiserede afkast overstiger 58.900 kr. (grænsen for 2023), beskattes det med 42%. Hvis afkastet er under grænsen, beskattes det med 27%.


Eksempel: Porteføljer med Nordnets indeksfonde

De tre porteføljer på billedet er eksempler på, hvordan en portefølje kan sammensættes med basis i Nordnets indeksfonde. De er ikke en anbefaling, men skal alene illustrere, hvordan en portefølje kan bygges op alt efter, hvor længe den skal være investeret. Hvert eksempel består af en blanding af aktieindeksfonde og obligationer på hhv. 30/70, 60/40 og 80/20.

De seks indeksfonde er ligeligt fordelt i de enkelte porteføljer, da de hver især sigter efter at følge forskellige markeder. Det giver god variation og spredning, selvom nogle af beholdningerne vil overlappe, som det fremgår af oversigten over top-5.

Du finder mange andre muligheder med hjælp fra vores screener, så du kan finde de investeringer, der passer dig. Med screeneren kan du fx finde investeringsforeninger med obligationer eller investeringsmuligheder i aktier via investeringsforeninger.

Skal du også investere i Nordnets indeksfonde?

Der kan altså være flere fordele ved at investere i de seks indeksfonde:

  1. Nordnets indeksfonde handles uden kurtage – både når du køber og sælger
  2. De tilbyder dig et stort udvalg af globale aktier og god mulighed for eksponering mod nogle af de mest relevante markeder
  3. Omkostningerne er lave – helt ned til 0,2% om året.

Fordelene afspejles også i antallet af investorer i indeksfondene – med Nordnet Indeksfond Danmark ESG som den mest populære.

Antal ejere hos Nordnet
Nordnet Indeksfond Danmark ESG81.384
Nordnet Indeksfond Global ESG22.245
Nordnet Indeksfond USA ESG18.910
Nordnet Indeksfond Europa ESG16.601
Nordnet Indeksfond Nye Markeder ESG15.424
Nordnet Indeksfond Teknologi10.277

Find de seks fonde her, og læs mere:


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk. Nordnet modtager provision fra salg af fonde. Se alle satser her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Lass
Lass
2023-10-06 12:59

Hvor lang tid tager handel med fonde? Vi solgte ny markeder 28/9, altså otte dage siden. Den er ikke solgt endnu.

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Lass
2023-10-11 10:31

Hej Lass
For handel med fonde gælder det, at der typisk 1-6 dage før handlen er gennemført. Samme dag, som du afgiver en ordre, sender Nordnet ordren til det pågældende fondsselskab under forudsætning af, at du afgiver ordren inden kl. 12:45. Du kan selvfølgelig afgive en ordre 24 timer i døgnet via nordnet.dk. Hvis ordren modtages efter kl. 12:45 eller på en helligdag, sendes ordren til fondsselskabet den næstkommende hverdag.
Mvh
Sean Jensen