Spring til hovedindhold

Hvilke investeringsforeninger har klaret sig bedst?

Nye Markeder, Value eller Small Cap? Måske sidder du derhjemme og overvejer, hvordan du kan finslibe din portefølje, så den står helt skarpt og poleret. Hos Nordnet har du en masse muligheder for at investere, og derfor er udvalget af investeringsforeninger også stort, men hvilke skal du vælge?

For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet et udvalg af vinderne for 2020. Det er de investeringsforeninger, der har givet de andre baghjul. De har altså slået deres benchmark og på den måde givet deres investorer et gyldent merafkast.

Vi skal en tur i det grønne

Grøn er håbets farve, og hvis du håbede på et godt afkast i 2020, så var det netop de grønne aktier, som var mest populære, og hvor afkastene var højest. De grønne aktier strøg faktisk ind på hitlisterne med samme hastighed, som Joe Biden underskrev Paris-aftalen kort efter sin indsættelse.

En af de danske investeringsforeninger, der har klaret sig bedst, er Nordea Invest Klima & Miljø med over 20 procent i afkast i 2020. Samtidig har investeringsforeningen haft et afkast på 140 procent over en fem årig periode.

Afdelingen investerer globalt i selskaber, der direkte eller indirekte er beskæftiget med aktiviteter til forbedring af klima og miljø.

Tid til investering i udviklingslandene?

Da Lars Tvede gæstede Nordnet, blev der blandt andet talt om emerging markets (nye markeder).

Emerging markets spænder over regioner som Latinamerika, Central- og Østeuropa, Afrika, Mellemøsten og Asien. Disse udviklingsøkonomier udgør en stigende andel af verdensøkonomien, og de bør derfor være en del af de fleste porteføljer.

C WorldWide Emerging Markets og Multi Manager Invest er et par af de investeringsforeninger, der har givet flotte afkast i både 2020 og de seneste fem år.

Investeringsforeninger med høje afkast

Vil du gerne investere i de aktier, som har haft det største afkast i 2020, så kan du finde inspiration i nedenstående. Her er et eksempel på en investeringsforening, der investerer i det globale aktiemarked, en der investerer i de aktier, der vækster mest og en investeringsforening, der investerer i europæiske small cap selskaber.

Teknologiaktier har trukket aktiemarkedet godt op i 2020, og derfor har det været fornuftigt med investering i mange af de større tech-selskaber sidste år. Som det kan ses i bunden af denne artikel, har både C WorldWide Globale Aktier og Maj Invest Vækstaktier været investeret i nogle af disse selskaber.

Ikke fan af aktive investeringsforeninger, men mere til billige indeksinvesteringer?

Nordnet Indeksfonde giver dig mulighed for at investere bredt og billigt i aktiemarkedet uden kurtage. Du kan se med her, hvor vi giver en kort status på de gode afkast, som du også kan se i nedenstående tabel. Vil du læse mere om Nordnet Indeksfonde, kan du se med her.

Du kan også finde andre indeksinvesteringeringsforeninger via vores screener her.

Hvad investerer investeringsforeningerne i?

Er du nysgerrig på, hvad de nævnte investeringsforeninger investerer i? Du kan finde mere information under den enkelte investeringsforening på www.nordnet.dk.

Dertil har vi listet tre eksempler på beholdninger for de førnævnte investeringsforeninger:

Nordea Invest Klima og Miljø

Linde PLC: 3,15%

Infineon Technologies: 2,92%

Synopsys Inc. : 2,82%

C WorldWide Emerging Markets

Taiwan Semiconductor: 7,43%

Alibaba Group: 6,52%

Tencent Holdings: 5,83%

Multi Manager Invest Nye Aktiemark

Sea Limited: 8,29%

MercadoLibre Inc.: 7,91%

Tencent Holdings: 7,38%

C WorldWide Globale Aktier

Visa Inc.: 6,44%

Amazon.com: 5,02%

Thermo Fischer: 4,67%

Maj Invest Vækstaktier

Facebook A:5,66%

Anthem Inc.: 4,66%

Centene Corporation: 4,55%

SEBinvest AKL Europa Small Cap P

Chemometec A/S: 4,52%

INVISIO AB: 4,25%

Netcompany Group:3,85%

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast og investering kan påføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-01-29 09:37

Någon som kan förklara detta med investeringsföreningar för en svensk? Jag förstår konstruktionen, men inte varför man väljer föreningar istället för en fond. Är det bara historisk anledning, eller finns några fördelar? Eller nackdelar ev, jämfört med en fond. Tackar på förhand om någon som har kunskap svarar (danska går fint).

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-01-29 10:25

Hej Elisabeth,

Det er en historisk anledning og måden danskere har investeret i investeringsforeninger i mange år. Fordelen er at de er børsnoteret og derfor handler på samme vis som en aktie eller ETF.
Investering i fonde (mutual funds) er ikke udbredt på samme måde i Danmark, som eksempelvis i Sverige.

Med venlig hilsen
Frederik, Nordnet

Gæst
Gæst
2021-01-29 13:38

Få lige fixet månedsopsparingen!?
Det har ikke været muligt at foretage ændringer til månedsopsparingen i Danmark de sidste 5 dage.
Får stadig fejl.