Spring til hovedindhold

Livrente.


Livsvarig pensionsopsparing.

Vil du flytte en pension til os, der indeholder en livrente, har du mulighed for at flytte livrenten gennem vores samarbejdspartner Pensionsselskabet pension & healthcare services. Livrenten vil blive oprettet hos AP Pension, så vi kan modtage resten af pensionen, fx en ratepension, hos Nordnet.

En livrente er en kombination af et forsikringsprodukt og en opsparing. En livrente udbetales typisk, lige så længe du lever. Så behøver du ikke bekymre dig om, at du løber tør for penge, når du går på pension.

Du har mulighed for at indbetale på en livrente via din arbejdsgiver eller privat.

Livrenter oprettet via Pensionsselskabet er altid reservesikret. Det betyder, at opsparingen vil gå til den begunstigede, ofte de nærmeste pårørende.

Vi arbejder på at kunne tilbyde en livrente hos Nordnet i andet halvår af 2024. Det kan du læse om hos FinansWatch:


Pensionsopsparingen er omfattet af indskudsgaranti.
Dine pensionsmidler er sikret mod tab gennem Garantiformuen i Danmark. Likvide midler på pensionskonti er såkaldte ”særlige indlån”, som dækkes uden beløbsbegrænsning. Læs om indskudsgaranti.

Om indbetaling og udbetaling.

Bemærk: Dette er en overordnet beskrivelse af pensionstypen, som ikke nødvendigvis er gældende for den livrente, Nordnet arbejder på at kunne tilbyde. Du kan kontakte Pensionsselskabet for at høre om ind- og udbetalingsregler for din livrente.

Indbetaling på livrente.

Indbetaler du på en livrente via din arbejdsgiver, er der ingen grænse for, hvor meget du kan indbetale – og du får fuld bortseelsesret for din indbetaling.

Indbetaler du privat på en livsvarig livrente, vil du kunne indbetale op til 56.100 kr. om året (2023) og få fuldt fradrag i indbetalingsåret.

Udbetaling af livrente.

Udbetaling sker, når du opnår din pensionsudbetalingsalder. Hvornår du kan få din livrente udbetalt, afhænger af hvornår du er født, og hvornår livrenten er oprettet.

Udbetalingen er livsvarig.

Når du starter udbetaling af din livrente, kan du oftest vælge udbetaling med eller uden garanti. En garanti på livrenten vil sikre, at der minimum sker udbetaling i et vis antal år mod, at du får en mindre pension udbetalt, end hvis den er uden en garanti for udbetaling.

Du betaler indkomstskat ved udbetaling.

Livrente.jpg

Samarbejde om pension.

Nordnet samarbejder med PensionsSelskabet pension & healthcare services. Det betyder, at du som kunde hos os kan få adgang til personlig rådgivning om dine pensionsforhold.

Mulighederne er mange. Både til private, selvstændige og virksomheder.

Rådgivning om pension

Ofte stillede spørgsmål.