Spring til hovedindhold

Godt nytår

Tine Nordnet

2023 er nu bag os, og et spændende 2024 er begyndt. Året der gik bød på mange op- og nedture, men for de fleste investorer sluttede 2023 heldigvis med et brag.

2023 er nu bag os, og et spændende 2024 er begyndt. Året der gik bød på mange op- og nedture, men for de fleste investorer sluttede 2023 heldigvis med et brag.

Det gjorde det også hos Nordnet. I 2023 kunne vi byde velkommen til flere end 50.000 nye kunder, hvilket bragte os op over 400.000 aktive kunder i Danmark. Vi oplever, at danskerne får øjnene mere og mere op for, at investering kan være for alle – og i Nordnet arbejder vi hver dag for at gøre netop investering så lettilgængelig som muligt.

Det kvitterede vores kunder for. Både ved at sende os helt til tops i EPSI’s kundetilfredshedsanalyse blandt udbydere af investering på det danske marked. Samtidig blev Nordnet placeret øverst i undersøgelsen om bedste image som investeringsplatform af FW Insight og Wilke. At modtage sådanne resultater forpligter. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at leve op til det i 2024.

Denne forpligtelse tog vi senest konsekvensen af inden jul. Tilbage i oktober indførte vi et gebyr på visse månedsopsparinger. Men efter tre måneder kunne vi se, at gebyret bestemt ikke var med til at gøre investering lettilgængeligt. I stedet gjorde vi det unødigt komplekst, og det kom til at stå i vejen for den gode brugeroplevelse, som månedsopsparingen havde og altid skal have. Derfor valgte vi at fjerne gebyret igen.

Afnoteringer er ikke godt for investorerne

En anden ting, som også skabte spørgsmål, var de mange afnoteringer, som enten blev annonceret eller gennemført i 2023. Den største var SAS, der meldte ud, at investorerne, som havde hjulpet dem gennem mange svære år, nu kunne sejle deres egen sø. SAS bliver i 2024 taget af børsen, og selskabet har gjort det klart, at aktierne i den forbindelse bliver værdiløse. Investorerne kunne i mellemtiden varme sig på en pressemeddelelse, som bestemt ikke var skrevet med de private investorer i tankerne – og så mente SAS ellers, at de havde kommunikeret det, de skulle.

Jeg synes personligt, at SAS’ opførsel er fuldstændig respektløs overfor de mange private investorer, som har tabt mange penge på deres investering.

SAS’ afnotering var ikke den eneste. Vi havde da også “fornøjelsen” af at kontrollere, pakke og udsende de fysiske ‘gule beviser’, som dokumenterede ejerskabet af Astralis til de flere end 4.000 investorer, der er kunder i Nordnet. Heldigvis er der i Nordnet en stærk teamånd, og vi deltog derfor alle i øvelsen og nåede at få sendt dem alle afsted inden jul.

Vi ved allerede, at 2024 også vil byde på afnoteringer, og vi vil gøre vores yderste for at informere vores kunder om deres muligheder i god tid. Vi vil også tage dialog med selskaberne for at gøre opmærksom på vigtigheden af også at behandle de private investorer ordentligt i sådanne situationer.

Verdensøkonomien har skiftet retning – obligationer kan komme tilbage

Udsigterne i 2024 er noget anderledes, end de var, da vi gik ind i 2023. Inflationen er kommet ned, det lader til, at rentetoppen er nået, og obligationer er genopstået efter at have været ude i kulden i mange år. Det bliver interessant at følge, om renterne bevæger sig, som markedet forventer, eller om der venter overraskelser om hjørnet.

Højere til loftet på aktiesparekonten

En glædelig overraskelse som kom i slutningen af sidste år var, at loftet på aktiesparekontoen blev hævet mere end forventet. For 2024 er loftet 135.900 kroner. Det fejrer vi med en kampagne for alle med en aktiesparekonto hos Nordnet.

Har du en aktiesparekonto, kan du i årets første 3 måneder gennemføre alle handler til en kurtage på 10 kroner – også de udenlandske aktier. Vi synes, aktiesparekontoen er en god løsning til danskerne, selvom loftet og vilkårene generelt kunne være langt bedre. Man kan bare skele til vores nordiske naboer. De har langt bedre vilkår og formår at skabe en positiv investeringskultur i befolkningen til gavn for alle. Det vil vi fortsat kæmpe for i det kommende år!

Har du kigget på din pension i ferien?

En anden ting, jeg gerne vil slå et slag for, er, at man tager et kig på sin pension. F&P (Forsikring og Pension) var i efteråret ude med en undersøgelse, der viste, at hver tredje dansker med en pensionsopsparing har pension hos mere end et selskab. Særligt grundet høje gebyrer på sådanne ordninger, bør man overveje at samle sine pensioner ét sted.

I Nordnet tilbyder vi pensionsordninger, der ikke koster andet end de handelsomkostninger, som gælder, når du handler. Om du ønsker at investere direkte i aktier, i fonde eller måske balancerede løsninger som Nordnet One, hvor du alene vælger et risikoniveau, er op til dig selv. Men når man har de lange briller på, kan effekten af at spare eksempelvis 1% i omkostninger årligt have kæmpe betydning for, hvad du får ud af din pension den dag, du skal bruge den.

Vi ved, at der kan være nogle omkostninger forbundet med at flytte sin pension. Derfor har vi valgt at tilbyde, at al kurtage på pensionsordninger også er en rund 10’er de første 3 måneder, fra ordningen er overført til Nordnet.
På nuværende tidspunkt tilbyder Nordnet kun ratepension, kapitalpension og aldersopsparing. Men 2024 bliver også året, hvor vi kommer til at tilbyde Livrente. Du vil derfor i fremtiden kunne have alle dine ordninger hos os.

Jeg har høje forventninger til et spændende investeringsår i 2024. Vi vil hos Nordnet gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at investering er lettilgængelig. Vi vil forsøge at inspirere til, at du som kunde kan lave netop de investeringer, som du synes, er de rigtige for dig. Og vi vil gøre vores til, at du får det meste ud af dine penge.

Rigtig godt nytår.

Tine Vestergren Uldal
Landechef i Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Keld Petersen
Keld Petersen
2024-01-25 10:06

Godt Nytår Tine.
Bare det var så vel.
Jeg har den 18.12.2023 bedt om at få min aldersopsparing udbetalt. Hensigten er at genindsætte beløbet på aktiesparekonto. Ud over at blive lovet telefonisk, at de blev udbetalt mellem jul og nytår og en masse andre telefonsamtaler og mails, er der ikke sket noget. Pengene står stadig i for mig ingenmandsland, uden mulighed for nye investeringer.
Jeg er ked af at skrive dette her, men alt andet har været til ingen verdens nytte.
Håber jeg også snart får et godt nytår.
Med venlig hilsen
Keld

Kenneth Madsen
Kenneth Madsen
2024-01-06 08:08

Hvad gør man hvis en aktie er blevet afnoteret og stadig er i ens portefølje

Peter
Peter
2024-01-04 21:51

Har I nogen intention om at konkurrere med andre platforme, f.eks. Saxo, om at presse handels gebyrerne ned?

Stephan
Stephan
2024-01-04 21:33

Hvor interagerer i med pensionsinfo således Nordnet pensionsdepoter også fremgår af ens oversigt?

Flemming M.
Flemming M.
2024-01-04 21:01

Perspektivrig nytårstale.
For at udvikle pensionsafdelingen udover livrenter foreslås Nordnet at udvide med en ratepension §15A for selvstændige der har afhændet virksomhed under visse betingelser. Tiltaget vil kunne udvide kundegrundlaget og være en fordel for nye og gamle kunder.

Trine Henriksen
Trine Henriksen
2024-01-04 20:07

God Nytårstale 👏🏼
i forbindelse med aktiesparekontoen, så er det tydeligt i diverse investeringsgrupper, at vi er mange som gerne vil flytte vores aktiesparekonto til Nordnet, men uden at skulle sælge, lukke og åbne ny konto, da det ikke er en favorabel løsning for os privat investorer. Vi er mange i klemme.
Vil i arbejde for at en flytning af aktiesparekontoen til jer bliver mulig i 2024? 🥂

Niels M.
Niels M.
2024-01-04 20:03

Tak for info om forhøjelse på aktiesparekontoen. Har ikke hørt om det før.