Spring til hovedindhold

Derfor er Nordnet One det oplagte pensionsvalg

Pension Nordnet One

Hos Nordnet kan du selv investere din pension og få mest muligt ud af din opsparing. Men hvordan investerer du din pensionsopsparing, så den minder mest om den portefølje du havde før?

I januar 2024 har rekordmange flyttet deres pensionsordninger til Nordnet. Her slipper du for at betale administrationsomkostninger, mens du kan investere til lave omkostninger.

Det synes vi giver rigtigt god mening, for det giver dig mulighed for at få mest muligt ud af dine egne penge – og dermed spare mest muligt op til den dag du går på pension.

Hvordan kan jeg investere min egen pension?

Men hvor du måske tidligere har været vant til, at din pensionsordning har været investeret i en klassisk puljeordning, har du hos Nordnet markant flere muligheder. Her kan du både investere i aktier, ETF’er, investeringsforeninger, fonde og obligationer.

Det er der rigtigt mange, der gør brug af. Men for andre kan det give grund til forvirring. For hvad giver det egentlig bedst mening at investere i, hvis man bare gerne vil have en portefølje, der ligner den, du havde hos dit gamle pensionsdepot?

En komplet løsning

Hos Nordnet har vi en løsning, vi kalder ‘den eneste opsparing, du behøver’, som minder om en klassisk puljeordning – men med lavere omkostninger. Det er en løsning, hvor du kan sprede din risiko blandt hundredvis af aktier og obligationer. Vi kalder det for Nordnet One, og det er en løsning, der består af tre forskellige fonde; en med henholdsvis lav, mellem og høj risiko.

Forskellen på de tre fonde er splittet mellem aktier og obligationer. Hvor den laveste risikoprofil, den vi kalder Nordnet One Forsigtig, består af 30% aktier og 70% obligationer, består den med højest risiko af 80% aktier og 20% obligationer.

Forskellen mellem aktier og obligationer kan have stor betydning for din pensionsopsparing.

På et pensionsdepot vil din tidshorisont typisk være lang – og derfor vil det oftest kunne betale sig at tage en højere risiko. Med udgangspunkt i Rådet for Afkastforventninger, har vi regnet på, hvad du kan forvente at få i afkast, hvis du investerer du i hver af de tre fonde. Og her er der store forskelle på, hvilken risikoprofil du vælger.

Eksempel:
Du har flyttet din pension, der har en værdi af 250.000 kroner til Nordnet. Der er 30 år til, du gerne vil gå på pension.

Forventet årligt afkast:
Nordnet One Forsigtig: 4,96%
Nordnet One Balance: 5,77%
Nordnet One Offensiv: 6,41%

Sådan gjorde vi:
Rådet for Afkastforventninger kommer hvert halve år med deres afkastforventninger. Vi har taget hver af de tre Nordnet One-fondes besiddelser og regnet det forventede afkast ud på baggrund af fordelingen af fondenes værdipapirer. Vi har taget udgangspunkt i afkastforventningerne til de kommende 1-5 år. På baggrund af det forventede afkast viser figuren nedenfor udviklingen de kommende 30 år. Beregningerne tager ikke højde for årlige omkostninger og skat.

Kilde: Rådet for Afkastforventninger og Nordnet. Simulerede afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Beregningerne tager ikke højde for omkostninger.

Formue efter 30 år

Nordnet One ForsigtigNordnet One BalanceNordnet One Offensiv
1.068.205 kroner1.345.288 kroner1.612.179 kroner
327.28% afkast438.12% afkast544.87% afkast

Det er vigtigt at understrege, at de forventede afkast ikke er en garanti for det reelle afkast. Desuden er det aldrig uden risiko at investere, og der er en risiko for ikke at få alle de investerede penge tilbage. Men eksemplet giver et godt fingerpeg om, hvor vigtig din risikoprofil er for din pensionsopsparing.

I eksemplet ovenfor vil en éngangsinvestering på 250.000 kroner vokse 543.000 kroner mere over 30 år, såfremt du vælger den højeste risikoprofil fremfor den laveste. Det er et merafkast på 217,5%.

Spar penge på omkostningerne

Flytter du din pension til Nordnet, slipper du ikke kun for at betale administrationomkostninger. Her kan du tilmed investere til lave omkostninger. Da vi lancerede Nordnet One i 2022, lavede Finans en sammenligning af priser på puljeordninger. Sammenligningen viste, at der i visse tilfælde kunne være op til 1,5% at spare årligt ved at vælge Nordnet One fremfor en traditionel puljeordning.

Over 30 år kan den besparelse vokse til en rigtig stor gevinst. Hvornår har du sidst undersøgt, hvad du betaler for din pension? For der kan være rigtigt mange penge at hente.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk. Nordnet modtager provision fra salg af fonde. Se alle satser her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Annemette Nelleberg
Annemette Nelleberg
2024-02-23 09:49

Ja, pensionsinfo mangler
Helt enig

johnny Bondo
johnny Bondo
2024-02-21 07:36

Helt enig, mangler Nordnet oplysninger på Pensioninfo.dk
Det er et problem.

Lars Rask Mortensen
Lars Rask Mortensen
2024-02-18 00:32

Jeg mangler også mine Nordnet pensioner på Pensionsinfo… Det er en væsentlig mangel fra Nordnets side.

PeterAA
PeterAA
2024-02-14 20:34

Det er bare ærgerligt at Nordnet efter jeg ved ikke hvor mange års tilsagn om tilslutning til Pensionsinfo, stadig ikke kan/vil få det til at virke, så folk der vælger en pensionsopsparing i Nordnet, har ikke en lægmands chance for at fornemme hvordan det ser ud når man går på pension. Alle andre pensionsselskaber kan få det til at virke, men nej. Ikke Nordnet. Øv

Martin Bache
Martin Bache
Svar til  PeterAA
2024-02-15 08:51

Meget enig.. Jeg savner også et samlet overblik, så håber Nordnet snart for koblet sig på pensions info.