Spring til hovedindhold
Hvordan kan jeg ændre eller sætte på pause?

Formålet med en Månedsopsparing er, at dine investeringer skal køre automatisk. Der kan dog være tidspunkter, hvor du har brug for at ændre din opsparing – og det kan du altid gøre, efter du har sat den i gang.Kort fortalt:

  • Det kan være en god idé at tjekke op på din Månedsopsparing løbende og fx rette beløb og investeringer til.

  • Du kan nemt lave ændringer i appen, når dine præferencer ændrer sig – vi guider dig igennem trin for trin.Hvor ofte bør jeg ændre i min Månedsopsparing?

Når du har oprettet din Månedsopsparing, investerer den automatisk for dig, uden du selv skal gøre noget. Men får du fx færre eller flere penge til rådighed, eller får du af forskellige årsager lyst til at investere i noget andet end det, du tidligere har gjort, er det en god idé at genbesøge din Månedsopsparing.

Et godt tip er at lave en kalenderaftale fx hvert halve år, som minder dig om at tjekke op på dine investeringer. Måske har din strategi eller interesseområder ændret sig, så det derfor giver mening for dig at vælge investeringsfonde inden for et andet tema eller et andet marked.

Du kan vælge at slette din eksisterende Månedsopsparing, eller du kan vælge at redigere den. Det er op til dig. Hvis du sletter og opretter en ny Månedsopsparing, er det vigtigt, at du husker at vælge den konto, du gerne vil investere fra.

Investerer du fx fra et depot for mindreårige, og vil du fortsætte med det bare med nye fonde og et andet månedligt beløb, er det vigtigt, at du vælger den samme konto at investere fra, hvis du opretter en Månedsopsparing på ny.


💡 Det kan du ændre i Månedsopsparingen:

Det månedlige beløb, du investerer for. Dine investeringer, fx skifte en fond ud med en eller flere andre. I nogle tilfælde kan du også ændre den dato, din Månedsopsparing handler – altså den dag, dine investeringer bliver købt hver måned.


Kan jeg sætte den på pause?

Hvis der ikke står penge på din Nordnet-konto, vil Månedsopsparingen ikke handle. Hvis du har en automatisk overførsel fra din bank til din Nordnet-konto, skal du derfor enten stoppe overførslen, eller flytte pengene til en anden konto i Nordnet. Det er faktisk den eneste måde, du kan sætte din Månedsopsparing på pause. 

Du kan også vælge at slette din Månedsopsparing, og så starte den op igen, når du er klar til det.

Guide: Sådan ændrer du beløb

Du skal starte med at finde din Månedsopsparing i din app ved at scrolle ned i fanen Beholdning. Her kan du trykke på “Se alle” og derefter “Nuværende planer”. Du får nu et overblik over dine Månedsopsparinger. 

I overblikket kan du se en lille pil oppe i højre hjørne ved siden af det månedlige beløb, du investerer for. Tryk på pilen, og tryk herefter på “Rediger”. Nu kan du redigere beløbet.

Academy - Månedsopsparing ændring af beløb trin 1 og 2
Academy - Månedsopsparing ændring af beløb trin 3 og 4


Guide: Sådan ændrer du investeringer

Find din Månedsopsparing i appen som vist i trin 1 og 2. Når du trykker på din Månedsopsparing, har du mulighed for at redigere dine investeringer. Følg trinene nedenfor, der som eksempel tager udgangspunkt i at ændre investeringer fra Nordnets indeksfonde til Nordnet One.

Academy - Månedsopsparing ændring af investeringer trin 1 og 2
Academy - Månedsopsparing ændring af investeringer trin 2 og 3
Academy - Månedsopsparing ændring af investeringer trin 4 og 6

Hvis du ønsker at ændre type af investering, altså fx at investere i en ETF eller en investeringsforening frem for i en fond, skal du slette din Månedsopsparing ved at trykke på “Fjern” i trin 3. Herefter skal du oprette en ny Månedsopsparing ved at vælge “Find ETF’er og investeringsforeninger på egen hånd”.


Guide: Sådan ændrer du dato

Du kan kun ændre den dato, Månedsopsparingen handler, hvis du investerer i Nordnet One, eller hvis du selv har udvalgt andre fonde. Sådan gør du:

Academy - Månedsopsparing ændring af investeringer trin 1 og 2
Academy - Månedsopsparing ændring af dato


Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


Klar til at komme i gang?Start din Månedsopsparing