Spring til hovedindhold

Nordnet­ Markets.

En verden af muligheder. I op- og nedgang.

Invester i aktier, råvarer og indeks. Med gearing.

  • Kurtagefri handel over 1.000 kr.
  • Bredt udvalg af underliggende aktiver.
  • Gearing op til x20.
  • Konkurrencedygtig valutaveksling.

Indeks

Investér i nordiske, europæiske og amerikanske aktieindekser som f.eks. det amerikanske S&P500, tyske DAX eller svenske OMXS30 med gearing op til x20.

→ Til vores indeksprodukter

Aktier

Få gearing på en aktieeksponering for individuelle aktier, der ellers kan være vanskelige at få adgang til. Handl produkter, der udvikler sig positivt, selvom det underliggende aktiv skulle falde i værdi.

→ Til vores aktieprodukter

Råvarer

Handl råvarer, som ellers kan være utilgængelige for privatpersoner. Vi tilbyder råvareprodukter på olie, guld og sølv.


→ Til vores råvareprodukter


Godt at vide om risiko og afkast.

Hvad er børshandlede produkter?

Adgang til vanskeligt tilgængelige markeder.

Børshandlede produkter er en genvej og mulighed for at eksponere sig for en række aktivtyper, der ellers kan være dyre eller utilgængelige for dig som privatperson. Produkterne har en række egenskaber: Nogle giver afkast, når det underliggende aktiv stiger, og andre når det falder. Nogle produkter har en fast varighed, andre har ikke. Der er også flere muligheder for at handle med eller uden gearing.

Både mulighederne for afkast og risikoen adskiller sig markant i de forskellige alternativer. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan de forskellige børshandlede investeringer fungerer, før du køber.

Muligheder i op- og nedgang.

Fællesnævneren for børshandlede produkter er, at afkastet er knyttet til et underliggende aktiv, såsom en aktie, et aktieindeks eller en råvare.

De børshandlede produkter, vi tilbyder, er noteret på børsen, og kan købes og sælges i løbet af dagen i både små og store mængder. Du kan således drage fordel af både op- og nedture på børsen.

For at handle med børshandlede produkter skal du have erfaring, interesse og god viden om de finansielle markeder.

Support eller feedback?

Kontakt gerne vores mæglere, der sidder klar til at tage dit opkald.

Hvis du er Active Trader, har du også et VIP-nummer direkte til Nordnets mæglere.

Nordnet_Phone_icon

70 20 66 85 (tast 2)

Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
AutoTrader Trading

Support eller feedback?

Hör gärna av dig till oss. Nordnet Trading Support finns tillgänglig inom 30 sekunder. Är du Active Trader har du dessutom ett VIP-nummer direkt till Nordnets mäklare.

Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon

70 20 66 85 (tast 2)

Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon

Spørgsmål og svar

Nordnet Markets er Nordens bredste bredeste kurtagefrie udbud af børshandlade-produkter, hvor du kan investere i op- og nedgang i forskellige børsindex, råvarer og aktier verden over. Vores udbud inkluderer alle Bull- & Bearcertifikater, Minifutures og Unlimited Turbos i hele Norden hvor produktnavnet slutter med ”NORDNET”.

I Nordnet Markets har du mulighed for at investere både med og uden gearing i ellers svært tilgængelige markeder.

Læs mere om produkterne

Produkter indgående i Nordnet Markets er kurtagefrie når du placerer en ordre på disse via vores hjemmeside eller via ​​handelsapplikationerne Infront, eller Nordnet API(kommer snart), hvor ordrebeløbet er højere end eller lig med 1 000 SEK / DKK / NOK eller 100 EUR.

For telefonhandel via mægler og eller ordrebeløb under 1 000 SEK / DKK / NOK eller 100 EUR følger priserne Nordnets aktuelle prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end DKK tillægges en automatisk veksle omkostning på de depoter du ikke har en aktiv valutakonti på.

Bull & Bear-certifikater har en konstant daglig gearing, hvilket betyder, at udviklingen af ​​det underliggende aktiv i løbet af en enkelt handelsdag ganges med gearingsfaktoren for at beregne certifikatets værdi.

For eksempel, hvis du har et produkt med en gearing på 15 og det underliggende aktiv stiger med 1%, stiger BULL X10 med 15%, mens en BEAR X15 vil falde med -15%.

Én gang om dagen nulstilles gearingen, hvilket kaldes balancering af finansieringsniveauet i produktet for at opretholde en konstant daglig gearing. Tidspunktet for rebalansering af gearingen varierer afhængigt af det underliggende aktiv, men er angivet i de endelige produktbetingelser.Se også spørgsmål og svar om rebalanseringstider.

I løbet af en aktuel handelsdag kan gearingen ændre sig afhængigt af, hvordan prisen på det underliggende aktiv har udviklet sig, siden certifikatet blev genbalanceret. Hvis det underliggende aktiv har været i stand til at bevæge sig længere væk fra certifikatets finansieringsniveau, falder gearingen og hvis det underliggende aktivs pris er flyttet tættere på finansieringsniveauet, vil gearingen øges. Dette betyder, at alle, der køber produktet midt i den aktuelle handelsdag, begge kan have en højere eller lavere gearing end hvad produktnavnet antyder. Når certifikatet derefter genbalanceres ved næste lejlighed, genvinder produktet sin daglige gearing til den næste handelsdag. Hvis det underliggende aktiv på tidspunktet for gendannelse af gearingen havde en stor ugunstig bevægelse siden den sidste restaurering af gearingen, vil eksponeringen for det underliggende aktiv blive reduceret betydeligt. Dette betyder for eksempel for BULL X15, at en dag med et fald på 3% i det underliggende aktiv skal følges af en stigning på 5,5% i det underliggende på den næste handelsdag for at gendanne det oprindelige eksponerings- / finansieringsniveau.

Over en periode på mere end en dag påvirkes udviklingen af ​​certifikatet af sammensætningseffekten af ​​den individuelle dagsudvikling. Dette betyder, at afkastet over en periode på mere end en dag ikke svarer til afkastet på det underliggende aktiv multipliceret med gearingen. Tendensmarkeder giver bedre afkast, mens ustabile / volatile markeder giver lavere afkast, da der vil være en udhulingseffekt. Effekten af ​​dette øges med øget volatilitet, gearing og tidsperiode. Som et resultat kan produktets afkast afvige markant fra det underliggende aktivs værdiudvikling.

En investering i Bull & Bear-certifikater påvirkes således negativt af et fluktuerende volatilt marked for den person, der ejer produktet over en periode, der er længere end en dag. En sådan effekt kan kun undgås fuldstændigt i et Bull-certifikat, hvis prisen på det underliggende aktiv stiger hver dag og for et Bear-certifikat, hvis prisen på det underliggende aktiv falder hver dag. Hvis du som investor vælger at beholde dit certifikat i mere end en dag, skal du tjekke din position hver dag for at forstå værdiudviklingen.

Historisk har udhulingseffekten haft en stor indflydelse på værdien af ​​Bull & Bear-certifikater, hvilket har gjort dem mindre egnede til at eje over tid sammenlignet med andre børshandlede produkter, der ikke har daglige nulstilling af gearing, såsom Mini Futures

Afhængig af, om det er et Bull & Bear-certifikat med eller uden stop loss-buffer, afsluttes disse ved forskellige lejligheder.

Bull-certifikater uden stop-loss buffer
Hvis den negative værdiudvikling i det underliggende aktiv i en dag ganget med gearingen er 100% – eller mere – stoppes produktet og afnoteres derefter til den næste handelsdag, og det investerede beløb vil gå tabt.

Bear-certifikat uden stop-loss buffer
Hvis den positive værdiudvikling i det underliggende aktiv i løbet af en dag ganget med gearingen er 100% – eller mere – stoppes produktet og afnoteres derefter til den næste handelsdag, og det investerede beløb vil gå tabt.

Bull certifikat med stop-loss buffer
Hvis den negative værdiudvikling i det underliggende aktiv i løbet af en dag ganget med gearingen er lig med eller overstiger Stop-loss bufferen, stoppes produktet ud og afnoteres derefter til den næste handelsdag. Det fulde eller en del af det investerede beløb vil gå tabt.

Bear certifikat med stop-loss buffer
Hvis den positive værdiudvikling i det underliggende aktiv i løbet af en dag ganget med gearingen er lig med eller overstiger stop-loss bufferen, stoppes produktet og afnoteres derefter til den næste handelsda. Det fulde eller en del af det investerede beløb vil gå tabt.

Nogle Bull & Bear-certifikater har en såkaldt stop loss-buffer, der fungerer som en ekstra beskyttelse i nedgangen af ​​produktet. Dette betyder, at hvis det underliggende aktiv udvikler sig i en ufordelagtig retning med hensyn til din eksponering, afsluttes et certifikat med stop-loss-buffer før et certifikat uden stop-loss-buffer.

Dette betyder, at et certifikat med stop-loss buffer kan have en tilbagebetalingsværdi / restværdi i tilfælde af knock-out til forskel fra et certifikat uden stoptabsbuffer, hvor værdien i tilfælde af bankstop altid er sat til 0.

For et certifikat med stop-loss-buffer betyder det, at hvis den ugunstige udvikling af det underliggende aktiv en handelsdag er lig med eller overstiger den specificerede stop-loss-buffer, vil handel med værdipapirerne automatisk ophøre. Hvis certifikatet når sit stop-loss-niveau, kaldes det, at produktet bliver knocked, i tilfælde af et knock, vil Nordea, som market maker af produktet forsøge at sælge sin hedge-position så hurtigt som muligt og derefter bestemme en restværdi i produktet med hensyn til, hvor det lykkedes at lukke hedge-positionen i det underliggende aktiv. Bemærk, at restværdien stadig kan indstilles til nul, selvom produktet har en såkaldt. stop loss buffer, der er altså ingen garanti for, at produktet har en restværdi i tilfælde af et knock.

I tilfælde af store markedsbevægelser kan prisen på det underliggende aktiv hurtigt falde gennem sit stop-loss-niveau til et niveau, hvor market maker ikke længere kan lukke sin afdækningsposition med en værdi tilbage i produktet. Hvis restværdien er større end nul, udbetales beløbet automatisk til indehavere af sikkerheden inden for 10 bankdage.

siden for stoppede og forfaldne produker Eksternt link, åbner i nyt vindue. kan du se, om et produkt er stoppet, og om det har en restværdi eller ej.

Bull & Bear med vs. uden stop loss-buffer

Gearing

uden stop loss-buffer

Med stop loss-buffer

20

5,00%

4,50%

18

5,56%

5,00%

15

6,67%

6,00%

12

8,33%

7,50%

10

10,00%

9,00%


Ovenstående tabel viser eksempler og kan indeholde flere produkter med andre gearingsniveauer og andre bufferniveauer. Se de næste spørgsmål og svar for at vide, om et produkt er dækket af stop loss-buffer eller ej.

Ved at kigge i produktets faktaark og endelige vilkår kan du se, om produktet har en stop-loss buffer eller ej. Stop-loss bufferen varierer mellem forskellige Bull & Bear produkter, du kan finde information om stop-loss bufferen for hvert enkelt produkt i de endelige vilkår. Du kan finde produktarket og de endelige vilkår på handelssiden i feltet produktinformation for det Bull & Bear produkt du ønske at videre mere om.

På linket herunder kan du finde information om alle vores stoppede og forfaldne produkter. Ud over oplysninger om hvilke produkter, der er stoppet, kan du også finde oplysninger om den dato og det tidspunkt, hvor produktet blev stoppet ud, hvis der er nogen restværdi tilbage og den foreløbige betalingsdato for den mulige restværdi.

Til Stoppede og forfaldende produkter Eksternt link, åbner i nyt vindue.

Bemærk, at det kan tage et stykke tid, før et stoppet produkt vises på den stoppede og forfaldne produktside.

Produkter inkluderet i Nordnet Markets offentliggøres af Nordea Bank Plc. Når du investerer i børshandlede produkter i Nordnet Markets, tager du en kreditrisiko på Nordea Bank Plc. Nordeas kreditvurdering er i øjeblikket AA- med stabile udsigter i henhold til Standard & Poor's og Aa3 ifølge Moody's. Bemærk, at vurderingen kan ændres. Den aktuelle kreditvurdering kan findes på Nordeas hjemmeside. Eksternt link, åbner i nyt vindue.

Mere information kan findes på standardandpoors Eksternt link, åbner i nyt vindue. og moodys

Produkter inkluderet i Nordnet Markets er børsnoterede værdipapirer, der er noteret på First North Multilaterale handelsfaciliteter, der drives af Nasdaq i Danmark, Finland eller Sverige eller på Oslo Børs i Norge og er registreret i enten VP SECURITIES, Euroclear eller den norske værdipapircentral.

Handelstider per markedsplads

Markedsplads

Handelstider

First North Sverige

08.15 - 20:00

First North Finland

08.15 - 20:00

First North Danmark

08.15 - 20:00

First North Sverige (Norske produkter)

08:15 - 20:00

Oslo Børs

09:00 - 16.20

Handelstider i underliggende instrumenter

Underliggende

Handelstider

OMXC25

09:00 - 17:00

DAX / Euro Stoxx

08:15 - 20:00

S&P 500 / Nasdaq-100

08.15 - 20:00

Olie/ Guld / Sølv/ Kobber

08:15 - 20:00

Svenske aktier

09:00 - 17:30

Norske aktier

09:00 - 16.25

Danske aktier

09:00 - 17:00

Finske aktier

09:00 - 17:30

Amerikanske aktier

09:00 - 20:00

Tyske aktier

09:00 - 17:30

Hvis du mangler et individuelt produkt, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice med din anmodning. Du kan enten ringe til os på telefonnummer 70 20 66 85 eller ved at sende en besked fra dit depot.

Vi stræber altid efter at have en bred vifte af produkter, hvis mål er at tilfredsstille vores kunders behov og derfor værdsætter dine ønsker for nye produkter meget.

Investeringer i børshandlede produkter er forbundet med gebyrer. Det kan f.eks. være transaktionsrelaterede gebyrer såsom spreads eller en renteudgift til finansiering af gearingen.

På siden Gebyrer beskriver vi forskellige typer gebyrer, der muligvis opkræves af dig som investor. Mere information om gebyrer findes i Nordeas grundlæggende prospekt(link), dateret 15. juni 2016 og i de endelige vilkår for hvert produkt, som du finder i forbindelse med bestilling.

Under normale markedsforhold agerer Nordea market maker for de børshandlede produkter inkluderet i Nordnet Markets. Nordeas rolle som market maker betyder, at de så vidt muligt sætter købs- og salgspriser for dem, der ønsker at handle. I forhold til kunden er der ingen forpligtelse for Nordea til altid at fastsætte priser, men det fremgår klart af prospektet, at Nordea har til hensigt at gøre det under normale markedsforhold. Dette er de samme bestemmelser, der gælder, uanset om et instrument udstedes til Nordnet, eller om det er Nordeas eget instrument. Selv om Nordea altid agter at sætte priser, er der situationer, hvor de ikke kan tilbyde købs- og salgspriser.

Nordea har indgået en market making-aftale med Nasdaq og Oslo Børs. Aftalerne gælder for instrumenter udstedt af Nordea under Nordeas Warrant & Certificate-program, og som er optaget til handel i Danmark, Finland, Sverige og Norge. I henhold til disse aftaler er Nordea, som market maker forpligtet til at fastsætte priser under normale markedsforhold for at sikre en vis likviditet i de instrumenter, som aftalen gælder for. I henhold til Nasdaqs markedsaftale skal Nordea, som markedsproducent for sikkerhedsstillede derivater, som er kategorien af ​​disse instrumenter, sætte priser mindst 50% af kontinuerlig handel under normale markedsforhold. Nordea noterer priser langt over den aftalte andel.

I forhold til market making håndteres alle instrumenter på samme måde og er underlagt de samme regler og forskrifter. Nordea gør ikke forskel på Nordnets instrumenter og Nordeas egne instrumenter, og Nordea gør altid sit ypperste for at sikre, at kunderne altid er i stand til at handle. Lejlighedsvis forekommer begivenheder og omstændighederder, der gør det vanskeligt eller umuligt at fastsætte priser. Det kan være, at det er meget ustabilt og turbulent på markederne, eller at referenceaktivet er vanskeligt at prissætte.

Nogle gange, ligesom andre virksomheder, kan Nordea opleve tekniske forstyrrelser, hvilket kan skyldes faktorer uden for Nordea eller tekniske problemer i Nordea. Market making og en banks handel med finansielle instrumenter er afhængige af en række avancerede it-systemer. Disse systemer kan – på trods af alle de mange sikkerhedsforanstaltninger – også opleve forstyrelser. Nordea har mange omfattende backup-rutiner til sådanne situationer, men desværre kan det ske, at det i et stykke tid ikke er muligt at handle. En sådan begivenhed rapporteres til både handelsstedet og i Nordea, og det undersøges for at se, om der er noget yderligere, Nordea kan gøre for at reducere risikoen for – eller helt forhindre – at det sker igen. Det er vigtigt at vide, at Nordeas handelssystem er klassificeret som forretningskritisk og dermed har den højeste prioritet i hele banken. Nordea har specialiserede teams, hvis højeste prioritet er at hurtigt sikre, at alt fungerer som normalt igen i tilfælde af tekniske forstyrrelser.

Der er også bestemmelser i markedsaftaler om den tilladte størrelse på købs- og salgspris, forskellen mellem købsprisen og salgsprisen. Spændet varierer afhængigt af instrumenterne og de rådende markedsforhold. Spredningen er et udtryk for bankens risikostyringsomkostninger til prisfastsættelse, og disse omkostninger stiger blandt andet, når det er turbulent på markederne. Handelsstedet kan også vurdere, at der er unormale markedsforhold såkaldte. Stressede markedsforhold, for eksempel hvis det er turbulent på markederne. I en sådan situation har Nordea som market maker ret til at citere med et bredere spread, da risiciene stiger markant for market maker i sådanne situationer i kombination med de risikostyringsomkostninger, der går op. For at vurdere, om sådanne omstændigheder findes, er der regler for beregning af volatilitet, volatilitetsbeskyttelse, der bestemmer, om der er ekstrem volatilitet på markederne eller et bestemt instrument. Handelsstedet kan også annoncere handelsstop i ekstreme situationer. Formålet med dette er at beskytte investorer og markedet, da prisfastsættelse i sådanne situationer ikke altid er pålidelig.

Handelsstedet kan også vurdere, at der er særlige omstændigheder, eller hvis en særlig begivenhed har fundet sted såkaldt. I disse tilfælde af "Exceptional Circumstance" er Nordea fritaget for sit tilsagn om at fastsætte priser. Nordea gør altid sit ypperste for at tilbyde købs- og salgspriser så vidt muligt, selvom forpligtelsen ikke er formelt gyldig.

Under normale markedsforhold tilbyder Nordea både købs- og salgspriser i Nordnets børshandlede produkter. I nogle tilfælde kan det være vanskeligt eller umuligt at købe eller sælge børshandlede produkter. Dette kaldes likviditetsrisiko og kan for eksempel forekomme, når det underliggende aktiv er vanskeligt at prissætte, i tilfælde af stærke prisbevægelser, eller når handel på en relevant markedsplads er lukket i et bestemt tidsrum. Tekniske forstyrrelser kan også forstyrre handel og påvirke Nordeas evne til at stille priser i produktet.

Hvis du har en eksisterende besiddelse af et produkt, som du har besluttet at sælge, men ikke kan på grund af den manglende pris i markedsproducentens ordrebog, skal du følge nedenstående trin for at være berettiget til kompensation som følge af den manglende prisfastsættelse .

  1. Prøv at sælge din position ved at placere en salgsordre

  2. Hvis din ordre ikke kan udføres, skal du straks kontakte Nordnets mægler på telefonnummer 70 20 66 85, tast 2 og meddele, at du vil lukke din position

  3. Nordnet vil kontakte Nordea som er market maker af produktet for at forsøge at få priser tilbage på produktet, så du kan lukke din position.

  4. Sælg din position, så snart usteder igen tilbyder priser på produktet

  5. Indsend en klage ved at sende en besked fra depotet til kundeservice, hvis du mener, at du har lidt økonomisk tab som følge af hændelsen.

Ved at følge ovenstående trin giver du udsteder af produktet muligheden for at løse eventuelle problemer med prisfastsættelse og samtidig skabe de bedste betingelser for din klage senere i forløbet.

Klager, der er indsendt i overensstemmelse med ovenstående, vil blive behandlet, og eventuelle fejl kompenseres i overensstemmelse med betingelserne og afgøres fra sag til sag.

For at give produktet en konstant daglig gearing, justerer man eksponeringen for det underliggende aktiv en gang dagligt. Tidspunktet for justeringen varierer mellem forskellige underliggende aktiver. På nedenstående link har vi samlet forskellige underliggende aktiver, som vi tilbyder Bull & Bear-certifikater på inden for Nordnet Markets, samt det tidspunkt, hvor produkter på disse underliggende aktiver justeres. Du kan læse mere om de underliggende aktiver i de endelige betingelser for hvert Bull & Bear-certifikat.

Buy-Back (BB) eller sold-out Buy-Back (SOBB) er funktioner, som Market Maker kan bruge til produkter, som man ikke længere ønsker / kan tilbyde handel med.

Buy-back bruges ofte i situationer, hvor udstederen har anført et tilsvarende erstatningsprodukt og kun ønsker at tillade tilbagekøb i det købstopede produkt.

Sold-out buy back bruges, når Market Maker sælger et bestemt produkt og ikke har tilladelse til at sælge mere, før det er købt tilbage. Funktionen kan også bruges under visse uforudsete og ekstraordinære omstændigheder, hvor det er urimeligt, at Market Maker forventes at opretholde tosidede priser i ordrebogen.

I en ordrebog, der er i buy-back eller sold-out-buy-back, er det kun Market Maker, der har tilladelse til at placere købsordrer på markedet, alle købsordrer, der ikke sendes af Market Maker i denne situation afvises af markedet. Alle placerede salgsordrer håndteres som "Fill or Kill", hvilket betyder, at en salgsordre, der ikke er indtastet til den pris, som Market Maker sætter på købssiden, straks fjernes uden mulighed for at lukke. Alle eksisterende ordrer, der er aktive i ordrebogen, på det tidspunkt børsen lægger en ordrebog til Buy-Back eller Sold-Out Buy-Back, fjernes.