Spring til hovedindhold

Børsskolen

Nå det næste niveau som investor

Velkommen til en ny verden af viden. Hvis du er interesseret i at blive en bedre investor, få gode tips og generelt øge din forståelse for aktiemarkedet, så er du kommet til det rigtige sted!

Børsskolen er delt op i fem hovedområder:

  1. Sådan kommer du i gang
  2. Forstå aktier
  3. Lær om fonde
  4. Handel med mere avancerede instrumenter
  5. Strategier

Der er altså en masse spændende læsestof, som du kan kaste dig over.

1. Kom i gang med Nordnet

For at lave din første investering skal du overføre penge til din konto hos Nordnet. Se med her, hvor Sarah Ophelia Møss viser, hvordan du gør:

Når du har overført, er du klar til at lave din første investering. Se, hvordan du gør her:

Hvis du er helt ny på Nordnets platform, kan du også starte med at se denne video. Her kan du nemlig lære Nordnet lidt bedre at kende.

2. Forstå, hvordan man tjener penge på aktier

Investering i aktier er sjovt, og der er mulighed for et godt afkast. I dette afsnit lærer du blandt andet mere om, hvordan aktiemarkedet fungerer, og hvorfor virksomheder vælger at tilbyde deres aktier til offentligheden. Du kan også blive opdateret på, hvordan du håndterer risikoen, som er forbundet med aktiehandel.

3. Invester i investeringsfonde

Hvis du investerer i investeringsfonde, får du god risikospredning, og samtidig er det nemt at automatisere investeringen med vores Månedsopsparing. Her lærer du også mere om, hvordan du sammenligner fonde i forhold til omkostninger og afkast. Derudover lærer du om de mange forskellige investeringsfonde, som findes, og du får en bedre forståelse for, hvordan de kan passe ind i dine investeringer.

4. Trading og gearing

Hvis du vil være endnu mere aktiv på børsen, er der en række forskellige instrumenter, som du kan handle med. Det er dog vigtigt, at du forstår, hvordan de fungerer. Her lærer du blandt andet, hvad gearing er. Du kan nemlig tjene penge på både op- og nedture med forskellige instrumenter, og de kan også bruges som beskyttelse i din portefølje.

5. Strategier

At opbygge en udbytteportefølje er en populær strategi. Her lærer du mere om, hvordan du finder gode aktier, der giver et godt udbytte. Samtidig kan du læse mere om, hvordan du automatiserer din opsparing med Månedsopsparingen, eller hvad du skal overveje, hvis du tænker på at tage et porteføljelån.