Spring til hovedindhold

Lær mere om aktier

I dette afsnit lærer du mere om handel med aktier – helt fra det mest basale til hvorfor vælger en virksomhed for eksempel at blive noteret på børsen og dermed give offentligheden mulighed for at købe aktier? Og hvordan kan du forholde dig til risikoen samt minimere den, når du handler med aktier?

Derudover får du tips til, hvordan du kan analysere virksomheder – og du lærer også, hvordan du finder nogle af de mest populære nøgletal. De nøgletal, som du finder her i Børsskolen, kan eksempelvis hjælpe dig med at vurdere og evaluere dine aktier, og hvordan de har klaret sig. Det kan være nyttigt, hvis du overvejer at sælge aktierne.

Det danske aktiemarked indeholder mange børsnoterede aktieselskaber, som du og jeg kan investere i. Der er altså et stort potentiale, og aktiemarkedet spænder fra mindre nystartede virksomheder til store og modne virksomheder med over 100 års historie. Ved hjælp af både uddannelse og inspiration kan du blive en bedre investor på børsen, og det er lige præcis ambitionen med denne del!

Her finder du alle Nordnets aktier.